ACCC stelt toezicht breedbanddiensten

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) heeft zijn stem toegevoegd aan oproepen van de telecommunicatie-industrie voor gelijke toegang tot datadiensten, zeggen dat terwijl het al pogingen om het level playing field door het reguleren van groothandel prijzen en de concurrentie, maar ook van plan om te beginnen met het duwen van een regeling waarbij het zou monitoren en rapporteren over breedband prestaties.

De ACCC is “het nastreven van de lange-termijn belangen van de eindgebruikers bij het reguleren van communicatie markten”, aldus voorzitter Rod Sims, die tijdens de jaarlijkse Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) nationale conferentie op dinsdag sprak.

Sims wees erop dat effectieve prijs per 1 GB voor breedbanddiensten reeds is gedaald, van AU $ 40 per 1 GB in 2007 omlaag naar AU $ 1 per 1GB nu. Hij zei dat het toezicht op de lange termijn de prijs en service regelgeving, vergelijkbaar met in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Singapore, Nieuw-Zeeland en Canada vastgestelde programma’s, verdere transparantie en concurrentie zou aanmoedigen.

“Sinds eind 2013, de ACCC heeft geraadpleegd over de mogelijke invoering van een vaste breedband performance monitoring en rapportage-programma in Australië. We hebben gekeken naar de technische en commerciële aspecten van een dergelijk programma, en te anticiperen op dit werk zal in de nabije toekomst worden gepubliceerd “Sims zei in een verklaring.

Een breedband prestaties en monitoringprogramma zou de concurrentie en de consument de resultaten te bevorderen door het verstrekken van de transparantie over de kwaliteit van breedband diensten die worden aangeboden aan de consument. Consumenten hebben deze informatie nodig om hen te helpen de meest geschikte service te selecteren voor hun behoeften, en om te bevestigen dat ze zijn waarschijnlijk het krijgen van de dienst waarvoor ze betalen.

De ACCC concurrentie beleid reeds binnen de sector, die toezicht en uiteindelijk ingestemd met de Optus-NBN deal en de TPG-iiNet fusie in de afgelopen weken, na het bepalen dat zowel de industrie landschap voor de consument zou verbeteren.

De laatste deal, ter waarde van ongeveer AU $ 1500000000, ziet TPG verwerven 100 procent van de aandelen iiNet’s, en zal resulteren in TPG steeds Australië op een na grootste vaste lijn telco na Telstra, het vergroten van het klantenbestand 1,7 miljoen. TPG zal AU betalen $ 9,55 per aandeel iiNet, voorzien van een AU $ 8,80 contant of scrip overweging en AU $ 0,75 in contanten per aandeel.

Velen van jullie zullen op de hoogte van de recente beslissing van de ACCC op de overname door TPG van iiNet zijn, “Sims zei op dinsdag.” De ACCC ontruimde de overname na nauwgezet onderzoek van de gevolgen voor de concurrentie in de vaste-lijn breedband markt. We hebben ook gekeken naar de impact ervan op de grootschalige transportmarkt, ook wel bekend als backhaul.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank tech executive dek shuffle

Met de overname zal het aantal grote leveranciers in de vaste breedband markt te verminderen van vijf naar vier. TPG zal de op een na grootste leverancier, met een marktaandeel van 27 procent, achter Telstra (41 procent), en voorafgaand aan Optus (14 procent).

Hij voegde eraan toe dat als gevolg van de aanhoudend hoge niveau van de concurrentie binnen de vaste-lijn de markt van Telstra, Optus en M2, de TPG-iiNet fusie zou dit niet beperken – zolang er geen andere overnames worden toegestaan ​​in de toekomst tussen deze vier bedrijven.

We namen het comfort dat TPG zou blijven drie grote concurrenten worden geconfronteerd na de overname. Het is duidelijk dat we geen dergelijke troost hebben in het geval van eventuele latere voorgenomen overname waarbij twee van Telstra, Optus, TPG, of M2, stand van zaken.

Met betrekking tot de Optus-NBN deal, waarbij Optus ‘hybrid fiber-coax (HFC) klanten zullen worden overgezet naar de vaste lijn National Broadband Network (NBN), en delen van het netwerk van de telco’s zal geleidelijk worden overgenomen en geïntegreerd binnen het NBN , de ACCC zei dat het zou niet de concurrentie te beperken.

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s; Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten:? Bill Morrow, telco’s; Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

“De beoordeling van de ACCC’s gaat aan de mate waarin Optus en NBN Co waarschijnlijk afwezig zijn van de voorgenomen overname te concurreren”, zegt Sims op het moment.

Ongeacht of de voorgestelde overname plaatsvindt of niet, we geoordeeld dat Optus en NBN Co zou niet met elkaar concurreren.

Als gevolg hiervan, de ACCC geconcludeerd dat de voorgenomen overname is het onwaarschijnlijk dat de concurrentie op de relevante markt aanzienlijk te verminderen.

De oorspronkelijke overeenkomst tussen de NBN en Optus was goedgekeurd door de ACCC in 2012, maar Optus en NBN vorig jaar in een herziene AU $ 800.000.000 deal gesloten in december, als gevolg van de overheid van de Coalitie de overgang van een volledige fiber-to-the- gebouwen (FTTP) benadering van een gecombineerde FTTP, fiber-to-the-node, fiber-to-the-kelder, fixed-wireless en HFC-netwerk.

De ACCC vorige week ook gepubliceerd haar wholesale prijsregulering voor inkomende gesprekken en sms-berichten in heel Australië. Het sneed het tarief voor oproepen naar worden opgeladen door meer dan de helft, van 3,6 cent per minuut naar beneden tot 1,7 cent, en voor het eerst begonnen met het reguleren van de wholesale-kosten die netbeheerders elkaar kunnen rekenen om sms-berichten te ontvangen via netwerken, waarin staat dat dit zou zijn 0,03 cent per SMS.

De ACCC zei dat haar besluiten werden op basis van vergelijkende kosten over de hele wereld na de aankondiging van het openbaar onderzoek naar de Mobile Terminating Access Service (MTAS) in mei vorig jaar, na een uitvoerige evaluatie in de service.

Sims zei dinsdag dat hij hoopt dat deze prijsverlaging tussen telco’s zullen vervolgens worden doorberekend aan de gebruikers, die tot uitdrukking hetzij door middel van lagere tarieven voor prepaid en postpaid plannen, of door middel van meer diensten die worden verleend voor dezelfde hoeveelheid geld.

“Hoewel deze tarieven zijn voor wholesale-diensten, verwachten wij dat de verlagingen moeten worden doorberekend aan de consument door middel van lagere oproep of sms-tarieven of via meer insluitsels in de plannen,” legde hij uit aan de ACCAN evenement.

Betaalbaarheid was een belangrijke overweging bij de keuze voor SMS beëindiging te regelen, want we hadden opgemerkt dat de meerderheid van de SMS biedt beschikbaar voor lage uitgaven consumenten geprijsd waren ruim boven de kosten van de service.

ACCC commissaris Cristina Cifuentes had in augustus zei dat deze prijzen nog verder kan dalen zodra voice-over-LTE (Volte) technologie diensten worden uitgerold in de toekomst.

“De ACCC zal de geplande uitrol van voice over 4G-technologie, die zo spoedig later dit jaar zou kunnen controleren. Als er aanwijzingen zijn van voice over 4G take-up die de kosten van het afwikkelen van gesprekken op Australische netwerken beïnvloedt, kan de ACCC herziening van de gereguleerde tarieven, “zei ze.

De nieuwe prijzen zullen met ingang van 1 januari 2016, en blijft geldig tot 30 juni 2019.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials