Branch banking sterft harde ondanks mobiele aanval: Westpac

Mobiel bankieren take-up omhooggeschoten, maar het is niet genoeg om gewoon nog niet doden bankkantoren, volgens Westpac Retail en Business Banking Group Executive Jason Yetton.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Bij Westpac, is er nu de zelfde hoeveelheid mobiel bankieren transacties voltooid zoals die gemaakt in retail vestigingen en via de telefoon – gecombineerd. Over het algemeen, de bank verwerkt drie keer meer transacties digitaal gemaakt, in vergelijking met transacties in persoon.

Westpac verwacht meer dan een miljard digitale betalingstransacties in de komende vijf jaar te verwerken, met een totale waarde van AUD $ 6800000000000. Het voorspelt ook dat de klanten voor mobiele telefonie zal raken 5,2 miljoen door 2017-2018.

Is tak bankwezen nog steeds relevant in een wereld waar mensen de voorkeur aan de meeste dingen te doen door gewoon te tikken op hun mobiele telefoons? Westpac denkt van wel.

Hoewel veel van de dood van de tak bankwezen in de afgelopen twee decennia hebben voorspeld, is het hebben van een veel langere dood dan verwacht, “Yetton zei op de FST Media bancaire technologie conferentie in Sydney.” Gemiddeld hebben we gezien teller transactievolumes dalen over vijf procent per jaar.

Westpac is doorgegaan met zijn 1.300 vestigingen landelijk upgrade als onderdeel van haar BankSmart Strategic Investment programma. Het doel is om de takken te moderniseren, meer gericht op het bieden van een interactieve ervaring, in plaats van een transactioneel één. Dat betekent dat het wegnemen van belemmeringen tussen de teller stands en klanten, het installeren van nieuwe technologie, zoals Westpac nieuwe Spider teller systeem, en het maken van takken kijken meer uitnodigend. Dit is te wijten aan Westpac erkennen dat klanten nog steeds de voorkeur aan een persoon te spreken als het gaat om het maken van grote banken beslissingen die emotioneel worden aangerekend, zei Yetton.

Klanten zullen blijven streven face-to-face advies en expertise van mensen die ze vertrouwen, vooral als het een meer complexe product of als het een grote beslissing in hun leven, “zei hij.” Dit vraagt ​​om een ​​heel andere aanpak voor de opleiding, bijscholing , en verhuren.

Ondanks de goedkeuring van de technologie, zijn wij van mening bankieren is nog steeds mensen uit het bedrijfsleven en dat relaties met klanten vormen de kern van een succesvol bedrijf.

Westpac ook erkend video-technologie als een goede manier om face-to-face specialistisch advies om de klanten in de regionale en afgelegen delen van het land, die geen gemakkelijke toegang tot een bankkantoor kan hebben.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace