Belgacom ruimt na hack poging

Belgacom heeft de veiligheid van haar netwerken verbeterd ten opzichte van het weekend aan haar klanten na een poging in te breken in de IT-systemen van de Belgische telco’s te beschermen.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Europese politici vragen voor de details van het toezicht en de garanties over privacy.

Belgacom zei maandag dat een Nederlands bedrijf (waarvan hij de naam niet bekend) om een ​​volledige beveiliging zwaai van haar netwerken te voeren opdracht had gegeven.

“Vorige veiligheidscontroles door Belgacom experts bleek sporen van een digitale inbraak in het interne IT-systeem van het bedrijf. Belgacom heeft alle nodige maatregelen genomen om de integriteit van haar IT-systeem te beschermen en om de preventie van mogelijke incidenten verder te versterken,” aldus het bedrijf.

Rapporten in België hebben gesuggereerd de NSA zou kunnen zijn achter de inbraak. Hoewel Belgacom beweert geen informatie over hoe lang haar systemen zijn gecompromitteerd hebben, bronnen vertelde Belgische krant De Standaard dat de NSA is het hacken van de Belgische telco sinds begin 2011.

Belgacom-CEO Didier Bellens weigerde echter commentaar te geven op maandag over de vraag of het bedrijf gelooft dat de NSA is de partij achter de hack, maar zei dat het juridische stappen tegen de naamloze dader van de inbraak begonnen.

Het bedrijf “veroordeelt met klem het binnendringen waarvan zij het slachtoffer is geworden. Het bedrijf heeft een klacht ingediend tegen een onbekende derde ingediend en verleent zijn volledige steun aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de federale procureur,” zei hij.

Tijdens een persconferentie vandaag in het bezit van Bellens en de Belgische voogdijminister Jean-Pascal Labille, de minister ook afgezien van beschuldigt de NSA. Labille toegevoegd: “Zodra de daders zijn geïdentificeerd, zullen we adequaat te reageren, dat verzeker ik je. ‘

De zaak is een uiterst gevoelig onderwerp in België, aangezien de Belgische regering is de belangrijkste aandeelhouder van Belgacom.

Volgens de telco, de maatregelen die in het weekend maatregelen maken deel uit van een doorlopend actieplan om de veiligheid van haar klanten en hun gegevens te beschermen, terwijl het waarborgen van de continuïteit van de dienstverlening.

“Er is geen indicatie van enige invloed op de klanten of hun gegevens. Op geen enkel moment heeft de levering van onze telecommunicatiediensten in gevaar is gebracht. Noch heeft de clean-up veroorzaakt te verstoren onze klanten. Al hun telecom-toepassingen en diensten bleef om normaal te functioneren, “aldus het bedrijf.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

NSA hacken?

Uiterst gevoelige kwestie