Alfabet, Google heeft de meeste kwaliteit ingenieurs, Facebook, Twitter, Pinterest staan ​​hoog

Alfabet en de Google-eenheid hebben het grootste aantal van de kwaliteit ingenieurs hoog, volgens een Bernstein Research rapport gebaseerd op de data van SignalFire, maar Twitter, Facebook en Amazon hebben allemaal een sterke talent pools. Uber groeit haar technisch talent in een razend tempo.

De Bernstein rapport, geschetst door analist Carlos Kirjner, is opmerkelijk omdat het de bedoeling om prestaties van het bedrijf te binden aan technisch talent. Met behulp van SignalFire’s TalentRank metrics, Bernstein gerangschikt de kwaliteit van de ingenieurs en andere factoren, zoals de ratio’s als de aandelenkoersen dalen, evenals de migratie van ingenieurs.

SignalFire heeft een eigen dataset en methodologie die meer dan 3 miljoen particuliere en beursgenoteerde tech bedrijven ontwikkeld. Individuele ingenieurs worden gerangschikt en vergeleken op basis van track record, innovatieve projecten, opleiding, ervaring en leiderschap.

Bernstein afhaalrestaurants belicht hoe sommige bedrijven talent pools dat internet reuzen lag, maar zijn sterk in hun markten kan hebben. Bijvoorbeeld, PayPal engineering talent blijft de wil van Google en Amazon, maar overtreft rivalen in de sector betalingen. eBay is vergelijkbaar met dat van de markt concurreert met een schare van kleinere spelers.

Op een hoog niveau, de engineering-talent pikorde ziet er als volgt uit

Een van de belangrijkste afhaalrestaurants

Kirjner schreef

eBay heeft een soortgelijke situatie in dat het niet hoeft te Amazon sloeg op technisch talent, omdat het concurreert met multichannel retailers en duizenden kleinere online spelers.

Alphabet heeft de grootste hoeveelheid van de kwaliteit ingenieurs. Die hoeveelheid zaken gezien de noodzaak om te innoveren op schaal. Kirjner echter opgemerkt dat Google / Alphabet management te maken over de koers van het aandeel, omdat natuurlijk verloop stijgt wanneer koersen dalen. Bijna 20 procent van de ingenieurs van Alphabet hebben een TalentRank boven de 95 procent. Over het algemeen, Alfabet, Apple, Amazon, Microsoft hebben de meest vermogen om te innoveren op schaal;. Twitter hebben de hoogste talent score onder de door Bernstein bedrijven. Een deel van die score is te wijten aan de kleinere hoeveelheid van ingenieurs, maar Twitter heeft het talent pool te groeien gebruikers, betrokkenheid en ontvangsten;. Facebook is de opbouw van haar talent, maar heeft een sterke advertentie engineering team. Bernstein vond dat Facebook’s advertentie engineering team is de beste in de bedrijven die werden geanalyseerd. Facebook’s advertentie technisch talent scores zijn beter dan Google, maar een deel van die ranking is een functie van de personeelsomvang;. Yahoo’s technisch talent pool is niet goed uit voor jaren. Dit feit is niet van plan om iemand te verrassen. Yahoo’s engineering team is goed, maar kleiner en gemiddeld minder gekwalificeerd dan de teams op Facebook en Google;. Amazon’s technisch talent is van hoge kwaliteit en kan werken op schaal. Kirjner zei AWS is de meest waarschijnlijke reden. Amazon’s ratio’s zijn in het bereik van andere ondernemingen;. Pinterest heeft het beste van hoge kwaliteit ingenieurs maar Uber heeft de beste groei op schaal;. PayPal en eBay zijn goed genoeg. PayPal ingenieurs zijn niet zo gekwalificeerd zijn als andere internet-reuzen, maar het bedrijf gaat tegen de traditionele betaling spelers.

De les voor bedrijven is dat uw technisch talent alleen beter te zijn dan uw branche rivalen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen