Afero verhoogt $ 20.3m in Serie A financiering voor haar ivd platform

Vrijwel alle grote spelers in de tech wereld zijn op zoek naar contant geld in op de ontluikende Internet of Things (IoT) markt. Toch is een korte enquête van het huidige ivd aanbod daar blijkt dat er een aantal hardnekkige problemen, zoals bezorgdheid over de veiligheid en een gebrek aan normen.

Het bedrijf afero, gevormd door Joe Britt (wiens vorige bedrijf Danger schiep de T-Mobile Sidekick) en Shin Matsumura, is gericht op het potentieel ivd ontketenen met een platform dat rechtstreeks op zich neemt deze uitdagingen. Afero lanceerde haar platform en cloud-diensten – samen met een aantal belangrijke partnerships – in december. Op woensdag is het bedrijf de aankondiging van het heeft $ 20.300.000 in Serie A financiering die zal helpen verhuizen van R & D in de groei en ontwikkeling van het bedrijfsleven fase.

Samsung Catalyst Fund leidt de investering, en ze zijn verbonden door Presidio Ventures, Sanshin Electronics, SoftBank, Fenox Venture Capital, Assembly Fonds en Robert Dobkin.

Door het aanbieden van een end-to-end platform – “een hermetisch afgesloten beveiligde verbinding, uit een hardware-apparaat helemaal naar boven naar de cloud ‘, zoals Britt zetten – afero gericht op kleine en grote bedrijven te helpen zowel tap naar de mogelijke van het ivd. En het potentieel is duidelijk aanwezig: Volgens een projectie, zal bijna $ 6000000000000 worden besteed aan ivd oplossingen in de komende vijf jaar.

Na de oprichting in 2014, afero bediend “deep stealth mode” voor ongeveer een jaar en een half, Britt vertelde de website. Ze werkten op het opbouwen van een team in staat is “de aanpak van enkele wezen fundamenteel nieuwe benaderingen van hoe deze apparaten zijn gebouwd en geïmplementeerd.

Met bijna 60 patenten onder de riem nu wordt afero biedt een volledige software stack die embedded apparaten, mobiele apps en cloud-infrastructuur omvat. Elk apparaat kan toegang krijgen tot afero’s wereldwijd gedistribueerd wolk met het bedrijf Bluetooth Low Energy-connectiviteit module, vervaardigd door de Japanse firma Murata krijgen. Het platform, in tegenstelling tot veel ivd aanbod, werkt met alle hardware of software.

“Zo veel als we iedereen graag naar onze tech gebruiken, realiseren we ons ook zullen er andere ecosystemen”, zegt Britt.

Een consument, bijvoorbeeld, zou de afero platform te gebruiken om te communiceren met zijn Nest thermostaat – via de afero app, zou de afero cloud te verbinden met de Nest cloud, in plaats van een hub. Het platform, Britt zei: “maakt het mogelijk om samen te brengen en disparate ivd ecosystemen te overbruggen.”

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Ondertussen, met een ontwikkeling tool genaamd de afero Platform Editor (APE), kan een ontwikkelaar kiezen om de interface gegenereerd door afero gebruiken, of ze kunnen hun eigen applicaties te bouwen.

De afero platform, Britt betoogt, overwint een van de gebreken van de bestaande ivd landschap: het vermoeden van greenfield ontwikkeling. Met een module en het platform die kan werken met een erfenis ontwerp, afero opent haar markt aan zowat alle bestaande fabrikant.

Terwijl afero technologie is nog niet op de markt kwam, het bedrijf de eerste partnerships illustreren het brede scala van zijn mogelijke toepassingen. Zo wordt het spel en toymaker Bandai Namco met behulp van de afero platform om producten naar de cloud te verbinden veilig via smartphone een ouders, zodat nieuwe content op een stuk speelgoed of een spel kan worden gedownload. Het partnerschap moet een geheel nieuwe inkomsten kanaal toe te voegen voor de entertainment bedrijf. Aan de andere kant van het spectrum, de gezondheidszorg IT-bedrijf Infocom werkt samen met afero om ivd connectiviteit toe te voegen aan apparaten zoals zuurstof generatoren en bloedglucosemeters. Door stevig het apparaat verbinden via de patiënten smartphone, hoeft zorgverleners geen zorgen te maken over de wifi structuur in de patiënt thuis.

Ondertussen afero belooft om de hele platform veilig met lagen van beveiliging te houden. Ivd veiligheid, Britt zei, kan worden “bedrieglijk ingewikkeld – kun je per ongeluk laten kwetsbaarheden die echt basic.”

Afero bevat best practices uit de wereld van computerbeveiliging, waaronder sessie toetsen met beperkte levensduur, Britt uitgelegd, al toegepast, zodat de ontwikkelaar geen zorgen te maken over het. Op de top van dat, het platform voegt enkele ivd specifieke security. Bijvoorbeeld, het systeem bemoeilijkt verkeerspatronen karakteriseren zodat hackers geen zwakke plekken in routinematige mechanische functies als een vergrendeling kan detecteren.

Nu meer dan ooit, toymakers en slimme fabrikanten huishoudelijk apparaat moet de veiligheid op de eerste plaats.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken