Bangladesh wist cybercriminaliteit wetsontwerp met zwaardere straffen

Bangladesh heeft een ontwerp van de Informatie en Communicatie Technologie (ICT) Act, die wetshandhavers voorgesteld kan een persoon te arresteren zonder een bevel en verhoogde de gevangenisstraf tot 14 jaar goedgekeurd.

Wet onvoldoende in het omgaan met cybercrime

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Volgens The Daily Star op dinsdag, de oorspronkelijke wet in 2006 had een maximale straf van 10 jaar gevangenisstraf met een zware boete, terwijl wetshandhavers moest toestemming van de betrokkenen om een ​​zaak te dienen en te arresteren elke persoon die betrokken zijn bij cybercrime autoriteiten zoeken.

Het vernietigen van computergegevens met kwaadaardige bedoelingen, de overdracht van gegevens zonder de juiste bevoegdheid, hacking, en het vrijgeven van vulgaire en belasteren van informatie in elektronische vorm zal worden beschouwd als zware misdrijven volgens de voorgestelde wijzigingen.

Sommige misdaden waren ook niet-waarneembaar onder de bestaande wet, wat betekent dat de politie in staat zijn om een ​​verdachte te arresteren zonder het afgeven van een bevel van de rechter zal zijn, maar ze zullen moeten de aangehouden persoon voor de rechter te produceren binnen 24 uur, M. Musharraf Hossain, kabinet secretaresse gezegd.

Het kabinet had ook gevraagd de ICT-dienst om verdere veranderingen in de wet, breng na het bekijken van de voorgestelde wijziging, Hossain toegevoegd.

Een ordinanace zal binnenkort ook worden afgekondigd, het kabinet secretaresse gezegd. “Het doel van de wet is om te beschermen en te controleren misbruik van informatietechnologie,” zei hij.

Echter, de industrie watchers hun bezorgdheid geuit dat de wet niet in staat is om cybercrime in het land te beteugelen.

Mustafa Jabbar, president van Bangladesh Computer Samity, zei vele cybercriminaliteit of digitale misdaden die niet onder de bevoegdheid van de wet vallen. Bijvoorbeeld, heeft de wet geen misdaad gepleegd door middel van het gebruik van mobiele telefoons aan te pakken.

De wet is ook van e-mails als bewijs, die in strijd is met Evidence Act van het land die e-mails niet herkent als bewijs, maar de wijzigingen niet van deze problemen aan te pakken, Jabbar genoteerd.

“De wet biedt de ruimte voor politieke misbruik. Er is geen garantie dat de politie niet zal misbruiken,” zei hij.

Fahim Mashroor, voorzitter van IT beroepsorganisatie Bangladesh Association of Software and Information Services, ook overeenstemming bereikt over de wet was kwetsbaar voor misbruik als gevolg van het machtigen van de wetshandhavers om iedereen te arresteren zonder warrants. De overheid, moeten de betrokken kwartalen voordat de wijzigingen zijn geraadpleegd, Mashroor toegevoegd.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken