ATM van de toekomst: geen kaarten, geen knoppen

Geldautomaten hebben niet zo veel veranderd door de jaren heen. Bankiers zijn een zeer conservatieve bos. Maar nu Diebold heeft ingezet de eerste van een geheel nieuwe vorm van ATM is ontworpen om een ​​beroep te gadget-geobsedeerde millennials.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

De machine heeft geen fysieke knoppen of kaartlezer. Je doet bijna al uw interacties met het door de wolk met behulp van een smartphone. Deze video demonstreert het.

De nieuwe machine werd aangekondigd in het begin van 2013, maar nu is er een in werking bij eigen credit Diebold’s union, Diebold Federal Credit Union (DFCU).

Allerlei leuke toepassingen mogelijk geworden in dit scenario. Een voorbeeld dat ze laten zien is hoe een gebruiker kan toestaan ​​een derde partij om een ​​bepaalde hoeveelheid contant geld van zijn rekening te trekken. In de app, kies je een persoon uit een lijst die de app vult uit de lijst met contactpersonen van de telefoon, dan wijzen een account en een geldbedrag. De app stuurt een sms naar die persoon met een zes-cijferige code. De andere persoon gaat naar een geldautomaat en gaat deze code, op welk punt het geld verdeelt.

Dergelijke geldautomaten moeten skimming in principe onmogelijk maken. Klanten voeren zeer weinig interactie rechtstreeks met de ATM zelf. Nieuwe, sterkere authenticatie methodes zijn mogelijk: bijvoorbeeld, kan de gebruiker op de telefoon te bewijzen dat ze de een op de ATM door het nemen van een foto van een QR-code op de ATM-display.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Dit ontwerp maakt ook de ATM zelf veel eenvoudiger, meer van een thin client. Met zo veel van de logica in het proces mogelijk in de cloud, kan de code in het ATM zelf eenvoudiger en gehard en zwaar onderzocht zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van dit ontwerp is een mobiele portemonnee door Paydiant waarmee klanten voor een pre-stage opnames. Het creëert ook de mogelijkheid van het gebruik van vergelijkbare technologie voor point of sale: Stel je de klant aan de kassa betalen door het scannen van een QR-code gegenereerd door de point-of-sale-systeem. De QR-code, verzonden via de mobiele portemonnee uit de telefoon, machtigt betaling die wordt bevestigd in het register van de cloud. Of andersom: De gebruiker kan de betaling van een bepaald bedrag in hun app toestaan ​​en het genereren van een QR-code die wordt gescand door het register, en werd het equivalent van een one-time credit card.

De VS is slechts het begin van de infrastructuur die nodig is voor EMV (Europay-Mastercard-VISA), een smart card systeem dat de meeste van de betaalkaart fraude die we vandaag beleven zullen voorkomen implementeren. Maar de slimme telefoon en de cloud is een oneindig meer geavanceerde oplossing en een lagere kostprijs op dat.

Geen kaart of PIN vereist bij de ATM of het verkooppunt. Maar dat maakt authenticatie voor de app en de telefoon des te meer van cruciaal belang, opdat niemand die de telefoon steelt kan de toegang tot accounts te krijgen. Neem een ​​korte blik op dit alles. Het is de golf van de toekomst.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters