China’s satelliet netwerk streeft naar juistheid ‘centimeters’

China heeft zijn plannen om nog eens 14 satellieten te lanceren in 2020, met het doel om de nauwkeurigheid van de Beidou navigatiesysteem te verbeteren tot op centimeters herhaald.

Operationeel sinds december 2011, het nationale netwerk van satellieten – wat betekent dat Big Dipper in het Chinees – nu heeft een foutmarge van 5 meter, maar de Chinese ambtenaren willen om dit te verbeteren tot op centimeters om te concurreren met het Amerikaanse systeem, momenteel gebruikt door ‘s werelds meerderheid, merkte een Xinhua rapport.

Zes satellieten werden gelanceerd vorig jaar, met 16 nu ten dienste van de regio Azië-Pacific, en het totale aantal zal naar verwachting wereldwijd getroffen 30 in 2020. staatsbedrijf China Aerospace Science and Technology Corporation zei in december 2011 dat de Beidou dienst zal worden aangeboden gratis voor iedereen te gebruiken en zal samenwerken met het Amerikaanse GPS-systeem, de Russische Glonass en het Europese Galileo wanneer het wordt naar verwachting in 2019 worden afgerond.

Ran Chengqi, directeur van het China Satellite Navigation Office, zei tijdens een persconferentie in Peking dat Beidou is het verstrekken van nauwkeurige en stabiele diensten aan gebruikers in de regio Azië-Pacific, het aanbieden van functies en prestaties die “vergelijkbaar” zijn naar de Verenigde Staten systeem.

4G Beidou gebruik te stimuleren

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Onder verwijzing naar de beoordeling tijdens de trials, Ran zei dat de nauwkeurigheid van de Chinese satelliet netwerk was binnen 7 meter in Beijing, Zhengzhou, Xi’an, en Urumqi in het centrum en het noorden van China, eraan toevoegend dat dit percentage 5 meter in een aantal low-breedtegraad Aziatische landen zouden raken.

“Satellietnavigatie is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van een land, en het is zeker een gecombineerde civiele en militaire infrastructuur”, zegt Ran, het toevoegen van de voltooiing van het Beidou-systeem moet bijdragen aan de nationale defensie.

In Shanghai, kan het systeem een ​​nauwkeurigheid van minder dan 50 centimeter met twee nieuwe, verbeterde grondstations te bereiken. “Twee stations opgezet in Shanghai om de positionering van diensten speciaal voor mobiele apparaten die in staat zijn om de hele stad te dekken zijn geweest,” Shen Xuemin, adjunct-directeur van de Chinese Academie van Wetenschappen navigatie afdeling ‘, zei in het rapport Xinhua.

Hij merkte op dat Beidou is de enige satelliet-navigatiesysteem dat telecommunicatiediensten aanbiedt, wat betekent dat het met de gebruikers kunnen communiceren via tekstberichten naast het verstrekken van locatie en tijd informatie.

Liu Qixu, directeur van het Beidou Satellite System Application Center, zei dat China is andere Aziatische landen aan te moedigen om het systeem te gebruiken door het aanbieden van de dienst gratis, zoals de VS doet met zijn GPS-netwerk.

China mei plannen aangekondigd om, bouwen Beidou stations in Pakistan, en in april $ 317.000.000 overeenkomst om een ​​nationale remote sensing systeem te bouwen tekende een US – draait op Beidou – in Thailand. Laos ondertekende ook een soortgelijke deal eind april tot de Chinese navigatiesysteem tikken om de landbouw van het land te ontwikkelen en bestrijding van de opiumteelt, terwijl Brunei zei dat het zou Beidou gebruiken om een ​​moderne hoofdstad te bouwen.

Volgens Xinhua, werden meer dan 1.000 Beidou terminals gebruikt na de aardbeving in Sichuan 2008 om informatie over de ramp gebied te bieden, evenals tijdens de 2008 Olympische Spelen in Peking en 2010 Shanghai Expo om de verkeerscongestie locaties te identificeren en te begeleiden.

China’s jonge 4G ecosysteem zal ook helpen versnellen en de weg vrijmaken voor navigatie services die op Beidou. “Een moderne informatie-systeem moet drie componenten – navigatiesysteem tijds- en plaatsbepaling, communicatie-systeem om informatie en computersysteem voor de verwerking van gegevens over te dragen,” Li Changjiang, opperbevelhebber van het Beidou-systeem, zei in een afzonderlijk verslag Xinhua. “4G zal helpen bevorderen van het gebruik van het Beidou-systeem.

De Chinese regering eerder deze maand toegekend 4G-licenties aan het land van de top drie telecom operators -, China Mobile, China Telecom, en, China Unicom, – die 4G-diensten tot 340 steden zal brengen in 2014.

Het 4G-netwerken zal de gegevensoverdracht te versnellen en daarmee, verbreden het gebruik van navigatie-diensten, “zei Li Zo stelde hij voor dat navigatiesatellieten kunnen worden aangeboord om de stroming voertuig op een bepaald stuk van de snelweg of de straat..” In het verleden, netwerken gemakkelijk overbelast in gebieden met veel verkeer, maar met 4G, de snelheid is snel genoeg voor real-time meting van het verkeer.

Chen Fuzhou, directeur van het Jiangsu BDS Application Industry Institute, voegde toe: “4G-netwerken moeten de timing diensten van het Beidou-satellieten als mobiele communicatie zeer precieze timing nodig hebben om hoge snelheden te ondersteunen, vooral voor multimedia.”

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow