Big data is gewoon een grote, afleidende bubble, spoedig te barsten

Er is een manie rond big data, en er is een manie rond-surveillance-based advertising, ‘David’ Doc ‘Searls vertelde de website op dinsdag. “Het heeft alle kenmerken van een zeepbel en een manie op dit moment.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Maar big data, zei hij, is niets meer dan de mythe dat het verzamelen van grote hoeveelheden data kan helpen bedrijven weten klanten beter dan de klant zelf eens weten.

Searls is vooral bekend als co-auteur van The Cluetrain Manifesto in 1999, en auteur van The Intention Economy: Wanneer klanten Take Charge in 2012, en hij zegt dat de big data mythe zorgvuldig werd gemaakt, grotendeels door IBM en bepaalde grote adviesbureaus, om meer grote computers grunt te verkopen aan meer grote bedrijven. Hij bespot die mythe genadeloos.

Zoals Searls beschrijft, zou IBM verkopers die er zijn duwen van een scare verhaal. “Oh God, je bent verdrinken in big data! Je moet de controle over dit,” ze kunnen zeggen. “Je moet grote systemen van IBM. Toen in komt Microsoft, SAP, Oracle en alle andere grote leveranciers, en plotseling big data is een grote grote meme. En marketing afdelingen kocht in die meme big time.

Jeez, op bestelling om echt goed op de markt, moeten we onze klanten absoluut weten. We moeten elke damn thing we zouden kunnen weten dat de klant weet, oh en door de manier waarop we dit kunnen doen met koekjes, “zei Searls.” Larding tweehonderd cookies in uw browser lijkt te zijn iets niemand dwars zit om te stoppen, dus waarom de hel het niet, toch?

“Het is surveillance. We worden bekeken. Misschien in de gaten gehouden is OK voor een heleboel mensen, [maar] het is niet in orde voor een heleboel mensen ook … meer en meer mensen voelen een beetje onprettig out, “zei hij.

De meeste mensen zijn niet lopen door de wereld te zeggen: ‘Ik wil krijgen gespamd door boodschappen van mijn favoriete merken,’ dat is de idiotie die komt op dit moment uit van de reclamewereld – dat is niet de reclame-wereld, het is de directe marketing wereld. Direct marketing is de ongewenste e-mail bedrijf dat is besmet Madison Avenue. Hij noemt zichzelf reclame. Het is niet. Het was nooit. Het is direct marketing. Het is direct mail. Het heeft hetzelfde business model als spam.

Dr Matthew Landauer, mede-oprichter van OpenAustralia, is even sceptisch over big data. “Al staat het u te doen is het optimaliseren van uw huidige business,” vertelde hij de website. “Het is nooit zal je vertellen dat je zaken doet verkeerd of een ander model.

En dat alles business optimalisatie is over één ding: geld.

We zijn potentieel om dat te doen voor onze hele samenleving, “zei Landauer.” Dat schrikt de s *** uit me.

Searls was in Sydney voor de Australische lancering van Respect Network, een netwerk van organisaties en individuen opgebouwd rond het idee dat gebruikers moeten worden in de controle van hun gegevens en hoeveel ze worden vrijgegeven aan de organisaties die ze omgaan met. De leden moeten instemmen zich te houden aan de regels van andere leden delen van gegevens permission based, en kunnen aantonen dat zij de beginselen van het netwerk bent handhaven door middel van een netwerk-breed peer-to-peer reputatie systeem.

Respecteer eerste project Network is een login knop “Aanmelden met respect”. Het is net als de vergelijkbare knoppen waarmee u aan te melden bij online services met je Facebook, Twitter of LinkedIn referenties, behalve dat organisaties die gebruik maken van het moet Respect leden van het netwerk zijn.

Die knop bestaat nog niet. Alle Respect Network kan bieden vandaag de dag is registratie van uw ‘cloud naam “, dat wil zeggen een individueel lidmaatschap voor een eenmalig bedrag van AU $ 30. Lidmaatschappen nodig zal zijn om te betalen voor de ontwikkeling van de knop, en zelfs dan zal het vermoedelijk een paar maanden voordat je die knop kunt gebruiken om daadwerkelijk iets te doen.

Searls geeft toe dat wat Network respecteren en haar partners bouwen zijn ‘vroege prototypes “, maar hij is ervan overtuigd dat er genoeg van een verzet tegen surveillance reclame te laten werken zal zijn.

“Wat is er gebeurd is dat een bedrijf [reclame] die grotendeels rookt zijn eigen uitlaat, en excuses elk eigen risico dat zij heeft, en diep, diep, diep wil van de rest van de wereld te houden precies hoe het komt dat ze werken, met inbegrip van de complexiteit ervan, heeft grote vrijheden genomen met wat kan worden gedaan op dit moment in de tijd, en dit moment is een korte, en het komt tot een einde, “zei hij.

Dingen veranderen. Een van de verbazingwekkende dingen over de mens is ons vermogen om nieuwe dingen te bedenken en te veranderen. Waarom de hel niet? Gewoon omdat we dingen die OK nu werken, betekent niet dat de toekomstige dingen niet kunnen werken.

Het opnemen van wat bekend staat als privacy by design is niet alleen een bedrijf differentiator, zei Searl.

De Britse regering is helemaal over het. Wat dat betreft, de Australische regering is helemaal over het. Ze passeerden een stapel van de privacywetgeving op 12 maart [dat in werking is getreden] die veel geavanceerder zijn – als je kijkt naar de nieuwe regels als een vooruitgang – dan ergens anders op aarde.

Ja, misschien wel.

Ik ben het eens dat er sprake is geweest van een fase verandering in de manier waarop mensen dit toezicht marketing. Zestien maanden geleden, op een paar van de jonge mensen het bijwonen van mijn gastcollege aan eerstejaars mediastudies studenten aan de University of Technology Sydney waren zich ervan bewust dat hun smartphones hen waren volgen. Maar tegen de tijd van mijn meest recente lezing in maart al de aanwezigen waren op zijn minst op de hoogte van de tracking en waren gewoon te leren over een aantal van de nuances.

Het is mij duidelijk dat hoe meer mensen leren over de data mining, hoe minder ze het leuk vinden.

Maar mensen zijn ook lui en gemakkelijk afgeleid door glanzende snuisterijen. Tot nu toe, de meesten van ons lijken te grote delen van onze privacy weg te geven in ruil voor wat is eigenlijk gewoon het gebruik van een paar regels PHP-code. Zal dat ooit veranderen? Of zal de big data mythe-makers en de menselijke duizendpoten van de reclame-industrie altijd winnen?

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen