CBA uitval een wake-up call voor HP: analisten

De interne software-upgrade stuff-up die ervoor zorgde dat IT-ellende voor de Commonwealth Bank of Australia (CBA) is een wake-up call voor HP Enterprise Services om zijn zaakjes op orde te krijgen, volgens analisten.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Eind vorige maand, CBA werd geraakt met een IT-uitval als gevolg van een gebrekkige software patch dat een aantal van haar filialen links werken op beperkte capaciteit.

Bronnen uit binnen de bank zei op het moment dat het probleem ook meerdere pc’s beïnvloed binnen het hoofdkantoor, en had het pleiten voor HP, CBA’s van derden service provider, om binnen te komen om het probleem met spoed op te lossen.

De Financial Services Union kwam na het incident en zei dat een groot aantal pc’s waren was gedaald als gevolg van het probleem, en riep op tot de bank om doelen te schorsen, omdat het personeel geen toegang tot noodzakelijke systemen voor maximaal vijf dagen was geweest. Het zei ook dat de vakbond had gehoord dat de uitbesteder, HP, was een deel van het probleem.

Kort na het incident, werd onthuld dat HP CEO Meg Whitman was een bezoek aan Australië, en had tijd doorgebracht met CBA, dat CBA CEO Ian Narev bevestigd. Hij probeerde echter te bagatelliseren het belang van de vergadering.

“We zijn een van de belangrijkste klanten van HP wereldwijd Meg Whitman heeft wat goed CEO’s doen. Gaan en bezoek je goede klanten,” zei hij.

Het is een cruciaal moment voor de relatie HP Enterprise Services ‘met de bank. CBA’s lange tijd outsourcing contract met EDS, dat werd overgenomen door HP, is toe aan vernieuwing zeer binnenkort.

Narev wilde geen commentaar geven over de toekomst van de outsourcing contract tussen de twee bedrijven.

HP overgenomen EDS in 2008, vervolgens de fusie met de verkoper divisie en rebranding is HP Enterprise Services. Hoewel het presteerde goed in de eerste twee jaar, heeft HP Enterprise Services marges krimpen en een schijnbaar eindeloze verandering van leiderschap gezien.

Het is nog onduidelijk wat de rol van HP had de storing, maar analisten zijn van mening dat de saga bleek dat HP nodig heeft om zijn stap te kijken.

IBRS IT en business management analyst Alan Hansell denkt niet dat de kosten-batenanalyse uitval incident genoeg voor de bank om HP te dumpen als leverancier zou zijn, dat wil zeggen, tenzij het weer gebeurt.

“Het is niet een ernstig misdrijf, maar het is een storing die een gebrek aan goed bestuur, die ik veronderstel [HP] zou onmiddellijk bij te wonen om bloot,” vertelde hij de website van Australië.

Beide partijen er niet in geslaagd om een ​​voldoende hoeveelheid van het bestuur aan te tonen, maar HP is waarschijnlijk vooral schuldig, zei Hansell.

Gartner research vice president voor IT-sourcing van James Longwood overeengekomen dat een rol dat HP had in de IT-uitval is geen dumpable misdrijf, maar merkte op dat de prestaties Enterprise Services ‘is uitglijden in de afgelopen tijd.

Wereldwijd zien we enige verslechtering in de dienst-levering prestaties van HP Enterprise Services, “zei hij.” Dit is een tijdige herinnering voor de uitbesteding van bedrijven als HP, IBM, CSC en Fujitsu – om er maar een paar te noemen – om de balans goed te krijgen tussen winstgevendheid en service resultaten voor klanten.

[Voor Enterprise Services], zien we een kwaliteit van de dienstverlening druppel op basis van anekdotische informatie uit een breed scala aan opdrachtgevers.

Longwood schreef de daling van de kwaliteit van de dienstverlening aan kortingen en HP Enterprise Services ‘move om meer geautomatiseerde operaties en probleemdetectie personeel.

“Ik denk dat de balans tussen geautomatiseerde IT-kwesties en het hebben van de juiste mensen op de juiste plaatsen, evenals het hebben van de juiste processen, is een sleutel tot succes”, zei hij.

Beide analisten maakte duidelijk dat het verplaatsen van de ene outsourcing provider naar de andere is een lang en vermoeiend proces.

Het zou waarschijnlijk 12 tot 24 maanden om de overgang te maken, “zei Hansell.” Er is een heleboel veranderingen die nodig zijn van de ene aanbieder naar de andere, en de totale kosten van die zou zeer groot zijn.

Met andere woorden, zou HP te verknoeien zeer slecht worden vervangen.

Maar als CBA heeft besloten om te gaan met een nieuwe provider, zijn er tal van spelers te wachten in de coulissen.

Hoewel de bank zitten met een provider voor haar infrastructuur services, Longwood opgemerkt dat de algemene trend in alle ondernemingen is op meerdere leveranciers best-of-breed te nemen.

In de Australische markt, zijn er een aantal providers die zeker kunnen meedingen naar de CBA het bedrijfsleven, “zei hij.” Voor het datacenter component, is er IBM en CSC. Voor beheerde desktop, er is Fujitsu en zelfs Unisys.

In het algemeen, HP, IBM en CSC hebben de ‘sweet spot’ aan de bovenkant van de markt.

Met grote organisaties steeds meer bezig met de zorg voor business resilience, waaronder financiële instellingen, Hansell ziet IBM als het hebben van een extra rand.

IBM is het actief bevorderen van de business resilience service en ik denk dat het een gat in de markt zag, “zei hij.” Ik heb geen bewijs van HP bieden een vergelijkbare dienst.

Ik denk dat stuurt een bericht naar de gemeenschap die IBM heeft de vaardigheden om het te doen.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace