Business ByDesign: op schaal of niet op schaal?

Aangezien de soap die SAP Business ByDesign dendert op, ik kan het niet helpen, maar denken aan de aanhef in Hamlet, Act 3, Scene 1

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Om te zijn, of niet te zijn: dat is de vraag; Of ’tis edeler in de geest te lijden; De stenen en pijlen van het onontkoombare noodlot; Of om wapens tegen een zee van problemen te nemen en door te weerstaan ​​en uiteindelijk hen? Om te sterven: om te slapen, niet meer, en door een slaap te zeggen dat we een einde; Het hart-pijn en de duizend natuurlijke schokken; Dat vlees is erfgenaam van, ’tis een voleinding, vroom aan kan wensen. Om te sterven, te slapen, te slapen: misschien te dromen: ja, daar zit hem de kneep

Recente rapporten suggereren dat ByDesign is wegkwijnen. Rosalie Marshall van v3 quotes

Stefan Reid, een analist bij Forrester Research die vroeger aan het hoofd van het product management divisie voor SAP Netweaver-infrastructuur, zei dat Business ByDesign is waarschijnlijk nooit schaalbaar te zijn, omdat het niet is gebaseerd op een multi-tenant architectuur.

SAP zei dat de architectuur van Business ByDesign is multi-tenant, maar het kan niet zijn omdat SAP heeft ook gezegd dat het wordt aangedreven door Netweaver, waarvan ik weet dat niet multi-tenant, “zei hij.

‘En als SAP wil een software-as-a-service [SaaS] oplossing te verkopen tegen een concurrerende prijs punt, het moet schaalbaar te zijn. ”

Dat is niet helemaal waar. Ik heb door vele BYD presentaties zaten en sprak met tal van klanten. Ik kan me niet herinneren ooit SAP zeggen ‘multi-tenant’ in plaats daarvan de voorkeur aan zijn eigen bijnaam ‘mega-tenant’ waar meerdere klanten in hetzelfde rek, maar op andere server blades bevinden. Dit laat nog steeds de netelige vraag waarom BYD economie zijn zo in de war met SAP, waar heeft ze nodig zijn. Maar ik was even bezorgd met de nummers van de klant. Terug naar V3

De 40 huidige klanten van Business ByDesign in de zes landen waar het beschikbaar worden gebruikt door SAP als good practice case studies, of wat zij noemt “Kenmerken accounts”, want als het bedrijf klaar is om meer bedrijven aan te moedigen om te melden, volgens Rainer Zinow, Business ByDesign innovatie vice-president.

Dat is niet gijp met de 150 klanten die we hoorden over in 2008. Het lijkt nu dat ik niet begrijpen wat ze zeiden. Ik volgde op de punten met Rainer Zinow. Deze waren zijn antwoorden gemaild en mijn interpretatie

Qu: In 2008 kregen we te horen dat er ongeveer 150 in het begin van het programma, nu lijkt het erop dat aantal geslonken tot 80 – of is het 40 – of een ander nummer? Zie: http://www.v3.co.uk/v3/news/2246312/sap-business-bydesign-really?page=1 Als sommige van de regeling hebben afgezet wat gebeurde er toen?

Opnieuw. 1: Wij zijn momenteel meer dan 40 klanten wonen met een brede scope oplossing geïmplementeerd en andere 40+ klanten bij de uitvoering van projecten. Daarnaast werken we met meer prospects die evalueren BYD, maar nog niet ondertekend. Dit komt overeen met het aantal opdrachten van klanten die we eerder gedeeld – zodat het aantal van customer engagement blijft ongeveer hetzelfde als wat we in Orlando hadden besproken.

Lees: BYD verkoop is iets van een draaideur. Als operationele kosten naar beneden komt, moet SAP worden Onboarding meer klanten, terwijl vulling haar pijplijn. Zinow antwoord suggereert potentiële klanten moeten nog overtuigd te zijn

Qu: Terug naar de gebruiker nummers per blade. Oorspronkelijk 50, dan 100, waar zijn we nu?

Ad 2: Met betrekking tot het aantal gebruikers per blade: We kunnen oplopen tot 100 gebruikers op de nieuwste Blade technologie. Zoals altijd afhankelijk van het aantal kernen FSB snelheid en geheugen aan boord.

Lees: Niets veel veranderd. Dat is zorgwekkend. We zijn bijna een jaar vanaf het moment dat SAP zet het op de markt remmen, terwijl op hetzelfde moment te erkennen operationele kwesties.

Qu: Is de kwestie één van het geheugen gebruik binnen de NW-omgeving die is het voorkomen van SAP van het krijgen van deze op schaal?

Ad 3: Schaalbaarheid is geen probleem, als BYD gedraagt ​​zich als elk ander NetWeaver gebaseerde applicatie. Met de groeiende CPU en het geheugen middelen aan boord van messen, moeten we in staat om het aantal gebruikers nog verder te laten groeien.

Lees: Watch this space. BYD is duidelijk geheugen intensief en SAP hoopt dat Moores ‘wet zal werken in haar voordeel.

Qu: Heeft de prijsstelling veranderd? Je geciteerd die klanten nodig hebben om de hele zaak te nemen, maar dat vermoedelijk is gebaseerd op de $ 149 / gebruiker / maand zoals eerder aangekondigd of is dat veranderd?

RE4: Pricing is niet veranderd. Nog steeds 149 USD per gebruiker voor alle zakelijke functies met een minimum aantal gebruikers van 25.

Lees: SAP is het toevoegen van functionaliteit en houdt zijn prijzen stabiel. Tenminste voor nu. Dat moet goed nieuws zijn.

Later deze week hoop ik te ontmoeten Vishal Sikka, SAP’s CTO. Ik verwacht om wat duidelijkheid te zien op de technische aspecten.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken