Canalys: China’s top vijf smartphone-leveranciers goed voor 20 procent van de Q2 zendingen

Na rapport van Canalys vorige week aandacht voor Android opkomen boven iOS in de wereldwijde tablet markt, blijkt dat er is een andere belangrijke trend op de stijging die kan worden gewonnen uit de cijfers.

Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, zal Apple niet opening onthullen weekend iPhone 7 verkoop, mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: een betere Wi-Fi bellen ervaring

Volgens het tweede kwartaal wereldwijde smartphone overbrenging schattingen van de marktonderzoeksbureau’s, China’s top vijf tablet leveranciers goed voor ongeveer een vijfde (20 procent) van alle zendingen in de afgelopen drie maanden. Dat is omhoog van 15 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

; Android overtreft iOS in nog een mondiaal tablet marktaandeel rapport

Dat collectieve bestaat uit Lenovo, Yulong, Huawei, ZTE en Xiaomi.

Zendingen in China alleen al groeide 108 procent op jaarbasis tot ongeveer 88.100.000. Daarom is China goed voor een derde van alle zendingen wereldwijd laatste kwartaal, die ongeveer in totaal 238.100.000 stuks.

Nicole Peng, een research director die China bij Canalys, uitgelegd in het rapport dat deze leveranciers – vooral Lenovo – zien hun plakken van de stijging van het marktaandeel dankzij richten op de low-end van de kosten spectrum.

De kritische taak voor deze verkopers nu al is om hun vertrouwen op hun thuismarkt te verminderen en de groei van hun activiteiten op internationaal niveau. Om dit te bereiken zullen ze nodig hebben om te investeren in octrooien, de oprichting van lokale teams en kanalen als de diversificatie van hun product portfolio’s om een ​​breder scala van segmenten van de consument te trekken.

Maar de Chinese smartphone markt is niet de enige die het zien van dramatische veranderingen.

Canalys onderzoekers vinden dat India’s smartphone markt groeit het snelst met bijna negen miljoen exemplaren verscheept, een stijging van 129 procent, het maken van India de derde grootste smartphone-markt.

De Verenigde Staten blijven op de tweede plaats te blijven.

Grafiek via Canalys

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring