Censuur autoriteiten zullen nog steeds werken na de revolutie

Op de recente; Internet Governance Forum, (IGF) in Bali, ontmoette ik Moez Chakchouk, CEO van de Tunesische Internet Agency (ATI), die een boeiend verhaal te vertellen had.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Pre-revolutie, ATI was de instantie die verantwoordelijk is voor alles wat internet in Tunesië – de eerste Afrikaanse land om verbinding met het Internet. Deze varieerden van het omgaan met ISP’s, het uitvoeren van de IXP, domeinnamen, DNS, IP-adres toewijzing, evenals censuur en bewaking. Een beruchte incident met de makelaar geconfronteerd toen activisten begonnen met de Ammar404 campagne, verwijzend naar de 404 error code voor het weergeven van gecensureerd pagina’s, uit protest tegen de ATI.

Post-revolutie, de opties voor ATI waren begrijpelijkerwijs somber. ATI zou de manier waarop het tot dusver niet werken ondanks jaren van de opbouw van de infrastructuur en de expertise van het land.

Stepping in zijn CEO rol, Moez moest de nieuwe koers en leidde het bureau op een pad van openheid en best practices. Dit proces werd zeer geholpen door de lokale en internationale civiele samenleving, alsmede Tunesische netizens.

ATI gaf haar monopolie op Internet wisselen – een eigen entiteit actief is nu een tweede internet exchange, het verwijderen van de single point of failure risico’s – en introduceerde IP-transit diensten. In plaats van te censureren het web, het bevordert nu de vrijheid van meningsuiting en online privacy.

Ammar404 veranderd in 404Labs, een open innovatie ontwikkeling labs.

Het resultaat? De internetpenetratie in het land is gestegen en commerciële exploitanten staan ​​in de rij om het verkeer met elkaar te verbinden voor de Maghreb-Afrikaanse regio.

In het licht van de ontwikkelingen in Tunesië, zou ik benadrukken die momenteel betrokken bij de censuur en bang dat ze zelf zouden werken uit een baan moeten hun land dezelfde weg volgen, de ATI leert de ervaring dat ze kunnen uitkijken naar meer werk het bevorderen van het internet dan er was verstikkende het.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters