Amazon Echo: Het zuigt. Het is geweldig. Het zuigt. We willen nog twee

Onze Amazon Echo ziet eruit als een Pringles kan geschilderd plat zwart. Het is in wezen Siri-in-a-Tube. Het zit en wacht op ons te roepen zijn naam, “Alexa.” Het is de toekomst. En soms is het dom als rotsen.

Er is iets magisch over Alexa. De hands-free karakter verandert de dynamiek in een manier die ik niet had kunnen voorspellen voordat het aankwam hier in Camp David. Net als iedereen heb ik Siri gebruikt op-en-off voor de jaren, uiteindelijk mijn gebruik van Siri verminderen om de dagelijkse mopperen, “Wake me om 8 uur.”

Zo veel voor Siri.

‘OK Google’ – tot nu toe de enige grote geautomatiseerde assistent die niet een antropomorfe naam heeft – veel flexibeler kunnen zijn. Als je de juiste telefoon of het recht launcher, Ok Google zal reageren zonder dat u een knop eerste duwen. Op die manier, het is net als Alexa. Maar Alexa is ontworpen om ruimte-brede reageren, en terwijl Ok Google over een kamer kunt luisteren, het werkt alleen goed (gedeeltelijk te wijten aan de beperkingen van de luidspreker van de telefoon) vanaf enkele meters afstand ..

Met behulp van een tool als Tasker, kunt u Ok Google doen heel veel door middel van voice response, maar het is een lange, harde ploeteren door middel van point-and-select codering. Als je wilt dat het iets te doen, zoals het beheren van Hue verlichting, er is een pijnlijke hoeveelheid werk te programmeren, die in Tasker.

U zult merken Ik heb de neiging om het te noemen Alexa en niet “de Amazone Echo.” Voor de dingen die het goed doet, het is al zo zichzelf ingeprent in ons huishouden dat we willen nog twee klonen – één voor de slaapkamer en één voor de sportschool. Maar Alexa is ook frustrerend beperkt.

In veel opzichten, heel simpel, het zuigt.

Je moet je verwachtingen krimpen voordat u begint om echt te grooven op Alexa. Het is niet een persoonlijke assistent in een blikje, maar dat is de indruk Amazon wilt u misschien hebben. In de kern, Alexa is een muziekspeler en een home automation controller.

Apple lanceert iPhone 7:? Een brug apparaat voor het 10-jarig jubileum iPhone in 2017, Apple heeft tot doel Apple Watch aantrekkelijker te maken; iPhone 7 en iPhone 7 Plus: Nieuwe functies hoogtepunten; Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Als muziekspeler, Alexa zuigt vaak.

Toen we voor het eerst kreeg, weigerde om alle muziek af te spelen, omdat mijn rekening op Amazon geen muziek had. Ik wil niet mijn muziek te kopen van Amazon. Ik heb geen muziek te kopen. Mijn vrouw heeft een enorme muziekcollectie dat we jaren geleden gedigitaliseerd en op de wolk in Google Music en Amazon Music (net niet in mijn account). In plaats daarvan heb ik een gebruiker van Pandora en Spotify, dus nieuwe muziek gekocht individueel doet een beroep niet naar mij.

Voordat ik bedacht hoe Alexa linken naar Pandora, met de vraag Alexa om alles resulteerde in “Ik heb geen nummers te zien in David’s muziekbibliotheek af te spelen. U kunt nummers in de Amazone muziekwinkel vinden door te zeggen, bijvoorbeeld, ‘songs Zoek op Coldplay. ”

Laten we het nog niet eens duik naar beneden de muck-gevulde hole verkennen waarom ik zou kunnen wensen om nummers te vinden van Coldplay. Mensen willen ook vanille-ijs en slagroom en mijn vrouw vertelt me ​​dat ik zou moeten hun weerzinwekkend en walgelijk weinig smaken respecteren.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Alexa lijkt natuurlijke taal te behandelen, maar dat is slechts een gevel. Het analyseert sommige woorden goed, maar daalt veel. Het is ook niet de logische sprongen je zou verwachten van een geavanceerd systeem. Aan de andere kant zou dat een zaak van de agenda van Amazon’s in strijd is met natuurlijke taal wetenschap. Hier is een voorbeeld van wat ik bedoel.

Waarom wachten op apps om te werken met de Amazon Echo als je kunt ze zelf door die steun en 116 verschillende diensten brengen Als dit, dan?

Als ik Alexa vragen Preservation Hall Jazz Band (een veel meer redelijke keuze dan Coldplay) te spelen, het reageert met de gebruikelijke “Ik heb geen liedjes van Preservation Hall Jazz Band te zien in David’s muziekbibliotheek,” opnieuw gevolgd door een hint naar gaan bezoeken de Amazone muziekwinkel. Maar als ik Alexa vertellen, “Play Preservation Hall Jazz Band in Pandora,” de Pringles kan voldoet.

Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat is een voorbeeld van slechte programmering, Immers, hoe moeilijk kan het zijn, op gebrek aan een bedrijf in een muziek set, naar een andere gekoppelde muziek houden zoeken vinden? Ik heb om te denken dat deze beperking in het begrijpen Alexa is omdat sommige product manager Amazon ergens wilde maken het net iets minder handig om muziek af te spelen van niet-Amazon bronnen.

Als Amazon is nerfing zijn eigen vlaggenschip te pimpen voor zijn eigen muziek op te slaan, dat zuigt.

Alexa altijd vraagt ​​of het een kunstenaar moet toevoegen als een afspeellijst om Pandora, maar het kan niet lezen de rug van de playlists het is al toegevoegd. Alexa heeft andere vreemde beperkingen.

Zo kunt u het vertellen om het volume op een nummer in te stellen tussen de één en tien. Maar vraag Alexa “Wat is het volume?” en het geeft een set van richtlijnen voor het instellen van het volume. Voor sommige aanvragen, het gewoon stuurt de gebruiker terug naar de Echo app. En voor sommige aanvragen, het wordt overweldigd en enkel reageert met een low-key, quiet “Boink.

Wanneer u een echo te kopen, moet u eerst uw Amazon-account te koppelen aan een Echo app die draait op Android en iOS. Er is een webversie, ook, maar je moet de telefoon app draaien om te beginnen.

Dit brengt ons bij execrable todo en boodschappenlijstje functies Alexa’s. U kunt vertellen Alexa, “buy cookies toe aan mijn todo list”. U kunt zelfs vertellen Alexa, “Lees mij mijn todo lijst.” Maar vertel Alexa, “Cookies verwijderen kopen van mijn todo lijst,” en het antwoord is “Om uw lijst te wissen of te verwijderen van een item, een bezoek aan de Echo app.” Dat is niet echt behulpzaam.

Sterker nog, ik heb nog om erachter te komen hoe je een item als voltooid op de takenlijst te markeren. Elke keer dat ik zou een variatie proberen, zou Alexa dat de variatie toe te voegen aan de takenlijst – vaak verkeerd. De lijst parser heeft een aantal andere vreemde beperkingen: als je de woorden “Amazon” of “echo” in uw todo punt te gebruiken, ze zijn verwijderd voordat ze de wind op de lijst.

De todo lijst en boodschappenlijstje apps zijn identiek, met uitzondering van hun namen. Je kunt niet todo items prioriteit, zelfs in de app, kunt u niet groeperen. Je kunt niet veel van alles te doen.

Alexa heeft een beroep

Het voelt alsof het is nog steeds een beta product

Weet je wat? Dat is goed. We willen nog steeds twee van hen.

Het boodschappenlijstje app is eveneens beperkt. Je kunt het niet vertellen welke winkel om het item aan, laat staan ​​wat kruidenier gangpad te kijken in te voegen. Deze apps zou teleurstellend zijn geweest op de originele iPhone. Ze zijn zeker niet wat we gewend zijn van apps vandaag.

Ik kon gaan en op over de beperkingen van deze zeer pre-1.0 Amazon product. Als je begint om zijn grenzen te verleggen, zul je vrijwel direct merken dat ze zijn overal. Het is een zeer beperkt apparaat. In veel opzichten, het zuigt.

Dat komt omdat, out of the box, de Pringles Can of Doom kan net genoeg doen om het een erg leuke extra gemak te maken. Nogmaals, denk niet dat het als een Jarvis-level personal assistant. Zie het als een blikje dat u op om te schakelen uw verlichting te kunnen praten.

We hebben het grootste deel van het huis geconfigureerd voor Philips Hue-lampen uit te voeren. Onze lange haat-liefde verhouding met X-10 liep uit levens ergens vorig jaar, en we besloten dat het tijd was om ons spel was. Zo installeerden we 19 Hue-lampen over het jaar (en we zullen waarschijnlijk meer toevoegen dit jaar). Ons vermogen om verlichting en verlichting scenes controle (zoals de instellingen naar een film te kijken) via smartphone bleek erg handig.

Een van mijn grote projecten was de bedrading van een hoop, die in Tasker, en ik slaagde erin om enkele Ok Google scripts werken om de verlichting controle te krijgen. Maar Alexa maakt het zo veel makkelijker. We zetten de verschillende verlichting groepen voor Alexa en nu kunnen we vertellen aan te zetten de TV licht, of zet op de zijkant lichten, of schakel de slaapkamer lichten, of schakel Davids bureau lichten.

Het is een lichte en zelfs ietwat overbodige gemak dat we zijn geworden verslaafd aan in minder dan een week.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Een ander verrassend nuttig ding Alexa kan doen – in het zou je niet verwachten dat het categorie – is wiskunde. Alexa kan worden gevraagd om toe te voegen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Totdat je met een blikje puppy voedsel in de ene hand, en proberen om een ​​notitie te schrijven in een andere hand, hoeft u niet beseffen hoe nuttig het is om Alexa te vragen om de hoeveelheid ounces verdelen in het blik door drie. Of vermenigvuldig dat met 30 of verdeel het aantal blikken in een geval door het aantal maaltijden in een maand.

Het is allemaal eenvoudige dingen die je zou kunnen doen in je hoofd, of gebruik maken van een rekenmachine te doen als je lui bent. Maar de eenvoudige mogelijkheid om dat soort informatie te krijgen, terwijl de handen vrij is … goed … bevrijden.

Ja, Alexa beperkt. Je kunt het niet krijgen om aantekeningen te maken of te lezen, laat staan ​​proberen te krijgen om u een goede koekjesrecept geven. En toch, het heeft iets gaande is.

Ook al zijn er rock-dom aspecten van het vermogen van Alexa om muziek af te spelen, de kwaliteit is vrij goed en als je eenmaal onder de knie krijgen van het maken van aanvragen, het is erg handig om gewoon vragen om een ​​beetje Dirty Dozen Brass Band te spelen terwijl het doen van ander werk. Een beetje Cusco hier, een beetje Stanton Moore daar. Af en toe een explosie van Rush en zelfs een vleugje Frank Sinatra.

U kunt Alexa vragen om sommige smooth jazz van Pandora te spelen, maar ga niet alle Will Riker op haar en vraag om iets zwoele. Alexa niet begrijpt zwoel.

Er is geen twijfel is dit iets nieuws en potentieel speciale, hoewel je echt niet kan verklaren waarom het heeft benen totdat u het voor een tijdje. Het idee van een stand-alone, hands-free, voice-responsieve apparaat dat ook home control kan doen zal waarschijnlijk worden gekopieerd.

Er is geen reden Apple kan op een toekomst variatie niet iets als dit toe te voegen op de Apple TV of waarom Google … nou ja, Google heeft niet zo veel geluk met huishoudelijke apparaten. Maar, zal iemand een manier om te mengen Ok Google met een stel microfoons en een goede spreker te vinden, en er zal een echo concurrent.

Dit is waar Amazon heeft te verzorgen. Het evenwicht tussen een apparaat dat is echt nuttig en weer een ander apparaat dat bestaat om u te zuigen in het kopen van nog meer spullen van Amazon is een fijne lijn. Ik kan nog niet vertellen welke kant van de lijn Amazon is op de Echo.

Maar ik zal je dit vertellen: we willen in de slaapkamer en we willen een in de sportschool. En we willen niet terug te gaan op het “verzoek een uitnodiging” lijst en wacht, één per klant. We willen dat ze nu.

Voor een apparaat dat een heleboel dingen doet slecht, voor een apparaat dat schreeuwt “1.0,” voor een apparaat dat nauwelijks voegt minderjarige, Don niet-echt-behoefte gemakken, dat zegt veel.

Het is nog steeds niet goed. Maar het is juist. Amazon heeft hier iets. En ja, we willen nog twee. Misschien ook een in de keuken.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen