Aakash 2 tablet mist deadline, nieuw doelwit eind april

DataWind, het bedrijf de productie van India’s low cost Aakash 2 tablet heeft deadline van 31 maart van de overheid miste, in plaats daarvan heeft het is verzekerd dat 63.000 eenheden per 9 april 2013 zal worden geleverd en nog eens 70.000 aan het eind van de week, zijnde 12 april 2013, volgens een rapport maandag door Tech2. Zij voegde daaraan toe de resterende 30.000 eenheden zullen worden geleverd in de daaropvolgende weken.

Eenvoudige wiskunde geeft aan dat nu hun, aanvankelijke deadline van 100.000 eenheden op 31 maart, is toegenomen tot 163.000 eenheden in plaats daarvan. Toch DataWind is het waarborgen van zowel de Indiase regering en de consumenten dat de leveringen zullen worden gemaakt. Dit kan worden gerelateerd aan het feit dat er al sprake is van de Aakash 3 tablet wordt vrijgegeven deze zomer, en natuurlijk, DataWind nodig heeft om de schade als gevolg van negatieve publiciteit over de gehele Aakash project te herstellen.

Ongeacht, blijkbaar de vertraging in het gehele proces is het gevolg van het verkrijgen van vrijstelling certificaten van IIT Bombay voor de douane.

Suneet Singh Tuli, CEO van DataWind, in een rapport maandag door Times of India zei: “Fiscale vrijstelling afgegeven door IIT Bombay vereist een verduidelijking van de douane en dat veroorzaakte aanzienlijke vertraging We verloren vijf weken van november 10-14 december 2012. Dan. we verloren 7 weken vanaf 1 februari – 23 maart, waar we waren niet in staat om componenten uit onder IIT Bombay fiscale vrijstelling certificaat. ”

Hij voegde toe dat de commerciële 500.000 eenheden van de Aakash tablet zijn al verkocht, onder de naam UbiSlate, en deze open markt versies was het niet nodig belastingvrijstelling certificaten.

Wat is interessant op te merken over de, Made-in-India; push is dat in werkelijkheid sommige Aakash 2 tabletten zijn niet eens, geproduceerd in India, zoals vermeld in een Azië Sentinel rapport van vorige week. Ze komen van de andere Aziatische grootmacht China.

DataWind bevestigd dat kits en moederborden werden vervaardigd bij hun Chinese onderaannemer faciliteiten en eenheden zijn aangekleed in China bij verschillende fabrikanten. Echter, eindassemblage en de programmering werd gedaan in India op hun laboratoria, zowel in Amritsar en New Delhi. Om het proces te versnellen, DataWind heeft vier nieuwe productie-partners in India voor de Aakash 2 tablet, en de eerste touchscreen India’s lab is opgericht in Amritsar stad in Punjab staat.

Dus, waar komt dit allemaal te laten zowel de Indiase regering en consumenten die orders voor de Aakash 2 tablet heeft geplaatst?

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Nogmaals, het is een game te wachten, het testen van het geduld en de zenuwen van alle betrokkenen. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd DataWind zal uiteindelijk in staat zijn om te leveren, omdat te veel tijd en geld is geïnvesteerd in het gehele Aakash project voor het volledig te worden geannuleerd. Dat gezegd zijnde, het zal interessant zijn om te zien welke veranderingen en verbeteringen zijn aangebracht tussen de, originele Aakash-tablet, en Aakash 2.

De draai aan dit alles is reeds gesprekken van het vrijgeven van Aakash 3 deze zomer. Is DataWind echt proberen om de low cost alternatief en oplossing voor Apple en de iPad zijn? Misschien, maar dit kan alleen gebeuren als realistisch DataWind producten zijn verkrijgbaar in andere regio’s van de wereld.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet