Alle wil ik voor Kerstmis is … de terugkeer van de iPod Classic

Een stuk van de tech die helaas niet goed te maken tot het einde van dit jaar was de iPod Classic, geleverd door Apple in september.

Apple CEO Tim Cook zei dat een maand later de enige reden waarom Apple stopte met de iPod Classic was omdat “we de onderdelen niet meer kon betrekken, niet overal op Aarde”, een situatie die een ernstige hoofdpijn ontwerp gemaakt voor het bedrijf. “De techniek werk was enorm, en het aantal mensen die wilden het was erg klein. Ik voelde me er redelijke alternatieven waren,” zei Cook.

Dus de betrokken zijn bij de productie van de Classic niet meer kosten rechtvaardigde de tijd, geld en moeite die betrokken zijn bij de verkoop van het.

Maar hoeveel geld hebben we het? Het is een goede vraag, maar omdat Apple niet de details van de winst maakt op een bepaald product te geven, het is een moeilijk te beantwoorden.

Wat we wel kunnen doen op zijn minst is het maken van een schatting van de prijs-kwaliteitverhouding van de iPod Classic door het te vergelijken met de andere iPods nog steeds verkoopt. Hieronder is een lijst van alle andere top van het gamma iPods samen met hun top geheugencapaciteit en prijs.

1 iPod Touch, 64GB £ 249

2 iPod Nano, 16 GB £ 129

3 iPod Shuffle, 2GB £ 40

Top iOS nieuws van de week: Class action proef, octrooibescherming, verschoven selfies; Een ode aan fading iPod van Apple: Het gewon de iPhone, de iPod Classic: bedankt en tot ziens

Als je kijkt naar deze cijfers, is er een duidelijke relatie tussen het geheugen en de prijs. Als de prijs omhoog gaat, neemt ook de opslag, natuurlijk.

Kijk nu naar de iPod Classic.

iPod Classic, 160 GB – prijs voor een zevende generatie model dat ik opgepikt op Amazon onlangs, £ 208,64.

Laten we eens kijken naar die nummers in een beetje meer detail – omwille van de vergelijking die ik alleen maar te kijken naar de prijs versus opslag.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Met de Classic, krijg je 160 GB aan opslagruimte en een prijs van £ 248, wat neerkomt op £ 1,30 per GB.

Kijk nu naar de iPod Touch: voor £ 249 voor 64GB, dat is £ 3,89 per GB – dat is eigenlijk het dubbele van de prijs per GB als de Classic.

Ga naar de kleinste iPod, de iPod Shuffle, en met 2GB kost £ 40, dat neerkomt op een zeer forse £ 20 per GB.

Er is geen twijfel over de beste prijs-kwaliteitverhouding – de iPod Classic wint handen naar beneden. Als de Classic werden geprijsd op dezelfde basis als, zeg, de Touch, zou het kosten 627 £ – drie keer de werkelijke kosten.

Veel mensen weten dat natuurlijk, dat is de reden waarom er een wachtrij van mensen die proberen om Classics kopen waar ze kunnen.

Die mensen zijn bereid om een ​​premie te betalen, omdat in welke valuta je wilt, het apparaat is nog steeds een koopje. Ik heb een Classic al jaren en het heeft al mijn muziek op het – enkele 120GB – en ja, toen ik hoorde dat Apple was het wegwerken van dat ik ging meteen naar Amazon en kocht een ander. Zoals verzekeringen gaan, het is goedkoop.

Als je kijkt naar een iPod van elke grootte, vorm of configuratie, echt alles wat je koopt is een schijf die, in plaats van opname databases, registreert muziek. Het is niet meer verfijnd dan enig ander apparaat voor gegevensopslag, behalve dat het komt met een mooie verpakking en, net als elk Apple-product, is goed in wat het doet.

Natuurlijk, is de trend uit de buurt van de lokale opslag in de richting van cloud storage. Terwijl dat misschien een pak het niet geschikt is voor iedereen en het maakt me niet aan te passen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb een iPod (vier in feite van verschillende jaargangen), iPads (vier van hen ook), en een mooie Mac, dat zou ik niet deel met. Ik heb niets tegen Apple – maar begin dan opnieuw de verkoop van de Classic.

verder lezen

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen