Big Data – een groot probleem voor kleine bedrijven

In deze gast column vertelt IBM’s Rod Smith hoe Big Data helpt een bedrijf te communiceren met haar klanten en neemt een groot deel van het giswerk uit het krijgen op het juiste spoor

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Een lokale bloemist denkt na over uitbreiding naar meerdere locaties. Een kleine deli eigenaar hoopt een restaurant op een dag te openen. Elk klein bedrijf bedenkt een idee met de droom van het maken van het groot. Met de juiste middelen, technologie en informatie, kunnen een aantal kleine bedrijven maken dat een realiteit.

De vragen geconfronteerd eigenaren van groeiende bedrijven zijn altijd hetzelfde. Hoe kan ik aan de slag? Wat kan ik veroorloven? Hoe krijg ik een stap dichter bij mijn klanten en weten precies wat ze willen en wanneer ze het willen?

De digitalisering en netwerken van bijna alles presenteert nieuwe kansen voor kleine bedrijven.

Smart phones, GPS-apparaten, embedded sensoren – allemaal met elkaar verbonden door de mobiele wereld – zijn het genereren van enorme hoeveelheden data en het onthullen van nieuwe vormen van informatie. Elke keer dat een individuele tweets, posten een commentaar op Facebook, blogs, of cheques in op Foursquare, een record wordt gemaakt verlaten van een digitale voetafdruk die zinvolle informatie over de individuele koopgedrag biedt, houdt van, antipathieën, sociale interacties, en nog veel meer.

Deze berg van de gegevens – ook wel bekend als Big Data – is een schatkamer voor bedrijven van elke omvang die willen hun klanten gerichter. Deze bedrijven zijn nu in staat om meer te doen dan raden waar de klant zijn of haar volgende dollar zal besteden. Ze kunnen eigenlijk voorspellen hun koopgedrag op basis van gegevens en vervolgens richten ze met de juiste producten en diensten;. Dus hoe kunnen kleine bedrijven profiteren van alles wat Big Data te bieden heeft?

Als het gaat om kleinere bedrijven, zijn er een aantal bestaande instrumenten die ze kunnen gebruiken om uit te vinden hoe hun producten worden verwezen, wat hun klanten over praten en op zoek naar, en zelfs wanneer zij zou kunnen kijken om de juiste partners te vinden die kan samenwerken met hen om uit te breiden.

Vanuit een geografisch oogpunt, kunnen kleinere bedrijven gebruik maken van location based online tools om uit te vinden als klanten in bepaalde gebieden hebben specifieke belangen. Dus als een kleine supermarkt met twee locaties constateert dat klanten in een veel meer kans op te halen een kopie van de New York Times op weg naar het werk ten opzichte van klanten in de andere winkel, die alleen te bereiken voor de lokale krant met hun ochtendkoffie , dat winkeleigenaar kan zijn inventaris aan te passen op basis van die voorkeuren – het maken van zijn klanten tevreden en zijn bottom line gezond.

Onlangs zagen we de negatieve reactie op de tariefstructuur veranderingen één bank. Het is waarschijnlijk dat als ze de online chatter bij hun klanten hadden gevolgd, zouden ze veel eerder over de negatieve sentimenten bekend is en dus in staat zou zijn om veel sneller te reageren zijn geweest.

Sociale informatie zoals deze is direct beschikbaar in de stroom van tweets en Facebook-berichten die elke tweede oppervlak. Er is een groot potentieel voor bedrijven van elke omvang op deze sociale kanalen te gebruiken om gevoelens van klanten over hot topics te peilen.

Er is ook een grote kans voor nieuwe businessmodellen te ontstaan. Een voorbeeld is een 9-persoons bedrijf in Israël dat een online site die analytics gebruikt om duizenden aggregeren van sociale media-feeds om hun publiek te voorzien van een enkele weergave van informatie, onderzoek en adviezen over verschillende medicijnen op de markt beheert. Ze zijn niet bevorderlijk voor een medicijn of behandeling boven de andere. Ze bieden gewoon een weergave van de bijbehorende gegevens voor de consument om te lezen wat andere patiënten hebben – naar eigen zeggen – zodat ze hun eigen beslissing te maken.

Ongeacht het personeel grootte, de jaarlijkse omzet of het aantal kantoren, kan Big Data een groot voordeel voor kleine, middelgrote en grote bedrijven zijn – als zij toegang hebben tot de middelen die hen kan helpen koppelen relevante informatiebronnen, terwijl het vinden van bruikbare inzichten die zijn begraven diep vanbinnen.

Een bedrijf dat bedacht een slimme manier om big data te laten werken voor hen is Lavan & Neidenberg, een Florida gevestigde advocatenkantoor dat 20.000 veteraan en Sociale Zekerheid klanten bedient. Net als veel kleinere bedrijven, Lavan & Neidenberg, een bedrijf van 120 medewerkers, is de toepassing van geavanceerde technologieën, zoals analytics om complexe gegevens in verband uitdagingen aan te gaan en uiteindelijk de groei te stimuleren.

De firma vonden ze een betere manier om gelijke tred te houden met het opzetten van papierwerk als het aantal veteranen indienen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen begon te stijgen nodig. De gegevens die zijn opgeslagen op verschillende systemen heeft geleid tot vertragingen bij de verwerking voor klanten. Deze tijdrovende, handmatige proces belemmerd vermogen van de onderneming om te analyseren en te reageren op de voordelen vorderingen binnen een aanvaardbare termijn. Om dit op te lossen, Lavan & Neidenberg koos voor een social software en analytics oplossing.

Ze kunnen nu vorderingen te verwerken 66 procent sneller, omdat alle belangrijke informatie is beschikbaar op één plaats, zodat ze niet langer om uren zeven door papierwerk en graven door papieren dossier van een cliënt te voelen van claims. De resultaten zijn onthutsend voor dit kleine bedrijf. Ze hebben meer dan verdubbeld hun klantenbestand in slechts een jaar, wat resulteert in een 80 procent stijging van hun omzet.

Alle informatie die beschikbaar is nu kan helpen kleinere bedrijven, in het bijzonder, zijn meer gefocust. Het is minder over ingevingen en meer over de data van deze ondernemers kunnen rekenen op en gebruiken om betere beslissingen te nemen op basis van real inzichten getrokken uit de overvloed aan gegevens die er zijn.

Dit kan helpen de eigenaar van een kleiner bedrijf inzicht in de werkelijk belangrijke kenmerken van hun bedrijf. In veel opzichten is het niet anders dan een werknemer bij een grote onderneming met behulp van data mining tools, met dien verstande dat voor kleinere ondernemers, de gegevens die ze nodig hebben is vaak gratis en de tools die hen kunnen helpen analyseren is zeer toegankelijk brengen ze een stap dichterbij om een ​​beter begrip van hun klanten.

Big Data in staat stelt kleine bedrijven om nieuwe gesprekken met hun klanten. En, zijn opkomende mondiale sociale netwerken nemen van hen buiten hun geografische grenzen – vaak ‘s nachts. Big Data kunnen helpen kleine bedrijven maken hun problemen kleiner, bestrating een pad voor hen om nieuwe kansen te benutten en te slagen.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen