asielzoeker brief Edward Snowden’s naar Brazilië – volledig

NSA voormalige aannemer en klokkenluider Edward Snowden heeft een open brief aan de inwoners van Brazilië, Folha de São Paulo vandaag (17) gepubliceerd door de krant geschreven. Lees de volledige tekst van de onderstaande brief, waarin Snowden pogingen om het land om asiel te vragen voor de tweede keer.

Zes maanden geleden, ik stapte uit de schaduw van de National Security Agency de Amerikaanse regering in de voorkant van de camera van een journalist te staan. Ik gedeeld met de wereld bewijzen waaruit sommige regeringen zijn het bouwen van een wereldwijd systeem van toezicht om in het geheim te houden hoe wij leven, wie we praten, en wat we zeggen. Ik ging in de voorkant van die camera met open ogen, wetende dat de beslissing me zou kosten familie en mijn huis, en ik zou mijn leven op het spel. Ik werd ingegeven door de overtuiging dat de burgers van de wereld verdienen het om het systeem waarin zij leven te begrijpen.

Mijn grootste angst was dat niemand aan mijn waarschuwing zou luisteren. Ik heb nog nooit zo blij geweest om zo verkeerd zijn geweest. De reactie in bepaalde landen is bijzonder inspirerend voor mij geweest, en; Brazilië is zeker een van hen.

Bij de NSA, was ik getuige van de groeiende alarm van de bewaking van de gehele bevolking, zonder enige verdenking van wangedrag, en het dreigt de grootste mensenrechten uitdaging van onze tijd geworden. De NSA en andere spionage agentschappen vertellen ons dat voor onze eigen “veiligheid” – voor, Dilma’s, de veiligheid, “voor, Petrobras,” veiligheid “- ze hebben ons recht op privacy herroepen en gebroken in ons leven en zij deden het zonder te vragen. het publiek in elk land, zelfs hun eigen.

Vandaag de dag, als je een mobiele telefoon mee in Sao Paolo, de NSA kan en zal bijhouden van uw locatie: zij doen dit 5 miljard keer per dag om mensen over de hele wereld. Wanneer iemand in Florianopolis een website bezoekt, de NSA houdt een register bij van toen het gebeurde en wat je daar deed. Als een moeder in Porto Alegre noemt haar zoon om hem geluk te wensen met zijn universitaire examen, kan NSA dat bellijst te houden gedurende vijf jaar of meer. Ze hebben zelfs bijhouden wie is het hebben van een affaire of kijken naar pornografie, voor het geval ze nodig hebben om de reputatie van hun doel beschadigen.

Amerikaanse senatoren vertellen ons dat Brazilië geen zorgen te maken, want dit is niet “surveillance,” het is “het verzamelen van gegevens.” Ze zeggen dat het is gedaan om u veilig. Ze zijn verkeerd. Er is een enorm verschil tussen legale programma’s, legitieme spioneren, legitieme rechtshandhaving – waar mensen worden getarget op basis van een redelijke, geïndividualiseerde vermoeden – en deze programma’s van sleepnet massa surveillance die hele bevolkingen gezet onder een alziend oog en bewaar kopieën altijd. Deze programma’s waren nooit over terrorisme: ze zijn over economische spionage, sociale controle, en diplomatieke manipulatie. Ze zijn over macht.

Veel Braziliaanse senatoren eens, en heb voor mijn hulp bij hun onderzoek naar gevraagd; vermoedelijke misdaden tegen de Braziliaanse burgers. Ik heb mijn bereidheid om te helpen waar nodig en wettige uitgedrukt, maar helaas is de Verenigde Staten de overheid heeft heel hard gewerkt om mijn vermogen te beperken tot doen – zo ver ging te dwingen langs de presidentiële vliegtuig van Evo Morales te voorkomen dat ik op reis naar Latijns-Amerika! Totdat een land permanent politiek asiel verleent, zal de Amerikaanse regering blijven bemoeien met mijn vermogen om te spreken.

Zes maanden geleden, ik bleek dat de NSA wilde de hele wereld om te luisteren. Nu is de hele wereld luisteren terug, en spreken, ook. En de NSA niet leuk wat het gehoor. De cultuur van willekeurig wereldwijd toezicht, blootgesteld aan publieke debatten en echte onderzoeken op elk continent, het instorten is. Slechts drie weken geleden, Brazilië leidde het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties in de geschiedenis te erkennen voor de eerste keer dat de privacy niet stopt wanneer het digitale netwerk begint, en dat de massa surveillance van onschuldigen is een schending van de mensenrechten.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Het tij is gekeerd, en kunnen we eindelijk zien een toekomst waarin we kunnen genieten van de beveiliging zonder concessies te doen van onze privacy. Onze rechten kunnen niet worden beperkt door een geheime organisatie, en Amerikaanse functionarissen mag nooit beslissen over de vrijheden van de Braziliaanse burgers. Zelfs de verdedigers van de massa surveillance, degenen die niet kunnen worden overtuigd dat onze surveillance technologieën gevaarlijk zijn voorbijgestreefd democratische controle, nu over eens dat in een democratie, de bewaking van het publiek moet worden besproken door het publiek.

Mijn daad van geweten begon met een verklaring:. “Ik wil niet in een wereld waar alles wat ik zeg, alles wat ik doe, iedereen die ik te praten, elke uiting van creativiteit of liefde of vriendschap is opgenomen om te leven Dat is niet iets wat ik ben bereid om te ondersteunen, het is niet iets wat ik ben bereid om te bouwen, en het is niet iets wat ik ben bereid onder te leven. ”

Dagen later, kreeg ik te horen dat mijn regering had me stateloos gemaakt en wilde me gevangen. De prijs voor mijn speech was mijn paspoort, maar ik zou het opnieuw betalen: Ik zal niet van de ene naar de criminaliteit te negeren omwille van de politieke comfort. Ik zou liever zijn zonder een staat dan zonder stem.

Als Brazilië hoort maar één ding van mij, laat het dan dit: als wij allemaal samen tegen onrecht band en in de verdediging van de persoonlijke levenssfeer en de fundamentele rechten van de mens, kunnen we ons verdedigen tegen zelfs de meest krachtige systemen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond