Biometrie beveiligde Socceroo fans in Durban

Het scannen van vingerafdrukken poorten worden gebruikt door reisgroep de Fanatics om in- en uitstappen naar het Durban Cricket Ground, die in een “tent city” voor ongeveer 1200 Socceroos fans heeft omgezet tijdens de World Cup in Zuid-Afrika te controleren.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Met behulp van de scanners naar de tent stad in te voeren (Credit: Munir Kotadia / de website Australia)

Zuid-Afrika wordt over het algemeen gezien als een gevaarlijk land, die een van de factoren die de Fanatics site manager Phil VB geleid om te kiezen voor biometrische toegangspoorten was.

“We moesten zeggen tegen de Australiërs dat Durban veilig is en we moeten die omgeving binnen het stadion te creëren … we hebben gedaan dat met de vingerafdruk scan,” zei hij.

Zes fingerprint scanners werden gehuurd van een plaatselijke leverancier voor de duur van de World Cup, die VB zei was veruit de meest kosteneffectieve oplossing. Maar hij weigerde te zeggen hoeveel de uitvoering kosten.

Volgens VB, wanneer de voetbalwedstrijd tentenstad bewoners aangekomen, vingerafdrukken en foto’s werden toegevoegd aan het systeem, dat al het paspoort gegevens corresponderend lokaal adres bevatte. Hij geeft toe dat de eerste stormloop van aankomsten veroorzaakte vertragingen bij de registratie proces, maar gelooft dat het was het waard.

Het grootste deel van [de registratie] werd vooraf gedaan met paspoort details en tent nummers – we hadden alleen maar om hun mugshot en vingerafdrukken te krijgen.

“Er waren een paar kleine problemen aan de start met de stormloop van vingerafdruk codering en zo veel mensen die in een korte periode, maar we kregen door dat en iedereen is gelukkig en het geeft een groot gevoel van veiligheid”, aldus VB.

Aussies die verblijven in het Fanatics Durban HQ overeengekomen de vingerafdruk technologie maakte ze zich veiliger voelen.

“Als je in Zuid-Afrika in het bijzonder, je echt wilt om veilig te zijn en het scannen van vingerafdrukken is heel goed werkt … het is simpel, het is makkelijk te gebruiken, het is geweldig,” zei een fan van Queensland.

Hij heeft laten zien dat sommige gasten hadden ervaren problemen.

Ik persoonlijk heb niet [had geen problemen met de technologie], maar ik heb gezien een paar mensen die problemen hebben gehad, precies waar het niet werkt, niet te registreren.

Volgens Fanatics VB is overmatig alcoholgebruik verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van glitches geweest.

“Drinking legt verschillende problemen – en ik zag een paar van die gisteravond Maar in principe is het ongeveer 99 procent geen gevaar geweest, geen gewonden het type set-up”, zei VB.

Dit werd ondersteund door een tent stad inwoner van NSW.

“Het is al werkt elke keer dat ik het gebruikt – anders dan een paar nachten dronken thuiskomen,” zei hij.

Een andere fan van NSW overeengekomen: “Ik ben verbaasd dat ik heb mijn vingerafdrukken dronken uit maar ik weet niet hoe ze krijgen me door de poort soms..”

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters