Australische spion waakhond maakt gebruik van papier in plaats van e-mails

De Australische veiligheids- en inlichtingendiensten waakhond heeft een nieuwe methode om ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens niet is gelekt uit haar organisatie: er is geen manier om e-mail uit van het agentschap, en externe communicatie wordt meestal uitgevoerd door papier.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Naar aanleiding van het lekken van gevoelige Australische Signals Directoraat slides die aangeeft dat de organisatie had, tikte de telefoon van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono en andere leden van de Indonesische regering, zijn Australische regering afdelingen geconfronteerd met toetsing in de Senaat Schattingen deze week over hun methoden voor het opslaan en de beveiliging van hun data.

De inspecteur-generaal van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, Dr Vivienne Thom, is verantwoordelijk voor de toetsing van het werk uitgevoerd door de Australische spion organisaties, waaronder ASIO, de Australische Secret Intelligence Service (ASIS) en Australische Signals directoraat. Haar kantoor telt slechts 14 personen in totaal, en is vaak nodig om de kantoren van de spion organisaties te bezoeken waar haar medewerkers hebben volledige toegang tot de zeer gesloten systemen van de Australische spion agentschappen.

Verschijnen voor de Senaat Schattingen op maandag, Thom zei dat het netwerk in haar kantoor niet is aangesloten op de bredere internet, en had “zeer goed document en netwerkbeveiliging”, en dat voor een extra beveiligingslaag, haar kantoor vermijdt mensen e-mailen buiten de organisatie.

“We hebben geen e-mails versturen, behalve intern op het systeem waarop we onze zeer gevoelige documenten te bewaren. Het is een lokaal netwerk binnen het kantoor,” zei ze.

“Hoe weet je uitzenden buiten dat netwerk om je baas of aan de agentschappen die je met? ‘ Greens communicatie woordvoerder Scott Ludlam gevraagd.

“We gaan vooral in papier,” zegt Thom.

ASIO directeur-generaal David Irvine vertelde Schattingen maandag dat zijn kantoor begon het uitvoeren van een interne audit “zodra duidelijk werd wat voor soort informatie werd buiten gezet in het publieke domein”, na het lekken van documenten uit de voormalige NSA aannemer Edward Snowden op Maandag.

Hij gaf aan dat het agentschap heeft een idee van wat documenten aan de NSA heeft gegeven, maar hij weigerde om extra informatie te verstrekken.

“We hebben een goed idee van wat informatie die we hebben gedeeld met andere geallieerde en vriendelijk agentschappen, maar ik zal niet verder gaan dan dat,” zei hij.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters