Australische overheid metadata toegang kan worden verbreed

Procureur-generaal George Brandis werd tegengesproken door zijn eigen afdeling, met het agentschap toelaten het bewaren van gegevens kunnen worden gebruikt om meer dan wat de regering eerder heeft aangegeven te onderzoeken.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

“De verplichte data-retentie regime geldt alleen voor de meest ernstige vormen van criminaliteit. Alleen om de criminaliteit, en alleen voor de hoogste niveaus van misdaden”, zegt Brandis op ABC’s Q & A-programma op maandagavond.

De; wetgeving vóór het parlement, zou telecommunicatie-bedrijven nodig hebben om een ​​nog-undefined set van klantgegevens te behouden zoals toegewezen IP-adressen, factuurgegevens, call logs en andere gegevens voor twee jaar. Deze gegevens kunnen vervolgens worden geopend door een beperkt aantal van de wetshandhavingsinstanties in het kader van de wetgeving voor het onderzoek naar ernstige criminele activiteiten zoals terrorisme of uitbuiting van kinderen.

Echter, terwijl zowel Brandis en Communicatie minister Malcolm Turnbull hebben gezegd dat de wetgeving is bedoeld om de privacy te beschermen door het aantal agentschappen die toegang hebben tot de gegevens en de omstandigheden waaronder zij toegang hebben tot de gegevens te beperken, de wetgeving laat wel ruimte voor extra agentschappen de toegang tot de gegevens voor verschillende redenen krijgen.

Op de pagina’s 23 tot 25 van de wetgeving, is er de optie voor de regering om instanties belast met de handhaving van niet alleen het strafrecht, maar ook wetten met geldboete, of die bescherming van de openbare inkomsten voor toegang tot de “potentiële data” van telecombedrijven te krijgen onder de wetgeving.

Dit zou mogelijk betekenen dat agentschappen zoals Centrelink ook in staat zou zijn om toegang te krijgen potentiële data.

Wanneer ondervraagd over dit deel van de wetgeving, Brandis ‘office doorgegeven aan de vragen aan de procureur-generaal van de afdeling. Een woordvoerder van het departement bevestigde dat een aantal agentschappen van toepassing kunnen zijn op de gegevens voor problemen toegang buiten deze geschetst door de overheid.

“Het wetsvoorstel maakt het mogelijk de procureur-generaal om applicaties van bureaus die een legitieme behoefte om toegang te krijgen telecommunicatiegegevens of opgeslagen communicatie kan hebben overwegen”, aldus de woordvoerder.

“Het zou ongepast om te speculeren over de vraag of een bepaald agentschap kan worden verklaard zijn. Als een algemene verklaring, zijn er een aantal van de Commonwealth, de staat en het grondgebied van bureaus die gespecialiseerd verantwoordelijkheden wetshandhaving hebben.”.

De woordvoerder zei dat de Australische Securities and Investments Commission (ASIC) de toegang tot de gegevens voor het onderzoeken van collectieve inbreuken kunnen zoeken, terwijl het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel van het paspoort kantoor ook toegang voor het onderzoeken van paspoort fraude zou kunnen zoeken.

De woordvoerder zei dat de procureur-generaal zal moeten elk verzoek op zijn merites te overwegen, en de verklaring staat om te worden beoordeeld door het parlement zou zijn.

“Het wetsvoorstel vereist dat de procureur-generaal een gedetailleerde reeks van factoren, waaronder de vraag of het agentschap daadwerkelijk de toegang tot dit soort informatie nodig heeft, en of ze zijn onderworpen aan een bindende privacy regeling”, aldus de woordvoerder.

Het wetsvoorstel maakt het mogelijk de procureur-generaal aan voorwaarden op dergelijke verklaringen, met inbegrip van voorwaarden dat het gebruik van deze bevoegdheden te beperken. Belangrijk is dat deze verklaringen zijn ‘wettelijke instrumenten’, waarmee het parlement om de verklaringen te herzien.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters