Brazilië neemt het voortouw in de toekomst van het internet

De Braziliaanse regering is van mening dat het in een sterke positie om het debat rond wereldwijde internet bestuur te leiden en hoopt op “energie” andere landen om actiever deel te nemen aan de toekomst van het Net.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Bij de behandeling van de onderwerpen die worden besproken op volgende week Internet Governance evenement NETmundial, de informatietechnologie beleid secretaresse bij het ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie Virgílio Almeida, merkte op dat Brazilië heeft de bevoegdheid om een ​​leider op het gebied van internet governance.

“Niet veel landen hebben een lichaam als de [Braziliaanse Internet stuurgroep] CGI.br, dat is echt een multistakeholder organisatie die in de plaats is al meer dan 20 jaar en mits de bron van de beginselen dat de besprekingen volgende week zal vormen, “Almeida vertelde de website.

; Onze eigen Internet Bill of Rights, de Marco Civil, is al door de Tweede Kamer van het Congres gestemd en is te wijten door de Senaat worden gestemd. De Marco Civil is het resultaat van een democratisch proces en iets dat burgerrechten prioriteit. Dit stelt ons ook in een zeer goede positie om de toekomst van internet bestuur te bespreken, “Almeida toegevoegd.

Volgens de IT-beleid secretaris, de Verenigde Staten de overheid van plan om haar contractuele toezicht op ICANN uiteindelijk over bepaalde belangrijke aspecten van internet-adressering en naamgeving maakt NETmundial “is nog actueel.”

“Het multistakeholder aard van het evenement biedt een goede omgeving om een ​​productieve discussie over de vrijheid en openheid van het internet”, aldus Almeida.

“Het is belangrijk om te benadrukken dat deze conferentie is slechts het begin van iets groters, een proces om wereldwijde internet governance te versterken”, voegde hij eraan toe.

We zaaien de zaden van een debat dat nog maar net is begonnen. Maar we willen ook concrete resultaten, echte acties uit van dit evenement komen.

Critici hebben gezegd dat de VS van plan om de ICANN contract te beëindigen is een gevaarlijke stap voor de toekomst van het internet. Bijvoorbeeld, de Republikeinse leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Judiciary Committee van mening dat het loslaten van de ICANN andere landen kan aanmoedigen om te proberen om de controle over het web te grijpen – maar de secretaris ontkende dat Brazilië zou willen iets in die zin te doen.

“We willen niet dat de ICANN tot het einde van iets in die richting. Maar we willen een meer geglobaliseerde mechanisme dat zou toestaan ​​dat deze besprekingen plaatsvinden in een multistakeholder omgeving”, aldus Almeida, verwijzend naar het model dat ICANN zelf heeft gepleit sinds de jaren 1990.

Ook zijn we niet van plan om een ​​nieuwe bijeenkomst als NETmundial hosten. Maar we hopen dat deze besprekingen rond zorgen die niet alleen technisch, maar ook sociaal en politiek zijn, zal helpen energie andere landen om hun eigen discussies over Internet governance, “de secretaris toegevoegd. De verwachting was dat een van de belangrijkste onderwerpen op de conferentie moeten worden aangepakt volgende week zou de invoering van maatregelen ter bestrijding van toezicht zijn. echter, de VS heeft al gezegd dat het geen debat over het bereik of de beperkingen van de staatssoevereiniteit in Internet beleid niet zal vermaken.

Wanneer ondervraagd over de houding van de regering over de spionage zaak zou nemen, secretaris Almeida zei dat de conferentie zal een sleuf gewijd aan dat specifieke onderwerp, en dat de kwestie, die binnen het blok op privacy zal worden aangepakt rond het recht op het internet hebben.

Omdat de NSA spionage beschuldigingen openbaar werd, Brazilië en Duitsland hebben aangedrongen op een resolutie van de Verenigde Naties voor online privacy te worden erkend als een mensenrecht en ook voor “no-spion” overeenkomsten met de VS. Echter, toen hem gevraagd werd of Brazilië zal proberen om een ​​consensus op NETmundial krijgen, Almeida zei dat “er geen schema ‘om de zaak op te lossen.

Internetbeheer NETmundial zal plaatsvinden op 23-24 april, met ongeveer 600 deelnemers uit 85 landen verwacht bij te wonen, die de civiele samenleving, de particuliere sector en de overheid.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters