Backblaze releases rijden betrouwbaarheid van de gegevens

De goede mensen in Backblaze, de online backup dienst met meer dan 100PB van de capaciteit, brachten ze hun volledige schijf betrouwbaarheid van de gegevens ingesteld vanmorgen. Afdekken 41.000 schijven met meer dan 500 miljoen datapunten, dit is het grootste station betrouwbaarheid van de gegevens te stellen voor het publiek beschikbaar zijn.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De opkomst van big data en de vraag naar real-time informatie zet meer druk dan ooit op de enterprise storage.

Elke dag, Backblaze servers neem een ​​momentopname van de toestand van elke schijf. De gegevens omvatten de datum, rijden serienummer, model, capaciteit, mislukking en alle SMART-gegevens van de schijf.

Dit wordt geveegd in een dagelijkse stats bestand, met één rij voor elke drive. De bestanden bedekken nu 2013 en 2014 gegevens. Ze hebben een nieuwe blog over de dataset hier.

Opslag Bits heeft gedekt Backblaze langer dan vijf jaar (zie Bouw een 180TB storage array voor $ 1943 *, De harde schijf droogte voorbij is, Trust Backblaze rijden betrouwbaarheid van de gegevens? En hoe betrouwbaar zijn de 4TB-stations?). In een industrie die obsessief volgt de kwaliteit van elke component – en drives zijn een belangrijke kostenfactor in een array of data center – zijn ze als eerste een grote dataset voor publieke consumptie vrij te geven.

Hun idee is dat slimme mensen met een statistische gebogen – ik weet zeker dat een aantal proefschriften geschreven kon worden – zal de gegevens gebruiken om plagen uit nog meer nuttige inzichten dan het Backblaze team heeft.

Wat is de waarde van deze gegevens voor de gemiddelde consument? dat wil zeggen geluk – – dan statistische significantie omdat consumenten kopen relatief weinig schijven, is uw indruk van een station of een leverancier meer op toeval gebaseerd. Maar ik blijf bij wat ik ruim een ​​jaar geleden zei

Voor mensen die het kopen van grote aantallen drives kunnen deze gegevens u helpen om weloverwogen keuzes te maken over de kosten en de betrouwbaarheid gezien uw specifieke behoeften te maken. Dat is veel meer dan je gisteren kon doen.

De bottom line is dat bijna alle opslag mislukt (met uitzondering van M-disc), zodat gegevens moeten op meerdere apparaten en in misschien meerdere locaties worden gehandhaafd. Of het nu door de back-up of speciale codering, redundantie is de zekerste strategie voor het behoud van data.

Reacties welkom, zoals altijd. Ik heb geen commerciële omgang met Backblaze, maar hun CEO is een aardige vent.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Wat nu?

De Storage Bits nemen