CES 2015: Samsung onthult kleine SSD die 1TB packs

Big data in een kleine verpakking: De 1TB Samsung draagbare SSD; Samsung

Samsung op de CES 2015: Internet-of-Things is geen science fiction, maar ‘science feit’; CES 2015: LaCie introduceert Mirror, 4TB Rugged RAID Thunderbolt draagbare harde schijven, Smart TV’s worden volgende front in de strijd OS weinig gevraagd

Het is een nieuw jaar en er is geen teken dat het tempo van innovatie in opslag op elk moment vertraagt ​​snel, met de Samsung kiezen CES 2015 voor de uitrol van haar nieuwste kleine solid-state schijf (SSD) met een enorme datacapaciteit.

De Samsung Portable SSD T1 is een een terabyte schijf in een pakket dat kleiner is dan een credit card – 72mm bij 52mm in vergelijking met de afmetingen van 85 mm van een creditcard door 53.98mm. Dat is een klein pakket, waarin één terabyte proppen – of 1.000.000.000.000 bytes – van data.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De aandrijving is gericht op zakelijke reizigers, creatieve professionals, en de makers van content die het nodig hebben veilig lokale opslag in grote hoeveelheden. Het is verkrijgbaar in drie maten: 250GB, 500GB en 1TB en volgens Samsung moet beschikbaar in 15 landen in Azië, Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk), en de Verenigde Staten later deze maand.

De opslag reus nieuwe Pro plan van belooft een terabyte aan opslagruimte voor een single-digit dollar prijskaartje, de lat voor Apple, Microsoft, Google, en Box.

Samsung claimt “ongeëvenaarde” lees- / schrijfsnelheid voor het apparaat, met sequentiële lees / schrijf snelheden tot 450 megabyte per seconde met een USB 3.0-interface, en random read / write snelheden tot 8.000 inputs / outputs per seconde (IOPS ) en 21.000 IOPS respectievelijk.

In feite is de drive heeft sequentiële lees / schrijf snelheden tot 450 megabyte per seconde (MB / s) met een supersnelle USB 3.0-interface en random lees / schrijfsnelheden van maximaal 8.000 inputs / outputs per seconde (IOPS) en 21.000 IOPS respectievelijk.

Het bedrijf beweert ook dat de schrijfsnelheid is “zo reageren en snel als een interne SSD en tot 100 keer sneller dan een externe harde schijf (HDD)”. Afhankelijk van de bestandsgrootte, de draagbare SSD T1 heeft een data transfer snelheid van vier keer sneller dan een externe harde schijf, aldus het bedrijf in een verklaring. Dit betekent dat het duurt slechts acht seconden om een ​​3GB file en 27 seconden over te dragen voor een 10GB bestand.

Elke eenheid van de draagbare SSD T1 wordt geleverd met drie jaar garantie, en de prijs begint bij £ 154,79 voor de kleinere 250GB-versie. Geen prijs voor de grotere schijven is nog niet gegeven.

Lees verder

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip