China dringt er bij de Amerikaanse beurs op high-tech export te zijn

China is verheugd over de maatregelen van de Verenigde Staten om bilteral handel in high-tech producten uit te breiden, maar dringt aan op de VS om zijn zorgen en belangen rekening inclusief de controle op de uitvoer nemen.

Volgens een rapport zaterdag op Xinhua news site, China’s ministerie van Handel woordvoerder Shen Dayang opgemerkt dat, hoewel het land geloven maatregelen van de VS dat bevorderlijk is voor de uitbreiding van de bilaterale handel in high-tech items waren, is het nog niet had “geen substantiële stappen” gezien uit de VS om de controle over haar uitvoer naar de Aziatische economie te ontspannen.

Shen voegde eraan toe dat China hoopt de VS zou “ernstig voldoen aan haar verplichtingen en veranderen discriminerende praktijken geplaatst op China”. Hij verder uitgewerkt dat, terwijl de Verenigde Staten zijn exportcontrole werd hervormen, het moet ook China eerlijk te behandelen, hechten belang aan en het adres van China’s belangrijkste zorgen, en vervolgens ontspannen controle over China-gebonden export.

“Deze maatregelen gunstig zijn voor de uitbreiding van de bilaterale handel en de bevordering van de handelsbalans tussen de twee landen zal zijn, en zijn in lijn met de wederzijdse belangen van beide partijen,” zei de Chinese ambtenaar.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Shen reageerde op de Amerikaanse ambassadeur in China, Gary Locke’s opmerkingen gemaakt in Shanghai over de controle op de uitvoer naar China. Volgens de China Daily, Locke zei vorige week 46 van de 141 door China gevraagd high-tech items zou goedkeuring verleend en wordt een aantal van deze misschien niet een vergunning nodig hebben. Hij legde uit dat de Amerikaanse regering was in het midden van een grote hervorming en de vaststelling van een vereenvoudiging proces dat meer high-tech goederen zou kunnen worden geëxporteerd naar China.

“We moeten meer details uit China op de overige gevraagde items, zodat we kunnen bepalen of en onder welke voorwaarden ze kunnen worden geëxporteerd,” zei hij.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen