Azië heeft de regionale cybercriminaliteitscentrum

Azië mist een centrale, met betrekking tot cybercrime centrum lijkt op het bureau door Europa vorige week, die een effectievere eenheid aan overheden, bedrijven en eindgebruikers te beschermen tegen bedreigingen van cybersecurity zou bieden.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Echter, er zijn vele hindernissen te overwinnen voordat een dergelijk bureau een realiteit zal worden, want Azië is meer heterogeen en de wettelijke kaders zijn meer gevarieerd, de industrie watchers opgemerkt.

Myla Pilao, directeur van kerntechnologie bij Trend Micro TrendLabs, zei dat sinds het grootste deel van de hedendaagse online misdaden steeds zonder witrand, zal Asia-Pacific een gecentraliseerd agentschap moet helpen onderzoeken van de misdaden die hebben plaatsgevonden en de levering noodzakelijke informatie over de bedreiging in alle lidstaten.

Een dergelijke cross-regio agentschap zal ook de impuls voor Aziatische regeringen om sterker wetgeving omvat verschillende misdaden online zodat cybercriminelen af ​​te schrikken nemen, Pilao toegevoegd.

Er is een gebrek aan een cybercrime instelling, zoals de Europese Cybercrime Centrum in de regio, ook al zijn er bureaus die meer beperkte focus en opdracht hebben, zei Ngair Teow Hin, CEO van SecureAge.

Een voorbeeld hiervan is de Maleisië gevestigde Internationale Multilaterale Partnership Against Cyber ​​Threats (IMPACT), dat is de cyberveiligheid arm van de Verenigde Naties. Het biedt de 193 lidstaten de toegang tot kennis, faciliteiten en middelen om online aanvallen te pakken, zei Ken Low, Asia-Pacific directeur van enterprise security bij Trend Micro.

Singapore Interpol Global Complex, is ook in de pijplijn en naar verwachting operationeel zijn in 2014, merkte Ngair. Hij zei dat het nieuwe centrum zal brengen in geavanceerde en meer uitgebreide beveiliging processen en systemen, maar het is niet genoeg, aangezien cybersecurity is niet de enige focus voor Interpol.

Een speciale cybersecurity agentschap in Azië zal in het beschermen van overheden, bedrijven en eindgebruikers tegen cybersecurity bedreigingen effectiever zijn, wees hij erop.

Hun opmerkingen komen nadat Europe kondigde zijn Cybercrime Center vorige week. Het nieuwe agentschap is bedoeld om cybersecurity activiteiten te coördineren door alle 27 staten in de regio, banden met de Amerikaanse wet-handhavingsinstanties te versterken, nieuwe technologieën te ontwikkelen en aan te moedigen particuliere organisaties om dreiging informatie te delen.

Uitdagingen met heterogeniteit; In tegenstelling tot Europa, hoewel, Azië zal worden geconfronteerd met uitdagingen in de coördinatie van de rechtshandhaving activiteiten moet er een soortgelijke regionale cybercrime centrum zijn, waargenomen Leon Perera, CEO van Spire Research and Consulting.

Dit komt omdat in Azië is veel heterogener dan Europa, wat met zijn verschillende wettelijke regelingen en verschillen in de manier waarop wetten worden geïnterpreteerd in elk regime. Daarentegen heeft Europa een gemeenschappelijk wettelijk kader, rechtbank, het parlement, en de bureaucratie, zegt Perera.

Dit betekent dat het delen van informatie en afstemming van de rechtshandhaving activiteiten ernstig worden belemmerd, zei hij.

Het implementeren van cybercrime mogelijkheden voor het centrum zal ook moeten meer gediversifieerd zijn, gezien de aanwezigheid van niet-Romeinse alfabet gebaseerde talen in Azië en de noodzaak van de juiste software tools om te werken in deze talen, de uitvoerende macht toegevoegd.

De misdaadbestrijding instrumenten moet sterker en meer gefocust te zijn, omdat het volume van de internettransacties sneller dan de mogelijkheid om de online ruimte politie groeit. Deze eis wordt nog versterkt gezien de sterke economische groei en de zwakkere rechtshandhaving structuren in veel landen in Azië ten opzichte van Europa, Perera vermeld.

Definieer rol, werven cyberveiligheid talent, Met het oog op een succesvolle cybercrime hoofdkwartier in Azië te creëren, zal de rol moeten duidelijk worden omschreven en adequate juridische ondersteuning van lidorganisaties moeten aanstaande te zijn, Low geadviseerd.

Ngair het erover eens dat een dergelijk agentschap moet een duidelijke aandachtsgebied hebben. Om zijn voortbestaan ​​en de financiering te rechtvaardigen, moet de meting is gebaseerd op het vermogen om cybersecurity bedreigingen voor overheden en bedrijven te verminderen, voegde hij eraan toe.

Hij waarschuwde tegen simpelweg het combineren van de aanwezige talent bij elke stand van Computer Emergency Response Team (CERT) wel. Dit komt doordat sommige van deze eenheden zijn erg betrokken bij de particuliere sector werken, terwijl anderen zijn meer gericht op de beveiliging overheid.

“Recruitment moet, vandaar, omvatten alle cybersecurity talenten uit alle landen,” zei hij.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters