Backblaze trekt een Seagate-station buiten dienst

De 2011 Thaise overstromingen verwoest wereldwijde productie harde schijf. Naar schatting 25-50 procent van de wereldwijde productie HDD werd verloren, terwijl werknemers geschept modder uit hun schone kamers en fabrieken.

Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

Ondertussen bleef de vraag opslag onverminderd door, vooral bij Backblaze, omdat ze rapporteren in een blogpost dat vandaag is gepubliceerd. Ze begonnen met een epische zoektocht naar voldoende stations veilig te stellen, uiteindelijk het kopen van duizenden interne en externe drives aan hun snelle groei te voldoen.

Een 3TB Seagate schijf – met hetzelfde modelnummer (ST3000DM001) voor interne en externe versies – beschikbaar was en zuinig. Te beginnen in november 2011 Backblaze kocht bijna 5000 – over 15PB waard – ongeveer de helft van de interne en externe half.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

In eerste instantie werkte de rijdt goed, maar medio 2013 het jaarlijkse percentage mislukkingen beginnen te stijgen. Backblaze vervangen defecte schijven en begon het vinden van die extra stations in dezelfde opslag pod is mislukt tijdens het opnieuw opbouwen.

De opkomst van big data en de vraag naar real-time informatie zet meer druk dan ooit op de enterprise storage.

Na drie weer op te bouwen mislukkingen, Backblaze begonnen met het verwijderen en het testen van de resterende schijven in de mislukte pods en vond dat ongeveer 75 procent niet in geslaagd de Backblaze testen. Die schijven werden niet terug in dienst.

De Seagate schijf aankopen opgeslagen Backblaze meer dan een miljoen dollar in de opslagkosten op een moment dat de prijzen rijden historische hoogten bereikt. Maar er was een onverwachte prijs te betalen: tegen het einde van maart 2015, 32 procent van de aandrijving ingezette drives was mislukt en nog meer waren van dienst verwijderd nadat falende externe testen.

Zo goed ingenieurs doen, Backblaze geprobeerd een root cause analyse. Waren de v2.0 opslag pods de oorzaak? De schelpen van externe harde schijven? Of de drive zelf?

Maar ook andere aandrijving modellen deden het veel beter in dezelfde v2.0 behuizingen. Zowel interne als externe drives niet tegen vergelijkbare prijzen, terwijl de externe harde schijven van andere leveranciers is me niet tegen een hoger tarief.

Welke verlaat het station zich als de vermoedelijke dader.

Wat ging er mis? De 2011 overstromingen benadrukte het hele station supply chain, niet alleen de eindmontage. Het kan zijn dat in een poging om de vraag te voldoen, Seagate bezuinigen op inkomende onderdeel QA. Of misschien de eindmontage proces werd gecompromitteerd.

Wat het probleem lijkt te zijn opgelost. Backblaze vond dat Seagate 4 TB drives zijn prima, met een 2,6 procent AFR als het einde van 2014, en meer dan 17.000 4TB Seagate schijven aangeschaft.

Als eigenaar van een Seagate 3TB externe schijf mezelf, ben ik betrokken? Nee.

Waarom? Want na tientallen jaren ervaring in de opslag-industrie Ik weet dat een enkel apparaat kan falen op elk gewenst moment en dat alle – met uitzondering van bijna onsterfelijk M-schijven – zal uiteindelijk falen.

Alle gegevens op mijn 3TB Seagate is een back-up – net als al uw gegevens ook zou moeten zijn. Terwijl we allemaal het verlies van gegevens niet kan elimineren – zie Het universum heeft een hekel aan uw gegevens – regelmatige back-ups, met inbegrip van cloud back-up diensten, zoals Backblaze en Crashplan, kan drastisch verminderen uw risico.

Harde schijven zijn absolute wonderen van techniek en massaproductie. Terwijl ze zijn niet perfect – en geen van beide zijn SSD’s – ze hebben onze always-on digitale cultuur mogelijk gemaakt.

Ondanks de Seagate 3TB schijf debacle, I, Backblaze, en u kunt met vertrouwen kopen huidige drives. Vergeet niet: alle hardnekkige gegevens moeten back-up. Als je dat doet, kunt u prima.

Reacties welkom, zoals altijd.

; Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

theorieën

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De Storage Bits nemen