Banken voorzichtig open voor samenwerking met tech innovators

Naarmate de technologie bedrijven waden in de financiële dienstverlening, hebben de banken overeengekomen dat het cruciaal is om partnerships met dit nieuws spelers te vormen, maar niet zonder enige weerstand.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Bedrijven als Apple en Google zijn schaamteloos inbreuk te maken op grond dat van oudsher werden gehouden door de banken, met producten zoals; Apple Passbook en Google Wallet. De twee toepassingen te vergemakkelijken betaling van aankopen via mobiele apparaten.

verhuizing van de tech grote jongens ‘in de arena betalingen kunnen nieuwe spelers aansporen om te springen op de bandwagon. Er zijn al peer-to-peer-payment providers, zoals Bitcoin, die worden popping en worden snel een stroomversnelling in de ruimte betalingen.

Banken, die van oudsher gehouden voor zichzelf, moeten de traditionele business modellen te veranderen om zich meer open staan ​​voor samenwerking met deze nieuwe spelers te maken, op basis van St George Bank CEO George Frazis.

Maar hij zei dat de banken zich niet kunnen veroorloven om volledig open te stellen voor deze nieuwe toetreders tot de markt. Er zijn veel problemen in verband met de samenwerking met externe bedrijven, waaronder die eigenlijk eigenaar is van de klant.

U kunt een waargenomen gesloten systeem [business model] met partnerschappen, en in deze omgeving, heb je partnerships nodig, “zei Frazis op de FST Media jaarlijkse Banking Technology en Innovatie conferentie in Sydney.” Het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden te helpen innoveren is belangrijk, maar je moet echt doen het denken zelf.

Hij gebruikte Apple iTunes als een goed voorbeeld van een effectieve afgesloten business model, waar Apple maakt gebruik van encryptie en een ecosysteem van apparaten om ervoor te zorgen dat het hele proces van de aankoop van digitale muziek wordt gecontroleerd door het bedrijf zelf. Dit heeft Apple een van de meest winstgevende spelers in een industrie die is het zien van een enorme daling van de omzet gemaakt.

Financiële diensten, tot op zekere hoogte, is in een gelukkige positie dat meer regelgeving is enigszins sluiten van het systeem, dus het is moeilijk volledig open te zijn, “zei Frazis.” Maar we moeten blijven innoveren, terwijl het nog steeds open voor het feite nieuwe spelers, zoals Apple, Google, en ga zo maar door, zijn op zoek naar [betalingen] op een totaal andere manier, niet dwang door onze manier van denken, en kunnen komen met goede oplossingen – dus [banken] echt te zijn op de voorgrond.

In Frazis mening moet de banken een gesloten systeem te handhaven, terwijl het houden van deze tech partners op een armlengte.

Citibank Head of Operations and Technology Deepak Jain heeft een iets andere mening toegedaan.

Het gevaar is dat we niet partner omdat we geobsedeerd door ‘we willen bezitten van de klant, het is onze klant, niet hun klanten’ en we moeten openstaan ​​voor verschillende modellen op die interactie te zijn “, zei hij op de conferentie .

Technology vernieuwers zijn waarschijnlijk niet wilt worden in de volledige controle van de volledige betaling proces hoe dan ook, aldus Jain.

Natuurlijk, die spelers geïnteresseerd zijn in termen van wat ze kunnen doen in de financiële dienstverlening ruimte, maar de waarde die banken te brengen vanuit een trust perspectief, vooral in een sterk gereguleerde industrie erkennen ook, “zei hij.” Al die spelers zal kijken naar ons om samen te werken en geven hen de geloofwaardigheid in die ruimte – ik denk niet dat ze per se willen alles wat een bank doet, end-to-end.

De eerste keer dat een terroristische organisatie geld gaat via iTunes, zal de toezichthouders helemaal over Apple, en het bedrijf waarschijnlijk niet willen krijgen in de ruimte van het doen van Know Your Customer op iedereen die een iTunes-account geopend.

Partnerschap beide partijen voordelig is voor banken en technologiebedrijven die willen de financiële sector in te voeren, volgens de NAB Executive General Manager voor Direct Banking Sam Plowman.

Deze wereldwijde bedrijven hebben veel meer kapitaal om te investeren in onderzoek en ontwikkeling dan wij, en veel tijd door te brengen bij de klant-interface punt, “zei hij.” Waar mogelijk zullen we samen met deze jongens en wagen in nieuwe markten met ze garanderen wij relevant blijven, wat belangrijk is voor de industrie.

Commonwealth Bank heeft al een samenwerkingsverband aangegaan met Facebook om, betalingen op de social media website te vergemakkelijken.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace