Australische MKB gaan traag op digitale comms tech opname: ACMA

Nieuw onderzoek door de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) is gebleken dat veel Australische kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) bewust kiezen traag op de opname van de digitale telecommunicatie-technologie te zijn, ondanks het feit dat bewust zijn van het belang ervan.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Het onderzoek voor het MKB ACMA en Digital Communications Technologies studie, vandaag gepubliceerd, werd uitgevoerd door GfK Australia uitgevoerd, in een poging om de belangrijkste drijfveren en belemmeringen voor digitale communicatie technologie take-up in het MKB te begrijpen.

Uit het onderzoek blijkt dat veel Australische MKB waarnemen digitale communicatie technologie als een tool die helpt bij het runnen van hun bedrijven, maar niet als een noodzaak in en van zichzelf.

Verweerder MKB benadrukt hoe belangrijk het is een sterk argument voor de invoering van digitale communicatie-technologieën in de nabije toekomst naar potentiële belemmeringen te compenseren om te gebruiken.

Het is ook gebleken dat het MKB betrokkenheid bij meer volwassen digitale communicatie technologie-oplossingen, zoals websites en financieel management software, is breder dan bij nieuwere innovatieve technologieën zoals storage applicaties in de cloud geweest.

ACMA zei dat er een sterk gevoel van kleine en middelgrote ondernemingen een gebrek aan urgentie om een ​​verandering ten opzichte van hun digitale communicatie technologie-infrastructuur te maken – met een dwingende mening dat als het goed gaat, willen ze niet om geld of middelen te verspillen aan technologie dat ze er niet zeker zal werken.

Als gevolg daarvan, in plaats van simpelweg het uitstellen van adoptie of engagement te wijten aan een gebrek aan kennis en informatie, kleine en middelgrote ondernemingen worden soms bewust kiezen voor late adopters zijn.

Verweerder KMO’s gaven aan dat ze graag om ervoor te zorgen dat er een oplossing is succesfactoren zijn bewezen. voor de trage opname van een extra stimulans – zoals het MKB langer wachten om hun infrastructuur te werken, om de kosten afneemt goed te keuren.

ACMA zei dat de industrie leiders tijdens deze studie geraadpleegd nam een ​​contrasterende uitzicht, bezorgdheid dat zonder een grotere focus op de aanneming van digitale communicatie technologie, kleine en middelgrote ondernemingen zal niet de instrumenten hebben om hun bedrijven te ondersteunen in de toekomst.

De studie toonde aan dat er weinig bewustzijn bij het MKB – met name de kleinere bedrijven – over regelgeving met betrekking tot digitale communicatie-technologie, waarmee zij moeten voldoen.

Terwijl middelgrote tot grote-en kleinbedrijf hadden meer kans om een ​​juridisch team dat verantwoordelijk is voor het bewaken en ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan de voorschriften hebben, leek weinig kleine en middelgrote ondernemingen actief op zoek gaan of onderzoek regelgeving met betrekking tot digitale communicatie technologie.

Echter, ACMA zei ook dat het onderzoek is gebleken dat het meer kennis en vertrouwen in het MKB te worden over digitale communicatie technologie-oplossingen, hoe makkelijker de weg naar adoptie wordt.

Er waren vier factoren geïdentificeerd als drijvende invloeden voor het MKB om op nieuwe technologie, met inbegrip van de leeftijd van een bedrijf, met een jongere bedrijfsleven in het algemeen zijn meer bereid om te veranderen om aan de vraag van de klant tegemoet te komen, en de levensfase van de bestuurders en het senior management.

Bovendien is de aard van de industrie waarin een KMO was in een rol gespeeld, met de verkoop van diensten minder geneigd zijn om digitale communicatie technologie toe te passen, net als business model / bedrijfsgrootte, met kleinere bedrijven uit zes medewerkers of minder minder geneigd zijn om vast te stellen digitale communicatie-technologie.

Het nieuwe onderzoek komt niet als een ACMA blijkt dat het Melbourne Zoak Solutions de opdracht aan toewijzing en administratieve diensten voor telefoonnummers van Australië heeft toegekend.

ZOAK Solutions ontwikkelt transacties gebaseerde internet systemen en maakt deel uit van het Bombora Technologies Group, bekend voor zijn werk als de registry operator voor all.au domeinnamen namens the.au Domain Name Administration.

De eerste zeven jaar contract zullen zien ZOAK Solutions bouwen van een nieuwe nummering toerekeningssysteem en alle nummering toewijzing en administratieve diensten van augustus 2015.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen