Australische procureur-generaal geeft ISPs piraterij ultimatum

Australische procureur-generaal George Brandis wil internet service providers (ISP’s) en de content-industrie te herstellen discussies rond de uitvoering van een vrijwillige graduated response systeem, of ISP’s zullen geconfronteerd worden gedwongen om te voldoen aan door de geplande revisie van de Auteurswet.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Eerder deze maand, Brandis aangekondigd dat de regering, overweegt, de uitvoering van een regeling die ISP’s zou vereisen om berichten aan gebruikers die het auteursrecht eigenaren hebben vermeende inbreuk hebben gemaakt op hun werk door middel van het downloaden van tv-programma’s of films via BitTorrent, bijvoorbeeld af te geven.

Hij zei dat op het moment dat de logistiek van een dergelijk systeem moeten nog worden uitgewerkt, met inbegrip van, belangrijker nog, die voor een dergelijk systeem zou betalen. Hij zei ook dat hij graag een vrijwillige regeling in te voeren, in plaats van de regering overhaaste wetgeving handhaving van het auteursrecht te zien.

De vorige regering probeerde gedurende een aantal jaren aan een vrijwillige regeling uit te voeren door middel van een reeks van gesprekken met content-eigenaren en ISP’s. De bijeenkomsten uiteindelijk kwam tot stilstand toen iiNet, waarin de inhoud industrie in de High Court versloeg, liep de bijeenkomsten.

De nieuwe coalitie regering lijkt zich nu te zetten van de vergaderingen terug op de agenda. Sprekend over radio in Adelaide vanmorgen Brandis zei dat hij zou kijken naar de bijeenkomsten te herstarten.

“Wat ik wil in de eerste plaats is om alle betrokken partijen rond de tafel. Er waren gesprekken tijdens de periode van de regering van de Arbeid in het proberen om dit probleem aan te pakken te krijgen. Ze leken nergens te gaan. Dus wil ik dit opnieuw te starten met de ISP’s en de houders van rechten en content providers en de overheid. ”

De procureur-generaal heeft nog de sterkste aanwijzing dat een vrijwillige regeling was de enige manier waarop ISP’s kunnen voorkomen dat de wetgeving bracht hen te dwingen politie schending van het auteursrecht.

“Als we een vrijwillige industrie op basis gedragscode kan hebben, dat is altijd de beste manier om te gaan. Ik heb niet opgegeven op de mogelijkheid van het ontwikkelen van een vrijwillige-industrie op basis van de code van de praktijk. Dat zal de medewerking van de ISP’s vereisen , “zei Brandis.

Maar er is altijd de capaciteit, als dat niet lukt, voor de overheid om wetten.

De Australische Law Reform Commissie; aanbeveling; een grondige herziening van het auteursrecht, waaronder de invoering van een fair use regime dat maakt het makkelijker voor mensen om auteursrechtelijk beschermde werken te gebruiken zonder eerst het verkrijgen van toestemming van de eigenaar maakt. Brandis zei in zijn toespraak eerder deze maand dat hij nog moet worden overtuigd dat Australië heeft behoefte aan een fair use-systeem, maar vertelde luisteraars in Adelaide dat de Copyright Act zou worden herzien, met het potentieel voor graduated response op te nemen.

“De regering zal gedurende deze termijn op zoek naar belangrijke wijzigingen in de Copyright Act up-to-date te brengen. Ik zou liever zien dat deze wijzigingen een verplichte regeling niet inbegrepen, maar als een vrijwillige regeling niet kan worden ontwikkeld, dan zullen zij ,” hij zei.

Brandis zei dat het downloaden van een video zonder ervoor te betalen “is een daad van diefstal, het is puur en simpel”, en zei dat ISP’s hebben een verantwoordelijkheid om inbreuk te verminderen.

“De ISP’s, naar mijn mening, moet wat verantwoordelijkheid hiervoor te nemen, omdat ze de faciliteit die het mogelijk maakt dat dit gebeurt te bieden. Ik ben niet suggereren voor een moment dat ze medeplichtig zijn aan het. Nu, een aantal van de ISP’s zijn zeer, zeer goed geweest en hebben samengewerkt met de overheid en met andere kunsten sectoren op basis van samenwerking om te proberen oplossingen te ontwikkelen voor het probleem. ik weet dat David Thodey van Telstra, bijvoorbeeld, heeft een zeer constructieve en behulpzame deelnemer geweest deze discussie, “zei hij.

Een groot deel van de aandacht rond hoge mate van inbreuk op het auteursrecht van Australië heeft onlangs gericht op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Foxtel heeft de exclusieve rechten voor het vierde seizoen van de show in Australië, en, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, de afleveringen zijn hierdoor niet beschikbaar om te kopen op iTunes direct na elke aflevering uitgezonden zijn.

Om de klap terug Foxtel heeft gekregen voor de deal tegen te gaan, het bedrijf vandaag aangekondigd dat klanten een abonnement op de Foxtel Play desktop- en mobiele app toegang tot de Showtime pakket van kanalen voor AU $ 10 extra per maand voor de drie maanden van het luchten van de show tussen april en juni, voor een totale prijs van AU $ 35 per maand, een besparing van AU $ 15 per maand, totdat de prijzen terug tot AU $ 25 voor het pakket na drie maanden.

Foxtel kondigde ook aan dat de video-on-demand film dienst Presto zal lanceren op 13 maart voor AU $ 19,99 per maand, met een maand introductieprijs van AU $ 4,99.

Telstra CEO David Thodey, zei eerder deze maand dat Presto oorspronkelijke lanceerdatum in 2013 werd gemist als gevolg van software-integratie vraagstukken.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters