AMD’s dual-GPU Radeon HD 6990 is de nieuwe koning van de desktop grafische kaarten

AMD heeft eindelijk begonnen met de langverwachte follow-up van de Radeon HD 5970, de dual-GPU monster grafische kaart. Net als zijn voorganger, de nieuwe Radeon HD 6990, met de codenaam Antillen, combineert twee GPU’s in een enkel pakket, en het resultaat is de snelste grafische kaart die je kunt kopen.

De Radeon HD 6990 erin slaagt om twee Radeon HD 6970s proppen op een enkele PCB, waardoor een totaal van 4 GB GDDR5 RAM-geheugen op uw bureaublad. Het beschikt over twee verschillende modi waarmee u kunt kiezen hoe je haar macht te gebruiken, je gewoon omdraaien van een schakelaar om de BIOS-configuratie te wijzigen naar de modus, overclock die ups de motor kloksnelheid evenals de macht eisen. Niet verrassend, de kaart vereist een paar extra PCI Express-aansluitingen in aanvulling op een minimum 750W voeding (1000W aanbevolen als je gek genoeg om een ​​paar van deze te kopen en doe ze in een CrossFireX configuratie bent).

Hoe snel is de Radeon HD 6990? Volgens de benchmarking HotHardware.com’s, het absoluut vernietigt de Radeon HD 6970 en Nvidia GeForce GTX 580 single-GPU kaarten in 3DMark11, scoren meer dan 3.000 in de Extreme preset. Bij de meeste games, laten bezorgen gemiddeld 50 procent boost over de GTX 580 en vaak meer over de 6970. En, volgens Anandtech, het inderdaad draaien Crysis – de site besluit over Crysis van de kaart: Kernkop prestaties die “full Enthusiast instellingen op een speelbare framerate is eindelijk in de greep van een enkele kaart. ”

In de fabrieksinstelling, de Radeon HD 6990 lijkt te warmte in principe onder controle te houden, maar het lawaai was een ander verhaal: Het is luid en het is de prijs die je betaalt voor al dat vermogen op een bord. Spreken van kosten, zal deze slechte jongen je terug $ 699, of de prijs van een budget desktop systeem. Nvidia wordt gekletst om een ​​bijgewerkte dual-GPU oplossing snel te presenteren, de GeForce GTX 590, dus als je het geld te blazen op deze kaart, wilt u misschien een paar weken wachten om te zien wat de concurrentie te bieden heeft.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s