Atlassian onder geen druk om weer te geven: Cannon-Brookes

Australische onderbouwde softwarebedrijf Atlassian heeft naar verluidt ter waarde van US $ 3300000000 nadat bestaande aandeelhouders verkocht een deel van hun aandelen met een totale waarde van US $ 150.000.000.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

The Wall Street Journal meldde dat ongeveer 800 medewerkers en ex-medewerkers met deelnemingen, samen met het Amerikaanse durfkapitaalfonds Accel Partner, het; alleen buiten backer van Atlassian, vrijwillig een deel van hun aandelen te verkopen aan beleggingsonderneming T.Rowe Prijs .

“Ik denk dat iedereen is blij [verkoop] ​​… het is een validatie van het harde werk dat zij hebben gezet in”, oprichter en co-chief executive Mike Cannon-Brookes zei tegen de website.

Het rapport merkte ook op het idee voor de sell-down is om aandelen die zijn gehouden door een aantal medewerkers die er hebben gewerkt voor meer dan 10 jaar te liquideren.

Echter, aldus het rapport noch Cannon-Brookes noch zijn collega co-chief executive Scott Farquhar, die in een aantal van hun aandelen geïncasseerd in de 2010, zal de verkoop van aandelen deze subsidieronde.

Cannon-Brookes zei dat het bedrijf is het genereren van genoeg geld en is in geen haast om geld in te zamelen in de publieke markten. In feite is Atlassian’s samengestelde jaarlijkse groei van de laatste vijf boekjaren in de loop van 2008-2012 al meer dan 40 procent, en de cash flow is positief voor het laatste decennium.

“We hebben niet de druk andere bedrijven hebben door middel van een openbaar aanbod te krijgen,” zei hij.

Er waren speculaties dat Atlassian zou gaan; voltooien een initial public offering; (IPO) op de Nasdaq beurs tegen het einde van 2013, maar geen mutaties zijn aangebracht sinds. Cannon-Brookes zei dat het bedrijf is gewoon wachten op het juiste moment.

“We zijn het niet uit te stellen of om het even wat. We hebben al gezegd dat het een natuurlijke stap die we zullen nemen op een bepaald moment in de toekomst,” zei hij.

Wij zijn als bedrijf, de controle over ons eigen lot, dat is een geweldige positie om in te zijn, en we willen ervoor zorgen dat wij als individuen, als de oprichters en CEO, en ook de hele onderneming klaar zijn, zowel op cultureel en nummer wijs.

Voor nu, Cannon-Brookes zei dat het zal business as usual, waar zij zullen blijven “te houden inpluggen weg en proberen om echt goede dingen te bouwen en problemen op te lossen voor mensen, en laat de rest voor zichzelf zorgen” te zijn.

Het aanbieden van aandelen aan haar werknemers heeft een strategie vanaf het begin voor Atlassian geweest. Het is een stimulans voor werknemers die niet zeker weet of u een startup te sluiten aan te moedigen. Het is een belofte om een ​​aandeel in de toekomst de rijkdom van het bedrijf hebben, veel vergelijkbaar met cash bonussen die grote zakelijke bedrijven bieden vaak aan hun werknemers.

Atlassian VP van talent Joris Luijke vertelde de website afgelopen februari dat Atlassian’s misschien wel belangrijkste troef is zijn volk, en gelooft dat een employee stock ownership plannen (ESOP) is de beste manier om ze te houden.

Elke werknemer kan ons morgen te vertrekken, “zei hij.” Op Atlassian, elk HR-managers, de executive team, alles wat we denken over elke dag is talent, en hoe we dat talent kan houden. Voor ons, dat is alles.

De ESOP is zeer succesvol geweest.

Het bedrijf werd opgericht in Sydney in 2002 tot een betere software tools voor software-ontwikkelaars om te werken en samen te werken creëren. Ze kwamen met hun eerste product, JIRA, een bug en project-tracking software, in 2003. In 2011 werd het bedrijf het maken van AU $ 59 miljoen aan inkomsten. Vervolgens verwierf in San Francisco gevestigde privé chat vennootschap; HipChat, na het proberen van het product intern negen maanden.

Eerder dit jaar werd duidelijk maakte het bedrijf de beslissing om te verhuizen haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk voor een betere fiscale behandeling dan wat het wordt in Australië.

Farquhar zelf zei, in; een interview met de website, die, belastingwetgeving in Australië, zijn niet nuttig voor startups.

“Ik denk dat de lokale fiscale wetgeving is een strijd, en ik denk dat-equity verhogen wetten zijn een strijd, ook. Ik wil graag meer van de veranderingen in het beleid te zien aan de startup scene beter te maken,” zei hij.

De meeste mensen, waaronder ikzelf, zou aanbevelen aan startups om hun bedrijven in het buitenland op te nemen. Ik denk dat de overheid kan veel meer doen met startups, en ik zal blijven bonzen op dat totdat we zien een aantal zinvolle tractie.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven