Asia govts hard aan het werk om zich te ontdoen cloud security stigma

SINGAPORE – de regeringen van Azië wordt hard gewerkt om de veiligheid hindernis ter bevordering van cloud computing adoptie tussen bedrijven, met name de minder IT-savvy kleine en middelgrote bedrijven (MKB) te verwijderen. Vaststelling van gemeenschappelijke normen en komt moederziel alleen voor het onderwijs inspanningen zijn een aantal van hun belangrijkste speerpunten om het probleem aan te pakken, zeggen de ambtenaren.

Opstelling van normen, het verbeteren van de voorlichting

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Daniel Lai, overheid CIO voor de regering van Hong Kong SAR (Special Adminstrative Regio), zei dat cloud computing-opname in de markt steeg 20,9 procent ten opzichte van figuur van 2011 tot 33 procent vorig jaar. Van deze grote ondernemingen nam 53 procent, terwijl het MKB bestaat uit de resterende 47 procent, merkte hij op, daarbij verwijzend naar cijfers uit een enquête 2012 van de Hong Kong Productiviteit Raad.

Sprekend op een paneldiscussie als onderdeel van het; CloudAsia 2013 forum; hier gehouden woensdag, Lai zei cloud adoptie blijft; verstikt door bezorgdheid over de veiligheid wel. Onder verwijzing naar de dezelfde enquête, merkte hij op 50 procent van de bedrijven niet met behulp van cloud security geïdentificeerd als de nummer 1 reden voor hun passiviteit.

Dit gevoel werd herhaald door Seo Seung-il, directeur van de afdeling ICT-industrie bij het Ministerie van Kenniseconomie van Zuid-Korea. Hij zei dat in dezelfde paneldiscussie dat bedrijven cloud-aanbod te zien als onveilig, en was een van de twee hindernissen voor adoptie in het land.

De andere reden was hoe zakelijke leiders hebben er een cultuur van willen hun IT-systemen zelf en niet de aanschaf van andere leveranciers op de vraag, Seo genoteerd.

Om het aan te pakken; cloud security raadsel, Khoong Hock Yun, assistent chief executive voor infrastructuur en diensten ontwikkeling op de Infocomm Development Authority van Singapore (IDA), zei dat de sleutel is om, foster “vertrouwen” tussen de cloud service providers (CSP’s) en het einde -gebruikers.

Hij wees op het belang van het hebben van een gemeenschappelijk begrip van de termen die worden gebruikt in de service level agreements cloud-based en overheidsopdrachten zal de industrie helpen als alle partijen weten waar ze aangaan. Dit is de reden waarom de IDA is het aanbreken van een multi-tier cloud security normen ontwikkelen om CSP’s, die is gepland om beschikbaar te zijn als een landelijk standaard in augustus van dit jaar te certificeren, merkte hij op.

IDA CEO Ronnie Tay zei ook in zijn keynote op het forum: “De voorgestelde normen een multi-tier aanpak die verschillende lagen van beveiliging bepalingen specificeert aannemen, om te voorzien in de verschillende security behoeften van de verschillende cloud-gebruikers Deze normen en richtlijnen zal het hoogtepunt. key security gebieden die moeten worden aangepakt en de bijbehorende controles nodig zijn in een cloud computing-omgeving. ”

De lokale ICT regulator is ook cross-certificering van de voorgestelde normen met de internationale regelingen, zoals de Cloud Security Alliance’s Open Certification Framework en het vergemakkelijken van CSP’s ISO 27001-certificering, Tay toegevoegd.

Lai, ondertussen, zei de aanpak van cloud security is ‘hetzelfde’ als het overwinnen van veiligheidsproblemen voor IT-systemen in het algemeen. Er wordt uitgegaan van het identificeren van de uitdagingen, naar buiten komen met oplossingen voor hen, en het opleiden van CSP’s en eindgebruikers van deze ‘best practices’, zei hij.

Als zodanig heeft de lokale overheid in Hong Kong is ramping up voorlichtingsevenementen en trainingen aan eindgebruikers wat ze nodig hebben op hun hoede voor bij het gebruik van cloud-diensten te leren, onthulde hij.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters