Cabir mobiele virus gevonden in US

Hoe de telefoons besmet waren is niet bekend, maar het zou heel makkelijk zijn geweest, gezien het feit dat beiden waren aan het publiek getoond in de Santa Monica, Calif., Winkel’s window. Iedereen wandelen langs de winkel kon de toestellen via hun ingebouwde Bluetooth-antennes hebben gedoseerd. Bij de aankondiging van de infectie, heeft antivirus bedrijf F-Secure niet precies aan te geven wanneer de infecties werden ontdekt.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Twee bronnen bekend met de waarneming zei dat de telefoons in het raam had kunnen verspreiden Cabir aan voorbijgangers; hoewel er meer gevallen zijn niet gemeld. Een vertegenwoordiger van Nokia had geen onmiddellijke reactie.

Sinds de eerste waarneming in juni, heeft het virus Cabir morphed van een onschadelijke concept tot handset makers waarschuwen in veel meer schadelijke versies nu te vinden in een tiental landen, waaronder Finland, waar Nokia heeft haar hoofdkantoor, het Verenigd Koninkrijk en Singapore. Het is veruit de meest schadelijke van de kleine familie van mobiele telefoon virussen date. F-Secure geïdentificeerd de VS infecties Cabir.H en Cabir.I.

Cabir en het groeiende aantal van de mobiele telefoon virussen richten hoofdzakelijk drie mobiele besturingssystemen: Symbian, Windows Mobile en een derde in gebruik is door NTT DoCoMo, een van de grootste mobiele telefoon operators in Japan. De kwaadaardige software heeft dossiers vernietigd, gedwongen telefoons te bellen dure 900 nummers of 911, en maakte ze verkruimelen onder denial-of-service, waarbij de inrichting krijgt zo veel inkomend verkeer kan niet goed functioneren.

Terwijl gevallen van besmette telefoons zijn nog steeds zeer zeldzaam, elk fungeert als een waarschuwing van de dag waarop de dreiging van het downloaden van een virus op een telefoon is net zo groot als het nu is op personal computers, aldus David Sym-Smith, senior vice president bij Innopath, die onlangs begon te werken aan een versie van beveiligingsspecialist McAfee software te leveren voor handsets.

Nee, deze virussen worden niet verlammende iedereen “, zegt Sym-Smith.” Maar er zijn zoveel bewijzen van concepten geweest, zul je copycats te krijgen. Dus de industrie is het nemen van een zwaardere kijkje op dit moment.

De industrie is versluiering als nooit tevoren om adequate blokkades te zetten. Veiligheid was een hoge prioriteit in de nieuwste versie van het Symbian-besturingssysteem. Microsoft heeft gezworen aan te scherpen haar algemene veiligheid, terwijl de Japanse DoCoMo is een van de eerste die een antivirusprogramma voor haar abonnees te gebruiken maken. Andere maatschappijen zullen naar verwachting volgen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters