Bagle aanval komt in twee golven

Alle versies van de Bagle DI-U Trojan probeert te antivirus- en beveiligingssoftware uit te schakelen, en de toegang tot de beveiliging websites te blokkeren, in een poging om weg te strippen immuunsysteem van een pc, zodat hackers om toegang te krijgen, Sophos zei in een verklaring dinsdag .

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Er zijn sterke gelijkenissen tussen de twee golven van gespamde boodschappen dragen van de Trojan, aldus Sophos. In beide, het onderwerp is leeg, de body tekst van het bericht is “nieuwe prijs,” en het kwaadaardige bestand als bijlage konden worden geïdentificeerd met namen zoals “09_price.zip”, “price_new.zip,” en “price2.zip.

Bagle heeft minstens 70 varianten voortgebracht, omdat het virus ontstond in januari 2004. Een aantal iteraties steeds geavanceerder dan anderen, het mengen van de massa-mailing en Trojaanse paarden technieken geweest.

Sophos adviseerde het nemen van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen tegen dergelijke aanvallen. “Alle computergebruikers moeten voorkomen dat het openen van ongevraagde e-mailbijlagen en ervoor zorgen dat hun antivirus bescherming up-to-date,” Carole Theriault, senior security consultant bij de antivirus-bedrijf, zei in een verklaring.

Theriault zei zakelijke Internet-gebruikers moeten ook rekening houden met het blokkeren van alle uitvoerbare code van het invoeren van hun netwerken via e-mail.

Tom Espiner van de website UK gemeld uit Londen. Deze website News.com’s Joris Evers bijgedragen aan dit rapport.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters