AT & T koopt Mexico draadloze provider Iusacell voor $ 2500000000

AT & T is van plan op ramping up zijn dekking in Noord-Amerika met multi-miljard dollar deal naar Mexico draadloze provider Iusacell te verwerven.

Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, zal Apple niet opening onthullen weekend iPhone 7 verkoop, mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: een betere Wi-Fi bellen ervaring

De stijgende getijden van big data, video en cloud computing aan het rijden bent een enorme vraag naar snellere en efficiëntere netwerken. We verdiepen in hoe dingen zoals software-defined netwerken (SDN) en nieuwe draadloze technologieën waarmee business transformatie.

AT & T, de tweede grootste mobiele provider in de Verenigde Staten na Verizon Wireless, heeft ingestemd met $ 2500000000 betalen, die het oppakken van de schuld Iusacell omvat.

Onder de overeenkomst zal AT & T al Iusacell draadloze eigenschappen, inclusief licenties, netwerk activa en winkels, evenals ongeveer 8,6 miljoen abonnees te krijgen.

Volgens AT & T, netwerk Iusacell beslaat 70 procent van Mexico’s ongeveer 120 miljoen mensen tot op heden.

Zij exploiteert een draadloze 3G-netwerk op basis van de wereldwijde GSM / UMTS-technologie ook ingezet door AT & T in de Verenigde Staten.

Dat gezegd hebbende, AT & T geschetste ambities op vrijdag van de oprichting van “de allereerste North American Mobile Service area” voor Amerikaanse klanten bellen of een bezoek aan Mexico, en Mexicaanse klanten bellen of een bezoek aan de Verenigde Staten.

Een grensoverschrijdend netwerk zou uiteindelijk ten dienste van ongeveer 400 miljoen Mexico en de Amerikaanse consumenten en bedrijven, schatte de telco reus in de aankondiging.

AT & T voorzitter en CEO Randall Stephenson benadrukt in voorbereide opmerkingen, wervend de voordelen van één netwerk voor beide landen alsmede investeringen in draadloze infrastructuur van Mexico.

“Mexico is nog steeds in de vroege stadia van mobiel internet mogelijkheden en goedkeuring, maar de vraag van de klant want het groeit snel,” zei Stephenson. “Dit is een kans voor ons om Iusacell de financiële middelen, de schaal en expertise aan de roll-out van de world-class mobiele internet snelheid en kwaliteit in Mexico te versnellen, zoals wij hebben in de Verenigde Staten.”

Maar eerst, de deal is in afwachting van toetsing door de Mexicaanse telecom-regulator IFT (Instituto Federal de Telecomunicaciones) en de National Foreign Investments Commission Mexico.

AT & T merkte ook op de acquisitie eerste vereist de huidige mede-eigenaar Iusacell’s, Grupo Salinas, om de beoogde aankoop sluiten van de andere 50 procent van de Iusacell dat Grupo Salinas niet al in het bezit.

De transactie zal naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal van 2015. Als alles volgens plan verloopt, zal Iusacell blijven met het hoofdkantoor in Mexico City na de deal sluit.

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring