Big Data ‘of’ collectieve spionage ‘?

LONDON– Waar moeten bedrijven trekken de lijn als het gaat om data mining?

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Dit jaar, een woedende man uit Minnaepolis belde retailer Target om te klagen over een reclamecampagne waarin zijn dochter was het ontvangen coupons voor babykleding, wiegjes en andere items. In woede, eiste hij weten waarom het bedrijf zijn dochter stuurde – nog op de middelbare school – dit soort promoties.

Na verificatie dat de student-kind-gerelateerde aanbiedingen had ontvangen, de manager verontschuldigde zich, en dan belde weer een paar dagen later. Enigszins beschaamd, de vader verontschuldigde zich, zo bleek uit zijn tienerdochter te wijten was later in het jaar.

Maar hoe wist Target weet het meisje zwanger voordat haar vader deed?

Het antwoord is Big Data – het verzamelen van enorme LEGGEN van informatie, gesorteerd naar patronen en trends bloot te leggen. In dit geval, Target toegewezen elke klant een shopper ID om marketing campagnes op basis van hun aankoop patronen te passen. Het persoonlijke karakter van de zwangerschap schot in de roos een beetje te dicht, zodat de firma begon het toevoegen van extra, willekeurige items te maken marketing lijken minder opdringerig.

Voor bedrijven die hebben geïnvesteerd in het idee van Big Data, te kunnen identificeren en te voorspellen consumententrends betekent dat het mogelijk is om productlijnen en diensten in de lijn van wat consumenten kunnen de voorkeur te veranderen, en dus de omzet en de winstgevendheid te verhogen. Als klanten zijn nu krachtiger dan ooit – als gevolg van social media, wereldwijde communicatie platforms en de mogelijkheid om jacht online te onderhandelen en te vergelijken rivalen – bedrijven worden gedwongen om nieuwe manieren om zich te onderscheiden van de menigte te vinden.

Data mining, is niets nieuws. Echter, het verschil tussen nu en tien jaar terug is dat bedrijven informatie enigszins betaalbaar te slaan, en terug te gaan op vragen die de huidige en belangrijk zijn nu, in plaats van in het verleden te vragen. Tools zijn gemakkelijker beschikbaar om deze informatie te analyseren en met connectively verhoogd door middel van apps, mobiel en het internet, als je het kaf van het koren kan scheiden, is het de belangrijkste verschillen in de opslag en de analyse die van belang zijn.

Big Data kan een inzicht in hoe bedrijven kunnen innoveren bieden, voorspellen van toekomstige trends van klanten en profiteren van de rijkdom aan gegevens bedrijven elke dag te verzamelen van klanten. Echter, zakelijke activiteiten op basis van patronen afgeleid uit Big Data – zoals in de Target bijvoorbeeld – kan ook ongemakkelijk en potentieel opdringerig voor de consument.

Bij de Financial Times Innovate 2012 conferentie in Londen dinsdag, supermarkt Tesco’s CEO Phil Clarke vermeld hoe Big Data is het transformeren van zijn bedrijf te nemen over de detailhandel, en bevestigde “business regel nummer één: ken uw klant.” trends Monitoring klant mag het bedrijf om de overgang van het winkelcentrum van 1955 te maken per fax naar de huidige online supermarkt, en het creëren van innovatieve blauwdrukken die over de gehele onderneming kan worden ingezet.

Tesco ook gebruik maken van Big Data inzichten om productaanbiedingen op maat en te anticiperen op behoeften van de klant. Als voorbeeld, heeft de supermarkt virtuele winkelen in Gatwick Airport de Britse’s geïnstalleerd, en klanten in Seoul kunnen hun boodschappen te kopen van metrostations.

Echter, Clarke ook genoemd “het internet van dingen”, het idee dat toekomstige apparaten en levensstijl zullen allemaal worden aangesloten via digitale netwerken. Smart wijnrekken dat laat de eigenaar weten wanneer een fles is verwijderd, het inschakelen van de wasmachine van het kantoor of het gebruik van Google om verloren speelgoed van uw kind thuis te vinden, wordt het concept zal naar verwachting ons hit in de toekomst – en is een Tesco is van plan om te exploiteren.

Een gloeilamp kan blazen in binnen- en zichzelf automatisch toe te voegen aan uw wekelijkse boodschappen. Je zou het niet nodig om ons te vertellen dat je nodig hebt om een ​​gezin van vier te voeden – we zullen weten, “zei Clarke.” We zullen eens hoe je budget.

Als Big Data en ‘het internet der dingen’ heeft zo’n potentieel om binnen te dringen in ons dagelijks leven, zal een fijne lijn moet worden voldaan tussen consumenten en bedrijven verbinden en de handhaving van de persoonlijke levenssfeer.

We geven vaak weg enorme hoeveelheden gegevens elke dag, van locatie-tracking op onze smartphones aan het toestaan ​​van applicaties aan te sluiten op onze social media-accounts – zolang we geloven dat we winnen iets waardevols in – alles wat we delen via digitale netwerken documenteren terug te keren, zoals een meer persoonlijke service op maat of kortingen.

Echter, zoals data mining wordt meer verankerd en zichtbaar binnen de onderneming, strikte richtlijnen moeten worden getroffen om de consument te beschermen zetten. Door steeds transparanter, kunnen bedrijven niet alleen duidelijk over welke gegevens wordt gewonnen en hoe het wordt gebruikt, maar in staat zijn om de loyaliteit van klanten en het vertrouwen in een markt die wereldwijd concurrerend te druppelen als gevolg van het internet en mondige consumenten.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen