Boeing Dreamliner blootgesteld aan passagiers hacken

De Amerikaanse Federal Aviation Administration heeft geopenbaard zij vreest dat de Boeing 787 Dreamliner computer systemen kunnen worden gehackt door de passagiers.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

De 787’s vlucht, zakelijke en administratieve ondersteuning navigatiesystemen, en entertainment-systemen – met inbegrip van internet diensten aangeboden aan de passagiers – niet voldoende geïsoleerd, volgens een deze week uitgegeven door de FAA rapport.

Het maakt het mogelijk nieuwe vormen van connectiviteit passagier voorheen geïsoleerde datanetwerken aangesloten op systemen die functies die nodig zijn voor een veilig gebruik van het vliegtuig uit te voeren, “aldus het rapport.” Door deze nieuwe personenauto connectiviteit, kan de voorgestelde data netwerk ontwerp en integratie resulteren in beveiligingsproblemen van opzettelijke of onopzettelijke beschadiging van gegevens en systemen van cruciaal belang voor de veiligheid en het onderhoud van het vliegtuig.

Boeing heeft op dit moment 800 orders voor de 787 Dreamliner, die het begon assemblage in 2007, drie jaar nadat het aanvankelijk werd gelanceerd. De 787, die plaats biedt aan 381 passagiers, is ingesteld om Boeing tweede meest populaire vlak na de 737 geworden met bijna de helft van Qantas’s 51 orders van Boeing opgebouwd uit 787.

De FAA heeft bijzondere voorwaarden met betrekking tot het ontwerp van de 787 van computer netwerken die Boeing moet voldoen voordat het vliegtuig in de handel kan worden geschetst.

De FAA’s gestelde voorwaarden van de 787’s netwerk ontwerp moet voorkomen dat eventuele wijzigingen – kwaadaardige of anderszins – voor één van hardware en software systemen van het vliegtuig van binnen de “entertainment en informatie-netwerk” gebruikt door passagiers.

Hoewel de International Air Line Pilots Association heeft aanbevolen dat de vliegtuigen ook worden uitgerust met een systeem voor het cockpitpersoneel het vermogen van de passagiers ‘om verbinding te maken bepaalde netwerksystemen handmatig uit te schakelen, heeft de FAA zei dat het zal niet op te leggen technische eisen aan Boeing, maar eerder toestaan boeing aan haar eigen oplossing voor functionele eisen van de FAA’s te ontwikkelen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters