Big Data, Data Mining en Machine Learning, book review: Een geluid, maar de traditionele aanpak

Big data en machine learning worden voeden een aantal van de grootste hedendaagse online bedrijven en diensten. Wilt u van deze technologieën in uw eigen bedrijf te nemen, moet je niet alleen begrijpen wat ze doen, maar ook hoe ze het doen. Jared Dean’s Big Data, Data Mining en Machine Learning belooft te helpen zakelijke leiders inzicht in de mogelijkheden en een leidraad voor degenen die geconfronteerd worden met de invoering van de technieken in de praktijk.

Licht op machine learning

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Het eerste hoofdstuk doet uitstekend werk uit te leggen wat big data werkelijk is (met inbegrip van de verstandige opmerking dat big data gaat terug tot alleen maar data wanneer het werk met het wordt routine), evenals waarom het werken met de volledige dataset kan zoveel zijn effectiever dan het gebruik van een monster. Het is een hoop werk om ervoor te zorgen dat je steekproef statistisch significant, en sommige gedrag gewoon niet opdagen, tenzij je kijkt naar alle gegevens.

Maar vanaf het begin, een vraagteken wordt opgeworpen over de aanpak van het boek. Een opmerking in de inleiding (bijgedragen door een analytics-specialist collega van Jared Dean’s) stelt alle algoritmen in het boek zijn ten minste 15 jaar oud en dat “fundamenteel nieuwe algoritmen zijn niet nodig” – hoewel de auteur wijst er ook op in de eerste hoofdstuk dat algoritmen “gerijpt” onlangs. Nu is het waar dat oudere algoritmen (helemaal terug naar de verschillende vormen van statistische regressie) doen rijden veel voorspellende systemen, maar dat gaat voorbij aan de verschillende ontwikkelingen in de machine learning die achter een aantal van de grootste recente ontwikkelingen.

Jared Dean werkt bij SAS, die in het predictive analytics voor een lange tijd is geweest, dus het is logisch dat hij betrekking heeft op de klassiekers. Maar het zou een vergissing zijn om meer recente algoritmen te negeren, want dit is een snel ontwikkelende gebied – zelfs de diepe leren die er achter state-of-the-art spraakherkenning en imago matching gaat worden binnen het bereik van bedrijven die willen werken met big data in de nabije toekomst.

In feite, Dean besteedt veel tijd plaatsen van informatie in de historische context van zijn tijdlijn van big data-gerelateerde ontwikkelingen op de ingemaakte geschiedenis van de computer componenten en database technologieën. Het is zeker de moeite waard erop te wijzen dat uw big data project zal mislukken als je niet goed genoeg hardware om het te reageren, maar de hier verstrekte informatie niet gedetailleerd genoeg om u te helpen een systeem te ontwerpen, en zoals met alle hardware adviezen die zij zal binnenkort verouderd zijn. Er is geen melding gemaakt bij allen van het runnen van een van deze in de cloud, ondanks zowel Google als Microsoft-cloud-gebaseerde machine-learning en analysetools biedt.

De lijst van relevante software tools voelt zich ook enigszins kersen geplukt, die R, Python en een paar van specialistische gereedschappen, met de meeste van de ruimte gewijd aan SAS (zoals je zou verwachten van een auteur die werkt voor SAS).

Ondanks de titel, dit boek is veel meer over big data en data mining voor predictive analytics dan het is over machine learning.

Veel nuttiger is het hoofdstuk over predictive analytics, die common-sense uitleg van de principes en vrij hoog niveau details van de statistische technieken die betrokken zijn combineert. Je krijgt ook veel van de geschiedenis langs de weg, van commentaar op de sociale achtergrond van de twee verschillende wiskundigen op wiens werk regressie-analyse is gebaseerd op de geschiedenis van neurale netwerken. De laatste sectie heeft tal van details over het vroege werk, zoals de Perceptron, beknopte informatie over de belangrijkste ontwikkelingen in de jaren 1980 over voorwaartse en achterwaartse propagatie, maar dan springt abrupt tot heden als neurale netwerken op grote schaal zijn geworden gebruikt – zonder die een van de ontwikkelingen dat maakte ze weer populair.

Dit is waar de concentratie op oudere algoritmen misleidend kunnen zijn. Diep leren – de machine learning techniek die op dit moment transformeren moeilijke AI problemen zoals spraakherkenning en imago classificatie tot het punt dat Google, Microsoft, Facebook en Baidu al in dienst belangrijke onderzoekers op dit gebied – wordt ontslagen in drie alinea’s en twee out-of-date gevonden. Dan zijn we terug naar meer statistisch georiënteerde methoden zoals regressie bomen en Bayesiaanse netwerk classificatie en over te gaan tot segmentatie, verkalking en modellering reacties. In het hoofdstuk over data mining informatie die chronologisch is geregeld is uitstekend, maar de details van aanbeveling en ranking zijn kort en erg gericht op de statistische benadering.

Door het hele boek, goed gekozen echte wereld verklaringen – uit te werken wat te dragen aan hoeveel tijd een korte vertraging verlaten van een overvolle evenement om uw reis kunt toevoegen – helpen om de complexe statistische begrippen die deel uitmaken van de meerderheid van de inhoud te verduidelijken. Dit werkt bijzonder goed in het hoofdstuk over text mining, die werkt via een uitgebreid voorbeeld over Jeopardy! vragen aan hoe krachtig deze kan zijn. Ook het laatste deel van case studies laten zien hoe sommige bedrijven big data hebben gebruikt is erg handig, want het gaat in de details van hoe ze kozen en hun modellen gebouwd.

Big Data, Data Mining en Machine Learning eindigt met een bliksem overzicht van de komende ontwikkelingen, herhaalt Dean’s opvatting dat ‘klassieke’ algoritmen in dit gebied goed zijn getest en zal dienen voor een lange tijd, en wijst op zijn scepsis over meer recente ontwikkelingen. Er is geen dekking entiteit extractie, functie detectie en ranking technieken, die snel steeds nietjes in de moderne machine learning. De steeds belangrijk beginsel van het combineren van meerdere algoritmen om te trainen, te evalueren en uitvoeren van uw machine learning, het vergelijken van de resultaten van de verschillende algoritmes machine learning om te kijken naar het aantal valse positieven en negatieven je krijgt, is bedekt met slechts een paar pagina’s. En er is niets over de heuristiek u moet toepassen op zelflerende systemen zodat ze goed passen uw probleem ruimte.

In feite, ondanks de titel, dit boek is veel meer over big data en data mining voor predictive analytics dan het is over machine learning. Hij legt uit wat het dekt heel goed, noch skimming op een te hoog niveau om nuttige of vast komen te zitten in het onkruid van implementaties en technische details zijn. Maar in een veld dat beweegt zo snel als big data en machine learning, dit geluid maar eerder traditionele aanpak kan binnenkort zien er een beetje gedateerd.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen