CES 2016: Lenovo Project Tango-gebaseerde smartphone te lanceren in het midden van het jaar

Lenovo is ingesteld op de eerste fabrikant op de markt met een smartphone met behulp van Project Tango in het midden van dit jaar.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Details over de nog-niet nader genoemde toestel zijn onvolledig, maar Lenovo zei tijdens een persevenement tijdens de CES dat de telefoon niet groter dan een 6,5-inch handset, de kosten onder de $ 500 zou zijn, en het gebruik van een Qualcomm processor.

De sensor en camera’s nodig voor Project Tango werken wordt verticaal in de bovenste derde deel van de achterkant van de telefoon geplaatst.

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

in februari 2014 aangekondigd door Google’s Advanced Technology en Projecten (ATAP) groep, Project Tango werd ontworpen om de 3D-beweging van het apparaat te volgen, terwijl op hetzelfde moment het creëren van een kaart van de omgeving.

Google hield een stevige greep van de ATAP groep als het Motorola verkocht aan Lenovo voor $ 2900000000 in 2014.

“Met Project Tango, de smartphone wordt een magisch venster in de fysieke wereld doordat het aan de ruimte en beweging die verder gaat dan de grenzen van een touch screen waar te nemen”, zegt Johnny Lee, Project Tango Lead bij Google.

Door te werken met Lenovo, zullen we in staat zijn om het project Tango meer toegankelijk voor gebruikers en ontwikkelaars over de hele wereld om zowel te genieten en nieuwe ervaringen die de virtuele en de echte wereld combineert maken.

De zoekgigant had eerder verkocht Project Tango ontwikkelaar tablets die liep op Android en gebruikte een Nvidia Tegra K1-processor, 4 GB geheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit. Samen met de standaard mobiele sensoren, zoals een gyroscoop en accelerometer, het apparaat ook gebruik gemaakt van een motion tracking camera en infrarood sensor.

Op hetzelfde moment als de aankondiging van de aanstaande apparaat, hebben Google en Lenovo een app incubator programma, waar ontwikkelaars app ideeën die Tango gebruik kunnen indienen gelanceerd, en geselecteerde apps zal worden gefinancierd, vooraf geïnstalleerd, en vermeld op het apparaat.

Inzendingen voor de app incubator sluit op 15 februari.

Eerder op donderdag op de CES, Lenovo COO Rick Osterloh is gebleken dat het bedrijf zou worden geleidelijke afschaffing van de merknaam Motorola ten gunste van een Moto door Lenovo moniker.

Dillon Ye, Lenovo Asia-Pacific Mobile Business vice-president vertelde de website van de verandering zal Lenovo om haar merknaam te verplaatsen naar premium smartphones, waar voorheen het was gericht op de onderkant van de markt en in ontwikkelingslanden.

Dat is iets wat we willen veranderen, “zei Ye.” Moto zal de sub-merk te richten op de mainstream en de prestaties kant, en Vibe zal de sub-merk om zich te concentreren op de binnenkomst en mainstream.

De komende Tango handset zal een Lenovo-branded apparaat.

Disclosure: Chris Duckett reisde naar CES als gast van Lenovo.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen