Amazon Drops California in het kweken van E-Commerce Affiliate Fiscaal Recht War

In de lopende state-by-state strijd over de inning van de belastingen op de affiliate website sales, vanmiddag Amazon gewaarschuwd duizenden affiliates hun inkomsten zouden worden uitgeschakeld als een aanslagbiljet in de wet zou worden ondertekend. Mere uur later, gouverneur Jerry Brown ondertekende het wetsvoorstel, betekenende moeilijke tijden te wachten voor veel online ondernemers.

UPDATES onderaan de pagina te laten zien Amazon gedaald filialen met onmiddellijke ingang, en de reactie van de American Bookseller’s Association om wat zij zien als een overwinning voor e-facturen eerlijkheid tegen bedrijven als Amazon en Overstock.com. / End-update.

Staten zijn versluiering voor contant geld, dus het is geen verrassing dat ze een pot met goud in e-commerce te zien. Bakstenen en mortel locaties – zoals Wal-Mart – die er niet in geslaagd om de kansen Amazon gemaakt met programma’s (zoals Affiliates) begrijpen zijn uit voor bloed.

In wezen, hebben bepaalde staten voor belasting geld gerooid door het passeren wetten die de definitie van de fysieke aanwezigheid uit te breiden. Ze zijn speciaal gericht op e-commerce sites die werken met partners – meer specifiek, websites die samenwerken met Amazon als Affiliates om opdrachten van individuele verkoop te verdienen.

Als een kleine ondernemer, was ik onder veel dat vorig jaar een brief van de staat Californië ontving me dat ik verschuldigd met terugwerkende kracht belasting op de waarde van elke drie jaar en alle aankopen heb ik gemaakt van out-of-state bedrijven. Ik deed het harde werk, bedroegen de inkomsten en betaalde de staat – bijna al mijn aankopen waren via Amazon.

Ik ook, net als veel, betaal ik mijn jaarlijkse staat en de federale belasting op mijn Amazon Affiliate inkomen.

Wat is er gebeurd is dat de Amerikaanse staten “nexus” hebben uitgebreid tot gebieden van e-commerce het niet eerder te pakken te nemen.

Amazon’s Jeff Bezos: Het is Ongrondwettig

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Het is niet zo eenvoudig als te zeggen dat Amazon is “probeert te voorkomen dat het betalen omzetbelasting.” In feite, dat is niet het geval. De nieuwe staat wetten zijn specifiek voor affiliates: Amazon verzamelt omzetbelasting in Kansas, Kentucky, New York, North Dakota en Washington – de staten waar Amazon heeft winkels of kantoren.

Kijk dichter en je zult zien dat Amazon is het bestrijden van state-by-state gevechten tegen in toenemende mate irrationeel wetgeving. In één geval, Amazon vochten naast de ACLU om klantenbestanden privé te houden wanneer North Carolina tollenaars eiste private aankoop informatie.

Vorig jaar Colorado ondertekende een nieuwe wet die nexus aan e-commerce filialen verlengd. De wet vereist online retailers als Amazon naar Colorado bewoners geven een wetsvoorstel over hoeveel ze verschuldigd omzetbelasting over web aankopen, en bieden samenvattingen van individuele web aankopen aan de staat. Amazon reageerde, zoals als bij California, voor beter of slechter, door het afsnijden van de Colorado relaties.

Amazon CEO Jeff Bezos van mening dat de acties van de staten ongrondwettelijk zijn en dat dit moet worden opgelost op federaal, niet het niveau van de staat.

Tijdens de ShopSmart Shopping Summit gehouden in New York vorige maand Bezos verklaard

In de VS, de Grondwet verbiedt staten van inmenging in interstatelijke handel, en er was een Supreme Court zaak decennia geleden dat verduidelijkt dat postorderbedrijven, omdat het internet toen nog niet bestond, zou niet worden verplicht om omzetbelasting in staten verzamelen waar ze niet hebben wat heet een nexus.

Bezos ook een flatscreen-out stelde dat Amazon wil het Congres om een ​​nationale omzetbelasting systeem te creëren, en zei dat Amazon zou de lopende gestroomlijnde Sales Tax-initiatief te ondersteunen. Het doel zou zijn om de verkoop fiscale praktijken in alle Amerikaanse staten te verenigen.

Nexus, Server Location en ‘Onbedoelde Gevolgen ”

Welke landen hebben gedaan om individueel te proberen en krijgen een deel van de e-commerce belasting taart heeft aangetoond hoe weinig wetgevers weten over de e-commerce ruimte, of de directe effecten van hun fiscale wetten grijpen op vele niveaus.

In het najaar van 2010, de machtige staat Texas geprobeerd om Amazon.com klap met een factuur van de staat $ 269.000.000, omvat vier jaar van de omzet naar Texas bewoners.

Amazon vocht terug (ze aangeklaagd), en de SEC een onderzoek gestart. Amazon geprobeerd om een ​​fiscale deal met Texas, die ging niet door te maken.

Dit was nadat Texas gouverneur Rick Perry zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel vergelijkbaar met die net getekend in Californië. Perry zei dat de wet zou hebben geleid tot “onbedoelde gevolgen.”

In 2010, Texas gewoon begon te gaan na bedrijven groot en klein voor de verkoop van goederen (zoals muziek) – om belastingen te innen op aankopen door Texas bewoners.

De grote vissen opgenomen Amazon, kleinere vissen meegeleverde software bedrijf Daz3D. Op 1 oktober, vertelde Daz3D hun klanten dat terwijl ze wilden om het te bestrijden, hebben ze niet veel van de middelen om deze doelen na te streven, en zouden worden opgeladen Texas bewoners omzetbelasting vanaf dat moment.

veranderingen van de staat werden opgemerkt een week nadat Daz3D het slechte nieuws werd aangekondigd, door de CPA, auteur en fiscale media expert Diane Kennedy, die een alarm op haar blog verhoogd.

Zodra ze had gesproken met het kantoor van de Texas Comptroller’s was ze nog meer zorgen over wat dit zou betekenen voor websites gewoon gehost in Texas. Kennedy was ook verbaasd om Hostgator Tweet zien dat ze goed waren, omdat ze niet waren “fysiek aanwezig” in Texas.

Rackspace ging met een beetje meer voorzichtigheid, en nam contact op hun fiscale adviseurs en het kantoor staat voor de afgifte van deze verklaring waar de Comptoller kantoor deinsde van iedereen alleen met behulp van een server voor het hosten van – maar dat het deed onder meer de verkoop van de gegevens die worden gehuisvest op servers in Texas. Rackspace geblogd

Bureau van de Comptroller’s heeft aangegeven dat de taal niet was bedoeld om te worden opgevat als zo breed om nexus aan iedereen uit te breiden met behulp van een server in Texas. William Hamner, directeur van de Belastingdienst aangegeven dat het agentschap de bedoeling is niet om nexus uit te breiden tot een persoon eenvoudig met behulp van een externe server in Texas voor een activiteit, zoals webhosting.

Echter, omdat belastbare bestanddelen zijn onderworpen aan belasting in zowel elektronische en fysieke vorm, de verkoop van gegevens, zoals muziek bestanden, gehuisvest op een Texas server kon nexus te creëren voor de eigenaar van de gegevens.

In Kennedy’s mening, konden ze niet meer mis.

Dit zou niet dezelfde vorm van band die Texas geprobeerd gemachtigd Amazon, maar Amazon is nu zo voldoende scrapes met Staten die band op verschillende manieren om de digitale kleinhandelsreus in het verleden – zoals bij North Carolina.

De Affiliate Tax War: Bad For Everyone’s Business

De Amazone Affiliate programma is webmasters en Amazon profiteerden zowel: filialen krijgen de inkomsten, en Amazon krijgt productspecifieke deeplinks, samen met een sterke redactionele inhoud om sociaal te moedigen aankoop en het gebruik van andere Amazon producten, zoals Kindle readers en boeken.

Californië is slechts het laatste slachtoffer in de affiliate fiscale oorlogen: Amazon is gedwongen om affiliate banden met Texas, Colorado, Connecticut, Arkansas, Illinois, Hawaii, Rhode Island en North Carolina te snijden.

Als een oude Amazon Affiliate, kleine ondernemer en een gepubliceerde auteur, ik ben een van de vele mensen die belangrijke zakelijke zal verliezen over terugtrekking van zijn affiliate programma uit Californië Amazon’s. Zo zal grotere vissen, zoals Adam Carolla, wiens podcast krijgt een aanzienlijke inkomsten uit het programma.

Er wordt geschat dat ten minste 10.000 Amazon Affiliates – eigenaren van kleine bedrijven, net als ik, al het betalen van de staat en de federale belasting op de affiliate inkomen – hebben hun bron van inkomsten kwijt. Niet te vergeten de potentiële groeimogelijkheden te noemen voor het uitbreiden van Californië bedrijven.

Om 12:21 PST, kregen alle Califiornia Amazon Affiliates een e-mail met de volgende

Al ruim een ​​decennium heeft de Amazon Associates programma gewerkt met duizenden inwoners van Californië. Helaas, een potentiële nieuwe wet die door gouverneur Brown kan worden ondertekend dwingt ons om dit programma voor het in Californië gevestigde deelnemers te beëindigen. Zij legt met name de inning van belastingen van consumenten op de verkoop van online retailers – waaronder, maar niet beperkt tot die verwezen door California-based marketing affiliates zoals jij – zelfs als die retailers hebben geen fysieke aanwezigheid in de staat.

We verzetten ons tegen dit wetsvoorstel, omdat het ongrondwettig is en contraproductief. Het wordt ondersteund door de grote-box retailers, waarvan de meeste zijn gebaseerd buiten Californië, die streven naar de affiliate advertentieprogramma’s van hun concurrenten schaden. Soortgelijke wetgeving in andere landen heeft geleid tot werk en inkomen verliezen, en weinig of geen nieuwe belastinginkomsten. Wij betreuren dat we deze actie moeten ondernemen.

Als gevolg daarvan zullen we contracten met alle inwoners van Californië die deelnemers aan het Amazon Associates programma met ingang van de datum (indien aanwezig) die de Californische wet van kracht wordt beëindigd. We zullen een aankondiging follow-up sturen u de bevestiging van de einddatum als de Californische wet wordt aangenomen. In het geval dat de Californische wet niet van kracht worden vóór 30 september 2011, we trekken dit bericht. Als de datum van beëindiging, zullen inwoners van Californië niet langer te ontvangen reclame vergoedingen voor bedoeld Amazon.com, Endless.com, MYHABIT.COM of SmallParts.com verkoop.

We hebben genoten van het werken met u en andere in Californië gevestigde deelnemers aan het Amazon Associates programma en, als deze situatie is verholpen, zou zeer blij met de kans om opnieuw te openen onze Associates Programma om inwoners van Californië. We werken ook aan alternatieve manieren om te helpen inwoners van Californië geld te verdienen met hun websites en zullen we zeker contact met u opnemen als deze beschikbaar komen.

De ‘big-box retailers “ze verwijzen specifiek incude Wal-Mart. Drie uur na de e-mail uitging, gouverneur Jerry Brown tekende ABX1 28 in de wet.

Om het een dom en kortzichtig move noemen is een understatement zo massief, het is beangstigend. Hoewel ik niet afhankelijk zijn van mijn Amazon affiliate-inkomsten, ik weet dat een groot aantal van Californië eigenaren van kleine bedrijven dat te doen, met inbegrip van degenen die manuren en aanzienlijke investeringen in curating hebben gezet, onderhouden en bevorderen van Amazon winkelpuien – en niet alleen de “A -Stores. ”

Onbedoelde gevolgen, inderdaad.

UPDATE: Ik kreeg een Associate e-mail van Amazon op 09:41 PST met inbegrip van deze – de stopzetting van de California Associate omzet is met onmiddellijke ingang – en mijn hart gaat uit naar degenen die ik ken die net hebben hun inkomen letterlijk ‘s nachts weggehaald

Helaas heeft de gouverneur Brown ondertekend in de wet het wetsvoorstel dat wij u over eerder vandaag gemaild. Als gevolg hiervan zijn de contracten met alle inwoners van Californië die deelnemen in de Amazone Associates Program effectief beëindigd vandaag, 29 juni 2011. Die inwoners van Californië zal niet langer reclame vergoedingen voor bedoeld Amazon.com, Endless.com, MYHABIT verkoop. COM of SmallParts.com. U kunt er zeker van zijn dat alle in aanmerking komende reclame vergoedingen vandaag voor het eerst zal worden verwerkt en volledig betaald in overeenstemming met de reguliere betalingsschema.

U ontvangt deze e-mail omdat onze gegevens blijkt dat u bent een inwoner van Californië. Als u op dit moment niet een inwoner van Californië, of als u verhuist naar een andere staat in de nabije toekomst, kunt u het beheer van de gegevens van uw Associates-account hier. En als je verhuizen naar een andere staat in de nabije toekomst kunt u contact met ons op voor herstel in de Amazon Associates Program.

We hebben genoten van het werken met u en andere in Californië gevestigde deelnemers aan het Amazon Associates programma en, als deze situatie is verholpen, zou zeer blij met de kans om opnieuw te openen onze Associates Programma om inwoners van Californië. Zoals eerder vermeld, blijven we werken aan alternatieve manieren om te helpen inwoners van Californië geld te verdienen met hun websites en we zullen zeker contact met u opnemen als deze beschikbaar komen.

Bovendien, Richard Soderberg wijst me erop dat een deel van deze wet (AB 28X) kan met terugwerkende kracht “op grond van deze overeenkomsten is van meer dan $ 10.000 in de voorafgaande 12 maanden” (PDF link) worden toegepast.

: Zoek expert Danny Sullivan van Search Engine Land heeft een boze, briljante post die de woede van Affiliates die nu door Amazon hebben gedumpt in een open brief aan Jeff Bezos op beëindiging van de Amazone Affiliate Program In Californië vangt geschreven. Het is een must-read.

UPDATE 30 juni: The American Bookseller’s Association heeft een triomfantelijke e-mail gestuurd naar bakstenen en mortel retailers – boekhandels – bellen naar de passage van AB 28X een overwinning voor e-facturen eerlijkheid tegen bedrijven als Amazon en Overstock.com. In hun verklaring stellen zij dat Amazon’s afvuren van diens partners niet nodig was

AB 28X is een ruimere wet dan affiliate nexus wetten in andere staten en als zodanig, zal vereisen Amazon.com te innen en afdragen van omzetbelasting aan de staat vanwege haar dochterondernemingen in de staat.

In een verklaring, Assembly Lid Nancy Skinner, sponsor van de affiliate nexus deel van AB 28X, zei: “Dit is een grote dag voor Californië business. Met de ondertekening van e-eerlijkheid, Californië werkgevers niet langer een concurrentienadeel met out-of-state, online-only bedrijven. Amazon.com en Overstock.com moet het juiste te doen en aan de regels houden, net als onze Californië bedrijven doen. Severing affiliate banden zal niet veranderen met het feit dat in het kader van onze e-eerlijkheid zullen ze nog steeds nodig om de verkoop belastingen te innen. We hopen dat Amazon en Overstock heroverwegen deze pesten tactiek. ”

Afbeelding door Kevin Dooley, onder Creative Commons-licentie 2.0 Algemeen, via Flickr.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle