Apple, Facebook, Google, Microsoft, anderen aansporen om meer US gov’t transparantie

Bijna twee dozijn technologiebedrijven, waaronder AOL, Apple, Facebook, Google, Microsoft en Yahoo hebben een brief naar de Amerikaanse regering aandringen een grotere transparantie in de nasleep van de de National Security Agency PRISM spionage schandaal ondertekend.

Het programma van de National Security Agency “PRISM” is in staat om te verzamelen, in realtime, intelligentie niet beperkt tot sociale netwerken en e-mailaccounts. Maar de zeven tech bedrijven beschuldigd van het openen van ‘achterdeurtjes’ om de spion agentschap zou wel eens het tegendeel is bewezen.

Aangezien voormalige NSA aannemer ingeschakeld klokkenluider Edward Snowden lekte een aantal documenten die beschreven hoe de Amerikaanse regering en haar buitenlandse bondgenoten waren bespioneren hun burgers, hebben veel technologische bedrijven geprobeerd om zich te distantiëren van de conclusies van een heimelijke verstandhouding en samenwerking.

De brief [PDF], die ook hieronder kan worden gelezen, doet een beroep op de regering-Obama om bedrijven precies hoeveel de overheid aanvragen voor de klant en abonneegegevens die Internet providers, telco’s en web-based bedrijven zijn handen onthullen.

Google eerst begon deze trend in het begin van 2010, en anderen volgden. Microsoft werd, de laatste bedrijf om de trend te stappen eerder dit jaar, na druk van privacy groepen.

Maar bedrijven zijn niet toegestaan ​​om het volledige bedrag van de National Security Letter “kokhalzen bestellingen” die door de federale overheid overhandigd bekend te maken. In plaats daarvan worden ze alleen toegestaan ​​de nummerreeks melden.

De brief roept ook voor de overheid om deze technologie bedrijven, en anderen toe te staan, voor detail hoeveel verzoeken op grond van artikel 215 van de Patriot Act – die alle “tastbare dingen” met inbegrip van zakelijke documenten en een eigen gebruikersgegevens vereist – evenals op grond van artikel 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), en andere aanverwante wetten die momenteel voorkomen dat deze bedrijven uit deze cijfers zelf publiceren.

De groep pleit ook voor het Congres om wetten die de Amerikaanse regering te dwingen om deze cijfers nauwkeurig verslag zonder eerst toestemming van de FISA rechtbank te zoeken passeren.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Ook hebben de bedrijven een groep petitie op het Witte Huis “We The People” platform gelanceerd.

De coalitie bestaat uit andere technologiebedrijven, maar ook de burgerlijke vrijheden en privacy groepen – zoals de American Civil Liberties Union (ACLU) en de Electronic Frontier Foundation (EFF), onder anderen.

“Democratie vraagt ​​om verantwoording, en verantwoording vereist transparantie”, aldus Yahoo general counsel Ron Bell in een blogpost op donderdag.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters