BlackBerry PlayBook krijgt DSD zekerheid tick

Research In Motion (RIM) heeft aangekondigd dat de Australische regering Defence Signals Directorate (DSD) de BlackBerry PlayBook is goedgekeurd voor gebruik in overheidsinstellingen – zolang de tablet is aangesloten op een goedgekeurde BlackBerry-smartphone met de BlackBerry Bridge-toepassing.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

De BlackBerry PlayBook (Credit: RIM)

De BlackBerry Bridge app is gedownload naar een BlackBerry-smartphone, zodat gebruikers toegang tot hun e-mail, agenda, contactpersonen, memo pad en taken op de tablet. Gebruikers die dit niet doet, kan nu gebruik maken van de tablet voor de indeling niveaus tot en met beperkte of beschermd.

De PlayBook is de eerste tablet moet worden gecertificeerd door de DSD. BlackBerrys hebben een hoofdbestanddeel van gebruik door de overheid, hoewel de DSD is het evalueren van iOS voor particuliere draadloze netwerken die de nationale veiligheid materiaal te behandelen, en heeft een “verharding gids” voor gebruik uitgegeven tegen de niet-geclassificeerde en geclassificeerde in vertrouwen niveaus van beveiliging. John Sheridan, de eerste adjunct-secretaris van de Australische regering Information Management Office (Agimo) heeft eerder getweet dat de evaluatie is ingesteld om te worden afgerond in september.

De DSD heeft gezegd dat het geen plannen heeft om te kijken naar Android, zeggen dat er weinig overheid zakelijke gebruikers van het besturingssysteem, zodat het niet de noodzaak.

RIM wees op de steun van de PlayBook voor ECC (Elliptische Curve Cryptografie) en AES (Advanced Encryption Standard), alsmede de mogelijkheid om bedrijfsgegevens te beschermen wanneer het wordt overgedragen tussen de tablet en een BlackBerry-smartphone, als redenen waarom het behaalde certificering.

“RIM blijft de benchmark voor de veiligheid de overheid ingesteld, en nu, met DSD goedkeuring, de BlackBerry PlayBook is de eerste tablet te worden gecertificeerd voor gebruik in Australische overheidsdiensten. Dit toont opnieuw onze leidende positie in de sector overheid en onze inzet en investeringen in beveiligde mobiele technologie, “RIM’s manager Veiligheid Certifications, Azië-Pacific, BlackBerry Veiligheid zei in een verklaring.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen