Bing en Yahoo te reageren op ‘recht om te worden vergeten “verzoeken

Microsoft en Yahoo zijn begonnen op verzoeken om op te treden door de Europeanen om te stoppen met de terugkeer bepaalde resultaten wanneer mensen zoeken naar hun naam.

Recht om te worden vergeten: Nu is het niet alleen Europa dat te vergeten, verleent Google een derde van ‘recht om te worden vergeten “verzoeken; Microsoft sluit zich aan bij Google in het accepteren van’ recht om te worden vergeten” verzoeken; Google om face-off met data waakhonden op ‘recht om vergeten te worden’ houding; recht om te worden vergeten: Google kan het haten, maar we zijn gevaarlijk dicht bij het maken van het werk, het Verenigd Koninkrijk privacy waakhond zegt: ‘vergeet me, Google’ uitspraak geen bedreiging voor de vrije meningsuiting

Microsoft; uitgerold haar aanvraagformulier in juli, waardoor de Europeanen om de ontkoppeling verzoeken om haar Bing zoekmachine te maken. In mei het Europese Hof van Justitie beslist dat de Europeanen het recht had om de verwerking verantwoordelijken te vragen om te stoppen met het leveren van zoekresultaten voor hun naam die verwijzen naar materiaal dat is verouderd, niet meer relevant, of overdreven. vorm van Microsoft is vergelijkbaar met die van Google beschikbaar gesteld voor Europeanen om verzoeken aan haar veel gebruikte zoekmachine in te dienen. Volgens recente cijfers, Google; subsidies ongeveer een derde van dergelijke verzoeken.

Volgens Reputatie VIP, die de site forget.me loopt en dient verzoeken ten behoeve van mensen die willen ontkoppeling, heeft Microsoft nu pas verwerkt zijn eerste partij van verzoeken.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

“Er zijn 699 verzoeken om ‘zoekmachine resultaten’ verzoeken tot verwijdering op [Microsoft] Bing afgehandeld via Forget.me sinds juli 23, wat neerkomt op een totaal van 2.362 URL’s geweest. Tot nu toe zijn 79 verzoeken een antwoord van Bing ontvangen,” het zei.

Tot op heden heeft Microsoft sloeg terug twee verzoeken omdat ze “ongerechtvaardigd” en 77 anderen, omdat de link op een sociaal netwerk werd gehost en Microsoft denkt dat het zou effectiever te verzoeken de inhoud rechtstreeks van dat netwerk worden verwijderd zijn.

Reputatie VIP merkt op dat Bing vertegenwoordigt 22 procent van de verzoeken tot verwijdering het is ontvangen op forget.me terwijl Google 78 procent vertegenwoordigt.

Volgens de laatste cijfers van Google, is het ontvangen 174.226 verzoeken en is gestopt met het koppelen van tot 58 procent van de 602.479 URL’s die verzoeken met betrekking tot.

Europa’s groep van privacy toezichthouders vorige week gepubliceerde richtlijnen over hoe ze denken dat zoekmachines moeten omgaan verzoeken ‘recht om vergeten te worden’.

Google momenteel alleen van toepassing verwijderingen in de lokale Europese domeinen zoals google.co.uk en google.se maar niet naar google.com. Echter, autoriteiten voor gegevensbescherming, zei, dat delisting moeten doeltreffend op alle relevant.com domeinen.

Ze adviseerden ook zoekmachines tegen het informeren van de uitgevers van de pagina’s die door verhuizingen – iets dat Google al vroeg getest.

Volgens de Wall Street Journal, heeft Yahoo ook begonnen met het verwerken van verzoeken tot verwijdering. “We zullen zorgvuldig elk verzoek met als doel het in evenwicht brengen het individuele recht op privacy overwegingen van recht van het publiek om informatie te beoordelen,” een Yahoo woordvoerster vertelde de publicatie.

“In antwoord op een mei 2014 uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie, de Europese ingezetenen kunnen verlangen dat Yahoo blok bepaalde zoekresultaten in Europa. Verzoeken kunnen via ons intakeformulier worden ingediend. Wij zullen zorgvuldig elk verzoek met het doel om te evalueren balanceren van het individuele recht op privacy overwegingen van het recht van het publiek op informatie “, aldus een woordvoerder van Yahoo.

De website heeft gevraagd Microsoft voor commentaar en zal het verhaal updaten als het dan ontvangt.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters