Arroyo maakt laatste plaats voor Philippine ICT dept

MANILLA – In de laatste State of the Nation Address (Sona) van haar administratie, President Gloria Arroyo maandag een laatste oproep aan de lokale wetgevers dringend een wet om een ​​afdeling Informatie- en Communicatietechnologie (DICT) te vestigen.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Laten we hebben een afdeling van ICT “, zei Arroyo in haar jaarlijkse televisie uitgezonden toespraak tot bijeengeroepen leden van het Congres.

Het was de eerste keer dat de Filippijnse president, die op dit moment minder dan een jaar in functie nadat hij aan de macht in 2001, onder meer de DICT agenda in haar Sona.

Een wetsvoorstel waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van DICT is in behandeling bij de nationale wetgever voor de afgelopen vijf jaar, ondanks de regering Arroyo de factuur te hebben gecertificeerd als urgent.

Leden van het Congres die zich verzetten tegen de DICT wetsvoorstel zei dat het zou extra bureaucratie die verder beperkte begroting van het land zou stam te creëren.

De Commissie is echter op informatie- en communicatietechnologie (CICT), coördinerend orgaan van de overheid voor de ICT-gerelateerde initiatieven, zei de DICT zou geen extra financiering nodig, omdat het één aggregator voor alle IT en communicatie overheidsinstellingen zou zijn.

Afgezien van de National Telecommunications Commission (NTC) en het Bureau voor Telecommunicatie (Telof), die nu onder de CICT, wordt de DICT verwacht dat andere instanties te integreren van het ministerie van Transport en Communicatie (DOTC) en het ministerie van Wetenschap en Technologie (DOST) .

In een eerder interview, de CICT chief Ray Anthony Roxas-Chua zei dat hoewel er weinig tijd over voor de huidige regering neemt haar uitgang, wordt de Arroyo regering nog steeds de hoop dat de wetgevers de DICT wetsvoorstel zou goedkeuren.

Roxas-Chua gezegd is het noodzakelijk het land wordt een volwaardige ICT-afdeling. “Het probleem met de CICT alleen maar een commissie, is dat het gemakkelijk kan worden afgebroken door de volgende regering,” zei hij. “Alles wat nodig is voor de volgende president is om een ​​andere executive order te ondertekenen en dat zou het einde van de programma’s die we hebben door de jaren heen te zetten zijn.

In haar toespraak, Arroyo benadrukte de cruciale rol van de DICT, het benadrukken van het groeiende belang van de lokale BPO (business process outsourcing) sector als een “motor van de groei” voor de Filipijnse economie. “Elektronica en andere vervaardigd export stijgen en dalen in overeenstemming met de toestand van de wereldeconomie, maar BPO blijft veerkrachtig,” zei ze. “Met de winst van US $ 6000000000 en de werkgelegenheid van 600.000, de BPO fenomeen spreekt welsprekend van ons concurrentievermogen en de productiviteit.

In haar DICT middel Arroyo ook gewezen op de wens van haar regering om door te duwen met de geautomatiseerde verkiezingen voor 2010. “In 2001, ik zei dat we zouden volledig geautomatiseerde verkiezingen te financieren. We hebben het, dankzij het Congres,” zei ze.

Melvin G. Calimag is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen