Australische regering tippen richting desktop Linux

De Australische regering agentschap dat verantwoordelijk is voor het verspreiden van sociale uitkeringen is nog steeds op weg naar bijna universeel gebruik van desktop-Linux, maar het is traag vooruitgang

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Centrelink, de Australische overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het verspreiden van sociale uitkeringen, verwacht de levering van Novell Open Enterprise Server-technologie begin volgend jaar – een nieuwe stap op de weg van de organisatie die lijkt te leiden tot de alomtegenwoordige inzet van Linux.

Peter Gunning, nationale manager Centrelink voor architectuur infrastructuur, vertelde de website Britse zuster-site de website van Australië dat Centrelink onderzoekt verschillende combinaties van hardware en software om de best mogelijke oplossing op het gebied van beheersbaarheid, veiligheid en efficiency te vinden.

Volgens Gunning, Centrelink’s lange termijn doel is om tal van besturingssystemen van de organisatie te consolideren op een enkel platform – of zo weinig als zijn absoluut noodzakelijk.

Gunning zei platform consolidatie zou het beheer van de overheadkosten te verlagen en bieden meer keuze bij de besluitvorming over de beste hardware om tal van toepassingen van de organisatie uit te voeren. Hoewel hij nog steeds onderzoekt alle beschikbare opties en heeft een definitieve beslissing niet gemaakt, lijkt het erop dat Linux is een natuurlijke keuze, want van de erfenis van de organisatie Novell en Lotus-toepassingen.

Het hebben van een enkel platform of besturingssysteem betekent dat we vrij om onze workloads verplaatsen om gevirtualiseerde server platforms, bladen, rekken of aan welk apparaat of opslag we willen zijn – in plaats van gebonden te zijn aan specifieke hardware voor specifieke toepassingen, “zei Gunning.

Gunning legde uit dat Centrelink heeft ongeveer 400 kantoren op afstand, elk met een Novell-file en printserver. bedrijfssystemen van de organisatie te combineren SAP, Oracle en Sun Solaris.

Zal een Novell file en printserver migreren naar een Linux-omgeving? Absoluut ja. Zal de Lotus-omgeving migreren naar Linux? Ja, met de steun van IBM en de open Linux-wereld. Zullen onze Sun Solaris te verplaatsen naar een Linux-omgeving? Absoluut. We liepen een rollende reeks onderzoeken naar de haalbaarheid en de kosten van die strategieën te bewijzen “, aldus Gunning.

Op de vraag over Microsoft’s Active Directory, zou Gunning niet uitsluiten it out als een technologie, maar liet doorschemeren dat het onwaarschijnlijk is. “We hebben de Active Directory volwassen bekeken en nu kan de schaalbaarheid te nemen Maar wat is de prijs voor onze organisatie van het nemen van onze bestaande applicaties en ze te verplaatsen naar Active Directory? ‘

Daarnaast Gunning zei dat niet alleen zal hij er zeker van zijn dat Centrelink is het kiezen van de juiste lange termijn platform strategie, zal hij moeten senior executives van de organisatie gerust te stellen.

We moeten kijken naar remote access, virusbescherming, security. Linux heeft die mogelijkheden, maar we moeten ons meer senior executives verzekeren dat deze boxen hebben hetzelfde niveau van veiligheid en bescherming van de commerciële producten, “zei Gunning.

Eerder deze maand, Novell – het moederbedrijf van SuSE Linux – zei de Open Enterprise Server (OES), die open source en commerciële netwerken platforms combineert, zal leverbaar zijn vanaf februari 2005.

Centrelink is met behulp van de bètaversie van OES en Gunning kijkt uit naar de definitieve versie, die zouden kunnen helpen clinch de deal.

De beta zal ons een niveau van vertrouwen. Maar voor de laatste build willen we de algemeen beschikbare versie van OES – als dat is de strategie die we willen aannemen, “zei Gunning.

Gunning beschreef een aantal van de vragen die zal worden gevraagd van OES en een andere technologie wordt onderzocht.

We zullen moeten zien hoe de dingen uit te voeren onder een geconvergeerde of de geconsolideerde omgeving. Zullen we hebben voldoende opslagcapaciteit, CPU en het delen van het geheugen? File en druk een constante vraag – hoe zal die actief zijn in de piekuren, “vroeg Gunning.

Costa Kapantais, federale regio manager die verantwoordelijk is voor Novell overheidsrekeningen in de Australian Capital Territory, vertelde de website Britse zuster-site de website van Australië dat OES is een belangrijk instrument dat zal helpen duwen Linux in grote organisaties – zoals Centrelink – omdat het de mogelijkheid om te mixen en matchen hardwareplatforms.

We kunnen allemaal de weg schaal tot mainframe-class systemen en zorgen voor een universeel besturingssysteem dat bijna los van de hardware. Dat geeft klanten de mogelijkheid om te mixen en matchen hun hardware in plaats van op een bepaald besturingssysteem in een bepaalde doos vastgebonden, “zei Kapantais.

Kapantais zei dat met OES Centrelink in staat om te zetten Netware diensten zou zijn – zoals file, print en directory – zowel Netware en Linux kernels.

Dit betekent dat ze konden de diensten die zij vandaag de dag draaien op Netware migreren naadloos op Linux. Het is niet mogelijk geweest (vóór OES), omdat de bestandssystemen onverenigbaar waren.

Met OES de klant kan worden uitgevoerd Netware één dag en de volgende dag brengen een Linux-server met dezelfde diensten. Er zou een soepele migratie zonder gevolgen voor de gebruikers en volledige interoperabiliteit tussen de twee omgevingen.

Ze hebben een aantal databases en applicaties die ook kunnen draaien op Linux dus het zou een verdere kans voor hen om te consolideren presenteert “, aldus Kapantais.

Centrelink’s Gunning zei dat het onderzoek en de evaluatie proces zal niet snel zijn en de uiteindelijke beslissingen zal worden gemaakt, afhankelijk van welke technologieën zorgen voor de beste prijs en prestaties.

Ik wil graag het besturingssysteem (s) die Centrelink de beste prijs-prestatieverhouding te kiezen. Wij zijn een overheidsinstelling en we moeten laten zien dat we effectief gebruik van de belastingbetaler geld om de diensten te leveren “, aldus Gunning.

Centrelink heeft 27.000 medewerkers en verdeelt ongeveer AU $ 55 miljard (US $ 40900000000) in sociale uitkeringen per jaar. De IT-infrastructuur ondersteunt 14 miljoen elektronische gegevens van de klant en behandelt 12 miljoen elektronische transacties van klanten elke dag.

De diensten voor de organisatie meer dan 6 miljoen mensen – ongeveer een derde van de Australische bevolking.

Munir Kotadia gemeld uit Sydney voor de website Australië.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen