ATO instellen voor nieuwe gegevens en analytics strategie

Het Australian Taxation Office (ATO) is ingesteld op de aftrap zijn nieuwe data en analytics programma volgend jaar, met als doel een betere targeting belasting cheats terwijl het maximaliseren van de middelen door het maken van de meeste van zijn gegevens en de samenwerking met andere afdelingen.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

De verhuizing zal worden ondersteund door een gemenebest regering lijst voor veelvuldig gebruik voor data-analyse, bestaande uit pre-goedgekeurde leveranciers van data-analyse-instrumenten en diensten, die zal worden geopend op het verzoek om toepassing van de regeling in het begin van januari.

“Potentiële kandidaten worden erop gewezen dat het Gemenebest van Australië, zoals voorgesteld door de Australian Taxation Office (ATO), die momenteel verwacht dat op of rond 7 januari 2015, zal het een verzoek om aanvragen voor opname op de ATO’s lijst voor veelvuldig gebruik voor data vrij te geven analytics, via AusTender, “schreef ATO vertegenwoordiger Allan Barger in een blog post deze week.

De verhuizing is gericht op het vervullen van een van de prioriteiten in het ATO corporate plan van 2014-18 (PDF) – om slimmer gebruik van gegevens om beslissingen, diensten en compliance te verbeteren.

Om dat doel te bereiken, heeft de ATO een “Smarter Gegevens Program” begon haar vermogen op het gebied van data-analyse te vergroten.

We zullen beter gebruik maken van technologie en data-analyse te identificeren en gaan met degenen die niet te voldoen, “zei de ATO ondernemingsplan document, uitgebracht in juni.” Voor de meeste niet-conforme belastingbetalers, zal het een kwestie van ‘wanneer’ we vangen met hen, niet ‘indien’.

Het bureau heeft een onderzoek en ontwikkeling lab (de RAD Lab) zandbak omgeving om ideeën op haalbaarheid voorafgaand aan de implementatie te testen in een productie-omgeving gevestigd.

“De RAD Lab is een platform wordt gebruikt door de ATO om nieuwe technologie, architecturen, data, analytische methoden, en / of processen snel testen van de ATO te helpen om zakelijke resultaten te bereiken,” zei de paal.

De ATO zei dat de voorgestelde data analytics lijst voor veelvuldig gebruik zal worden opgericht om te helpen bij de aanschaf van oplossingen, met inbegrip van goederen, diensten, software en hardware aan de Smarter gegevens programma te ondersteunen.

In juni heeft de ATO opgevoerd haar data mining programma aan offshore belastingontduikers richten, identificeren van individuen met geheime offshore-activa inkomsten.

Daarna, in juli, verhuisde het naar het opvoeren van de real-time focus op fiscale cheats, versterking van haar analysemogelijkheden in een poging om “data slimmer” te zijn.

De aankondiging komt als penningmeester Joe Hockey waarschuwt multinationale ondernemingen dat ze niet wegkomen met het ontwijken van belasting in Australië veel langer omdat de regering werkt samen met het Verenigd Koninkrijk om hard op de winst verschuiven.

Google en Apple zijn slechts twee van de multinationale technologische bedrijven die actief zijn in Australië die eerder onder de loep zijn gekomen als gevolg van hun werk van de zogenaamde “Double Irish Nederlandse Sandwich” fiscale structuur, die ziet bedrijven trechter geld door middel van lagere belastingen landen zoals Ierland met het oog op zeer lage belastingen in eigen land te betalen, ondanks de aanzienlijk hoge opbrengst van de wil van reclame en Apple’s producten van Google’s verkocht in Australië.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen