Bedrijven confronteren de realiteit van ‘meerlagige’ samenwerking

De steeds grotere uitdaging met digitale samenwerking vandaag is al lang in de maak. De kwestie zelf is misschien het best aangetoond door de snelle opkomst van Slack, de huidige lieveling van team chatten en razend populair bij de gebruikers. In veel van mijn recente gesprekken met IT-managers, ik vind dat Slack is invasie van de werkplek op vele fronten, ongeacht het is niet gesanctioneerd of niet.

De nieuwe samenwerking landschap: cultiveren en te concurreren

Shadow IT is niet nieuw natuurlijk, maar in de samenwerking ruimte, is de enorme hoeveelheid proliferatie een high water mark onlangs bereikt. Voor het grootste deel van de geschiedenis van de IT-organisaties bood het personeel een paar goed gedefinieerde instrumenten waardoor medewerkers en andere belanghebbenden werden verondersteld om te communiceren en samen te werken. Niet meer.

In plaats daarvan, deze relatief stabiele toestand, die veel – waaronder ikzelf – is al lang betoogd kunstmatige geweest, nutteloos, en scherp beperkt exploratie en regelmatige verbetering van de digitale interactie, is grotendeels tot een einde gekomen in de meeste organisaties.

Nu medewerkers en afdelingen zelf helpen om de tools die ze geloven dat ze echt nodig hebben. Tegelijkertijd zijn bedrijven steeds behandelen wat nu teveel soorten communicatie en samenwerking software adequaat beheren en besturen, laat staan ​​individuele toepassingen, het volgen van die nu bijna onmogelijk voor de meeste bedrijven.

De top categorieën van apps omvatten vandaag VOIP, web conferencing, e-mail, unified communications, IM / chatten, file shares, file sync, CMS / DMS, intranetten, discussieforums, enterprise social networks, relationship management platforms (met inbegrip van de klant gerichte CRM), en last but not least, online community. Er zijn vele andere soorten ook, die proberen unieke problemen, in sommige niches, anderen nieuwe nieuwe manieren te lossen.

De opkomst van cloud-diensten voor de meeste nieuwe moderne collaboration tools, alsmede nieuwe digitale touchpoints, met name mobiele: Verdere complicerende zaken heeft twee verschuivingen geweest. De eerste shift is een belangrijke nieuwe, gemakkelijk aangenomen, en self-service vector gemaakt in organisaties via SaaS. Dit nieuws apps dan vrijwel alle van de laatste generatie van de niet-moderne, niet-mobiele native applicaties verouderd.

Ten slotte is de meest recente generatie van de samenwerking, diep geïnformeerd door sociale media en netwerken, nam de praktijk in het rijk van de hoge schaal en participatieve online community, het maken van een zaak die was waarschijnlijk de belangrijkste model voor enterprise-brede samenwerking voor de toekomst. Sociale zaken, zoals het was en is bekend, probeerde dapper om samen alle stakeholders in grote, participatieve gemeenschappen te brengen. Echter, als massa samenwerking niet ingegaan op elk bedrijf behoefte, niet iedereen kwam, hoewel sociale zaken een populaire strategische aanpak voor veel organisaties blijft.

In plaats daarvan iets anders gebeurd in de afgelopen twee jaar: Reality binnengedrongen, de industrie explodeerde, en maakte duidelijk dat menselijke interactie kunnen en zouden profiteren van digitale ondersteuning op veel meer verschillende smaken en stijlen die we hadden gedacht. Kortom, we eindelijk geleerd als een industrie zou er geen één samenwerkingsplatform of stijl om ze allemaal te regeren zijn.

Een open en inclusieve samenwerking portfolio. Een succesvolle meerlagige strategie omvat andere oplossingen buiten de IT gekozen zo veel mogelijk, het maakt niet uit wat ze zijn in de organisatie. In plaats van het opleggen van te veel dwang, is de samenwerking strategie in plaats zorgvuldig ontworpen om te profiteren van het verlies van controle over te nemen;. Technieken om eilanden van de samenwerking aan te sluiten. Een van de uitgangspunten functies van de strategie is om versnippering te verminderen en de verbondenheid, als de huidige samenwerking landschap ironisch neigt naar silo’s. Dit betekent dat het identificeren en implementeren van technologieën en technieken die de eilanden in een lichtgewicht en beheersbaar mode zal draad samen. Dit gebruikt te worden door middel van de vaststelling van normen zoals OpenSocial, maar API-to-API-integratie lijkt nu de dominante aanpak. Eén of twee hub platforms worden geselecteerd die vatbaar zijn voor integratie en kan het fundament van een capabele digitale strategie te vormen. Deze worden gebruikt om alles bij elkaar op de massa samenwerking en teamsamenwerking lagen te verbinden, typisch;. Ondersteunende functies dat alle samenwerking apps als (relatief) gelijkwaardige spelers behandelen. IT zorgt voor het volledige scala van collaborative ondersteunende functies moet worden aangesloten op het volledige samenwerking portfolio, als het groeit en evolueert,. Witruimte in de lagen actief worden aangepakt. Door het handhaven van een genuanceerd en gelaagd uitzicht, kan de afdeling samenwerking potentieel weinig gebieden te identificeren. Dit is één van de grote troeven van deze aanpak: Niet in de veronderstelling dat het ene platform elke behoefte zal oplossen, het stimuleren van experimenten door eindgebruikers in de witte ruimte, en het ondersteunen van succesvolle experimenten.

Deze dagen, wat ik hoor van de verantwoordelijken van de samenwerkingsprogramma’s voor hun organisatie is een soort van vermoeide berusting: Het maakt niet uit hoe hard ze plannen, bevorderen en evangeliseren een officieel erkende samenwerking ‘toolkit’ voor hun organisatie, bepaalde groepen vind echte waarde en het voordeel in andere, verschillende opties.

Met ruim van het CIO’s waarover apps moeten worden gebruikt door de werknemers gestaag uitglijden, is het uitgegroeid tot heel moeilijk om mandaten toch af te dwingen, met name als alternatieven zijn zo gemakkelijk te bereiken en de waarde zo evident. Misschien is veel belangrijker, de monocultuur van samenwerkingsoplossingen van het recente verleden was gewoon niet gezond. Het beperkt wat mogelijk was, beknot innovatie, en beperkt de rijkdom en verscheidenheid die is het kenmerk van elke divers ecosysteem.

Maar de monocultuur was beter beheersbaar en gemakkelijker te beveiligen is dan een grote lappendeken van onsamenhangende collaboration-oplossingen, zodat het argument ging. In feite, zoals collaboratieve tools in onze organisaties hebben zich verspreid, we hebben ook in aanraking met de zogenaamde Samenwerking Paradox: Hoe meer instrumenten en kanalen die we hebben, hoe meer gefragmenteerd onze interactie wordt.

Dus, wat te doen over deze gang van zaken? We kunnen de doos van Pandora niet te sluiten, noch zouden we dat willen. De meeste adopters waarde van de krachtige nieuwe mogelijkheden en functies die de nieuwste tools voor samenwerking te bieden. Maar door ze de vaststelling van ad hoc, lijken we ook de operationele en bestuurlijke vraagstukken op lange termijn die niet weg ofwel zal gaan maken.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Voor een tijdje leek het onduidelijk of er een succesvolle aanpak dat de IT-wereld zou ontdekken om te gaan met deze situatie zou zijn. Zeker, de startup ik in het begin van dit stuk genoemd, Slack, heeft een manier gevonden, door middel van massa-integratie en doorzoekbare geschiedenis groep, om een ​​doorbraak die eigenlijk veel van het probleem van het gereedschap proliferatie lost te genereren. Andere bedrijven zoals AppFusions proberen om deze naar andere platformen te brengen. Ik denk dat dit desiloing-through-integratie aanpak kan uiteindelijk het oplossen van de fragmentatie probleem voor een groot aantal organisaties.

Toch kan niet elk bedrijf of zullen willen Slack of een andere één leverancier te gebruiken om te proberen de samenwerking paradox alleen op te lossen door middel van technologie. Voor degenen, verschijnt de andere optie meer te zijn wat ik het bellen van een ‘meerlagige samenwerking strategie.

In deze benadering kan technologisch leiderschap innovatie omarmen aan de rand, ontmoet veel meer behoeften van de gebruiker, het stimuleren van verscheidenheid binnen collaborative lagen, en bieden search, compliance, het behoud record, analytics, back-up, community management, en andere ondersteunende functies over de gezamenlijke weefsel van de organisatie. Door het samenwerkingsverband stof, bedoel ik de volledige reeks van on-premise en cloud-oplossingen, met behulp van een aantal van hen als ankers of hubs die integratie bieden aan andere kanalen wanneer het zinvol is, op vrijwel dezelfde manier als e-mail geeft een gemeenschappelijke verbindende draad over vrijwel alle collaboration tools via meldingen en samenvattingen / verteert.

Wat is het belangrijkste ingrediënten zo’n strategie? Ik zie een aantal gemeenschappelijke strategieën te worden in dienst van IT-afdelingen. Als deze worden gesynthetiseerd in een enkele weergave, ze zien er ongeveer zo uit

Naar mijn mening is deze vorm van samenwerking strategie is veel meer kans om te slagen in de huidige complexe, snel evolueren, en zeer heterogene digitale werkplekken. Het maakt deel uit van een wat ik geloof is een nieuw en actief opkomende model voor een meer genetwerkte, minder hiërarchisch, en beter in staat het model van IT. Ik zou graag om uw ervaring in de manier waarop u verantwoordelijk bent voor de grillen van de huidige rijk, maar uitdagende samenwerking omgevingen te horen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Belangrijkste aspecten van een meerlaags samenwerkingsstrategie