BlackBerry PlayBook prijs slash start lousy 2012 voor RIM

Na Research in Motion’s annus horribilus, heeft het nieuwe jaar bracht niet veel geluk aan de Canada gevestigde bedrijf.

RIM te boeken $ 485m kosten als gevolg van slechte PlayBook verkoop, ondanks de wereldwijde patent oorlogen, tablet omzet steeg met 264 procent; Als consumenten massaal voor iPhones, de onderneming moet nog BlackBerry; London Calling: BlackBerry vindt veilige haven in het Verenigd Koninkrijk, ondanks een daling van de verkoop

Het bedrijf worstelen PlayBook-tablet, die werd gebruikt als een proeftuin voor de volgende generatie QNX-gebaseerd besturingssysteem voor de meer populaire BlackBerry-smartphone bereik, wordt gegeseld uit bij een sterk gereduceerd tarief.

Zoals Research in Motion glijdt zachtjes op de oppervlakte van het water, zijn haar voeten peddelen als een gek om de voorraad te verschuiven. Het wordt steeds duidelijker dat als het bedrijf bobs in het water, zwaaien naar toeschouwers, het is in feite verdrinking.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Vanaf nu tot en met 4 februari, of wanneer de inventaris wordt schoon geveegd, alle modellen van de BlackBerry PlayBook kost slechts $ 299 in de Verenigde Staten.

Hoewel er geen verandering is te zien in het Verenigd Koninkrijk, zijn veel neerhalen de adviesprijs nog verder. Amazon UK heeft gestoten bijna £ 60 ($ 95) op de prijs van de 16GB-model, maar waarschuwt dat de voorraden zijn dicht bij opraakt.

De BlackBerry-smartphone en tablet maker blijft strijden met zijn onverkochte voorraad ellende. Deze keer vorige maand, Research in Motion zei dat het zou vasthouden aan de tablet markt, omdat het bedrijf keek naar een toeslag voor $ 485.000.000 boeken als gevolg van slechte PlayBook verkoop.

Het is duidelijk dat het bedrijf is het nemen van een tip van HP’s boek, omdat de computerfabrikanten leuren van de toenmalige-gedoemd TouchPad tablet duwde haar marktaandeel naar de derde plaats plek in van vorig jaar derde kwartaal te nemen, op 5 procent van de markt.

Research in Motion is verre van het aanroepen van deze een computerfabrikanten leuren met een woordvoerder dalende commentaar te geven. Wat wel duidelijk is, is dat dit jaar al begint af op een ruwe start voor het bedrijf, omdat het bedrijf verliest aan andere grote mobiele spelers.

Flickr.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen