Automation vernietigen jobs: is het deze keer anders?

In een tot nadenken stemmende stuk zojuist gepubliceerd in The New York Times, Claire Cain Miller suggereert dat de opkomst van digitalisering en automatisering is het vernietigen van de werkgelegenheid in een veel sneller tempo dan dat ze worden gemaakt;. Foto: Honda

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Dit is anders dan de vorige technologie revoluties, suggereert ze. Ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica is nu mogelijk een enorm scala aan taken te automatiseren, van geneeskunde tot sport schrijven naar loodsen vliegtuigen.

Als IT-professionals weten maar al te goed, het werk wordt steeds meer ook geautomatiseerd. Het was gewoon een paar jaar geleden dat de mensen nog steeds nodig om van machine tot machine de hele onderneming laden software patches.Integrating applicaties vaak betekende schrijven en handmatig implementeren scripts.

Eigenlijk is er nog genoeg ruimte voor meer automatisering die alleen leven van IT-professionals ‘een beetje makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld, in mijn werk als zelfstandig onderzoeker, we onlangs een enquête op de website van de prestaties van applicaties. Raad eens hoe de meeste IT-managers op de hoogte van problemen met hun aanvragen worden gedaan? Door telefoontjes of e-mails van eindgebruikers of klanten.

Still, althans in deze sector, vraag naar talent (van het menselijk ras) is sterker dan ooit, en wordt gevoed door organisaties die meer digitale mogelijkheden, nieuwe inzichten van data, en meer gestroomlijnd, concurrerende infrastructuur. Het is zeker helpt op de korte termijn: de laatste enquête van HR-managers door Dice Holdings, dat zich richt op technologie werven en inhuren, vindt bedrijven anticiperen op het toevoegen van meer professionals op een record niveau in de eerste helft van 2015. Zestig procent van de personeelsmanagers verwacht een stijging in het inhuren van de komende jaar, dat is vier punten hoger dan het midden van het jaar survey en vijf meer dan november 2013. Daarnaast is het steeds meer van een verkopersmarkt die er zijn, Dice zegt – “kandidaten zijn vaker uitoefening onderhandelen opties zoals overweegt tegenbod van de huidige werkgever van of onderhandelingen over meer geld tijdens het wervingsproces om de ideale baan te vinden. ”

Maar Miller’s artikel richt zich op de lange termijn angst over de vooruitzichten op lange termijn voor vele beroepen. Het is moeilijk te voorspellen wat dingen zullen zijn als 10 jaar uit – in 2004, op een paar hadden het over de opkomst van cloud computing, big data analytics, 3D-printen, en mobile computing.

CIO’s Sharon Florentine reccently een reportage over de top IT-vaardigheden in de vraag, en het is opmerkelijk dat de meeste waren zelfs niet in de buurt 10 jaar terug: Marionet, cyberveiligheid, big data, NoSQL, Salesforce.com, Hadoop, Jira, en cloud. De belangrijkste les is de mogelijkheid om flexibel te blijven en blijven leren van nieuwe vaardigheden.

Technologie kan weg kansen, maar het kan ook kansen op nieuwe manieren niet gedacht te creëren. Dankzij cloud computing en API middelen nu beschikbaar, het is eenvoudig en relatief goedkoop voor het opstarten van een nieuw business idee. Met sociale netwerken, is het mogelijk in shorty om partners en klanten over de hele wereld te identificeren en te bereiken. Bedrijven zoals Uber – die leverage mobiele en cloud-technologie – een paar jaar geleden niet mogelijk waren.

Individuen kunnen werken als onafhankelijken of freelancers, de kracht van web middelen en contacten. Er is ook een opkomst van online, crowdsourced arbeidsmarkten dat talent fijn afgestemd op de specifieke eisen van een organisatie te bieden, terwijl ook het verstrekken van nieuwe bronnen van kansen voor aannemers en freelancers geweest.

Ja, automatisering vervangt veel werkgelegenheid. Maar iemand nodig heeft om te bouwen, te onderhouden en upgraden van deze systemen. Wat nog belangrijker is, zijn ondernemende denkers nodig om erachter te komen hoe deze systemen kunnen worden toegepast tegen dringende zakelijke en wereldwijde behoeften. Ondernemende visie is iets dat nooit kan worden geprogrammeerd.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen